• Missne

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Sitter nu i hyrd lägenhet i Riga och myser i en soffa ruvandes på två tredagars. Det blev dessutom 6 st till frysen vilket känns skönt som backup. Min slemhinna var bara 7,5mm idag vid insättningen men doktorn tycker fortfarande inte att jag ska öka progynondosen:-/. Vet inte hur jag ska göra, om jag ska höja ändå? Vad tycker ni?

  • Missne

    Hej!
    En liten fråga. Är det ca 1 g/vecka man bör boka in dropp vid ruvning? Och när är det mest optimalt att ta FBC efter droppet? Jag tänkte försöka boka in både provtagningar och dropp snarast å att det är klart och inte blirsån panik varje gång Dr D svarar. Jag ruvar som sagt sedan i förrgår och ska ta IL ikväll och FBC på torsdag och får då resultaten på fredag så ska maila Dimitri då, vill inte belasta honom med för många mail, om kunskapen ändå finns här . Tacksam för svar.

  • Missne
    aylak skrev 2015-04-29 12:00:16 följande:

    Å vad jätteroligt att höra Hjärtefröjd!


    Missne: Jag hade nog i din sits bokat in ett dropp till fredag eftermiddag alt. lördag, för säkerhetsskull. Och FBC igen på måndag. Men det verkar vara väldigt individuellt!! Dr D brukar rekommendera FBC 4-6 dagar efter IL, men inte alltid.


    Denna vecka har jag tagit FBC och IL måndag, FBC igen idag onsdag och dr D trodde preliminärt dropp igen imorgon torsdag och kanske ett till i helgen. Men jag brukar svara lite sämre än optimalt på IL. Fick tillbaka 2-dagars i lördags.


     


    Tack för svar. Oj, det var värst vad många dropp du har behövt.... Jobbigt om ditt immunförsvar är på krigsstigen också. Håller tummarna att alla dropp gör susen. Du ligger 2 dagar före mig så imorgon är det väl dags med infästning för mig med förhoppningsvis om nu  inte embryona redan är förintade av immunförsvaret....


  • Missne

    Tack för tummarna, men nu idag på dag 6 har jag tagit FBC och enligt resultaten har mina Leukocyter gått upp till 9,2 (ref 3,5-8,8 enl lab) och Hb-värdet gått upp till 156 (ref 117-153) vilket inte känns bra. Kan det vara en immunattack? Har mailat Dimitri för ett par timmar sedan men ej fått svar ännu. Tog IL-dropp igår kväll,ca 12 timmar innan blodprovet i samma blodåder, kan det ha påverkat resultatet? (att det fanns fler vita blodkroppar just där för att man nyligen stuckit där).Vad tror ni? Eller är det att ta ett nytt dropp så snart som möjligt som gäller?

  • Missne
    aylak skrev 2015-05-02 10:48:49 följande:

    Missne, hur har det gått? Hoppas du har fått bra råd från dr D!

    För min del trodde dr D att det skulle räcka med två dropp denna veckan, men bad mig hålla noga utkik efter immunattackssymptom, särskilt nattliga svettningar. "Min sjuksyster" är bortrest lör-sön. Naturligtvis kom ett tydligt immunpåslag natten mellan fredag och lördag... Tungan ute så uppdraget fick gå till min lätt förskrämde man istället, som inte har någon som helst sådan erfarenhet. På 8e försöket gick det, så nu har jag fått dropp - vilket känns betryggande, även om det känns lite som jag gått en brottningsmatch med ett piggsvin! Flört 
    Nu har vi iaf gjort det vi kan! Solig


    Nej, Dimitri har inte hört av sig alls Jag mailade ju i torsdagskväll vid 18-tiden och nu ar et gått tre dygn utan svar.... Jag skev ändå i ämnesraden "urgent" och "possible immune attack" så han borde ha sett mailet. Har du alltså fått respons från honom efter torsdag eller var det före dess du fick dina ordinationer? Jag tog i alla fall ett extra dropp på fredag kväll, men man skulle ju vilja veta om han tycker att jag ska ta ännu fler dropp eller ej.

    Spännande att bli stucken av din man. Nu kan du ju använda honom i fortsättningen . Min man har erbjudit sig och vill lära sig, men jag har varit lite skeptisk hittills. Men blir det kris så kommer nog vi också att göra det, eller försöka .
  • Missne
    JZ79 skrev 2015-05-03 15:02:41 följande:

    Ruvardag 8...spänningen är olidlig!! FörvånadSkrattande


    Ja spännande. Här är det ruvardag 9. Har du några känningar??? Själv är jag skeptisk till att det gått vägen. Har tyvärr stressat på jobbet en del precis dagarna efter ET oh hade höga Leukocyter dag 6 och har inte kännt något nyp (_vilket jag kännt båda gångerna jag tidigare plussat)
  • Missne
    HRE skrev 2015-05-03 15:34:17 följande:
    Det du ska ta är blodstatus med diff.
    Har du med dig remiss från Aten funkar det och så får du betala för proverna - så funkar det på min vårdcentral i alla fall.
    Låter ju enkelt om det går? Tog du bara med din remiss till vårdcentralen och de tog proverna utan att knorra eller? Min erfarenhet av vårdcentraler är att de är ifrågasättande. Bryr de sig om datumet på remissen? Kan du använda samma remiss varje gång eller måste du ha en ny varje gång? Jag fick ju remisser på olika blodprover för ca ett år sedan. Är det för gammalt tror du?
  • Missne
    Cathy skrev 2015-05-03 16:34:34 följande:

    xxx4: be Marie om remiss (du får dock betala själv) hon vet vad som ska tas och får resultaten in på rätt sätt. Åh roligt att du ska dit, hon är så härlig!


    Tar Marie alltså även blodprov eller skriver hon remisser? Är hon läkare?
  • Missne
    aylak skrev 2015-05-04 07:53:09 följande:

    Tack Snart Lycklig! 

    Å så jobbigt att du inte fått svar än Missne. Faktiskt så ringde vi dr D i torsdagskväll och hade tur nog att komma fram. Så jag fick mina ordinationer per mejl senare samma kväll. Efter det har jag fått symptom på sk. immunattack och fick svar igen på den infon i lördags.
    Har du några immunsymptom? Oftast när han är dålig på att svara är det för att man ligger bra till. Hoppas att det är så. Jag håller tummarna hårt!!!
    Här är det nacksvett var natt och jag vaknar upp som om det vore dagen efter feber varje morgon. Men hoppet lever.
    Nja, vet i tusan om mannen min får sticka annat än i nödfall, mina armar ser ut som någon har pickat på dem. Flört Men kanske om någon som kan skulle sitta bredvid och lära ut ordentligt - nu blev det liksom ett väldigt trial-and-error... och både jag och mannen fick rejäl handsvett. Skrattande


    Intressant att han svarat dig både på torsdag och lördag. Jag har inte hört ett ljud. Måste säga att jag är irriterad på honom nu. (Man kan ju tycka att han i alla fall kan svara att han tycker att jag kan vara lugn om allt ser ok ut från hans synvinkel). Nu när jag behöver hans hjälp mer än nånsin svarar han inte . Detta trots att jag skrivit att jag haft nattsvettning och redovisat resultat med värden för Leukocyter och Hb som är över gränsvärdena mm (Leukocyter 50 % ökning). Hade även nattsvettning i natt och skulle vilja få besked om jag behöver ytterligare IL, tog ju på eget bevåg ett i fredags kväll också. Har tagit nya blodprov i morse som jag hoppas få svar på under dagen för att se om immunförsvaret fotfarande är förhöjt. Om det blivit lägre kan det ju bero på att embryona redan är förintade och kroppen har vunnit matchen så jag vet inte vad jag hoppas på.... Funderar även på om jag ska tjuvtesta för att se om det finns någotsvagt streck eller ej. Dr D bruka väl vilja att man testar redan från dag 10 så att man kan sätta in extra dropp o behandling ifall man har plussat. Samtidigt är jag så feg och rädd att det ska bli minus....

  • Missne

    Frk Röd: Det låter ju suveränt Och jag är avis på din slemhinna (jag som bara hade 7,5mm (hälften nästan).
    Nu har jag fått svar från dagens blodprover. Leukocyterna var ytterligare lite högre plus att de neutrofila nu också gått överreferensvärdena . får se om Dimitri reagerar nu då?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!