• MissWe

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    minaimaginärabarn skrev 2017-03-02 15:38:36 följande:

    Men vad roligt att höra, grattis! Blev lite orolig när du inte skrev något! Visst kan mycket hända men just nu kan du njuta, grattis igen!

    Själv försöker jag vara lugn och vänta, lättare sagt än gjort. Terroriserade Dr D i två dagar men han är lugn, säger att jag skall ta det lugnt och inte googla en massa, hehe. Toalettbesöken är för tillfället en skälvande utmaning och jag har helt plötsligt blivit vääääligt kissnödig vilket bidrar till extra många toalettbesök. Av vad jag kan utläsa från mina trosskydd så är jag på rätt sida, vi får se hur länge det varar.

    Jag fick ta massor av dropp (200 ml varje gång) i början av IVF behandlingen och efter insättning men efter i söndags skulle jag invänta blodprov imorgon fredag. Jag känner mig bra i kroppen, inget svettandes som jag brukar. Men jag blir orolig för att det bara skall hoppa på mig från ingenstans. Har du några erfarenheter eller kunskap hur Dr D brukar göra med droppen?


    Min erfarenhet är att han går mer på hur man mår än blodvärdena. Får du svettningar eller andra symptom så skulle jag om jag vore du maila honom

    Jag fick mina blodprov i onsdags när vi landat i Sälen och blev förtvivlad och orolig när dom stigit kraftigt (har känt mig ganska okej i kroppen och hade jättefina värden sist) men fick lugnande besked av Dimitri - behövde inte göra något drastiskt utan ta blodprov nästa vecka först.

    Jag håller tummarna för dig!!
  • MissWe

    Till alla er här inne.

    Jag blir när jag tänker på det rörd av all värme, kärlek och omtanke som finns här inne. Så otroligt värdefullt.

    Tack!!

  • MissWe
    MariaKojola skrev 2017-03-02 19:16:16 följande:

    Tack för peppande ord! Vill inte vara för optimistisk då jag är så rädd för hur ont det kommer göra att sen ligga där och få ett dåligt igen. Läkaren var verkligen negativ (och överlag väldigt hård och dömande när han fick höra om mina mediciner, verkade tycka att "där ser du hur det går" när vi väl gjorde ul undersökningen sen efter att vi först pratat.) Ja usch, en väldigt jobbig morgon bara med allt.

    Och jag har förstått att hcg även kan öka vid ma, alltså att fostret stannat men hinnsäcken som fortsätter växa producerar hcg.? Eller är jag på fel?

    Och ang att det är så fint med allt stöd (och all fantastisk kunskap!) här inne ja - helt fantastiskt! <3


    Hur ser HCG värdena ut om du knappar in dom på en HCG kalkylator? Då kan man få fram dubblingstiden vilket kan vara en indikator. (Finns olika kalkylatorer på engelska sidor om du googlar, vissa är bättre än andra

    Jag har inte hört att HCG stiger vid MA, men jag vet inte. Klurigt att hitta ngn och fråga om HCG värden här i Sverige dock eftersom det inte är praxis att mäta annat än för att säkerställa graviditet. Dock har jag hört flera vars minikämpar växer långsamt

    Tänkte på en annan sak, kan du inte byta läkare? Han verkar så otroligt osympatisk, och med allt vi går igenom är det tusan det sista vi behöver. Boka in en second opinion hos någon annan. Usch, blir så ledsen för din skull som får ett sånt oprofessionellt bemötande.

    Varm kram!
  • MissWe
    supertjejen skrev 2017-03-02 22:53:44 följande:

    Misswee- härliga nyheter med hjärta och armvift! Hoppas att allt kommer att gå bra!

    Mariakojola- jag tycker det låter positivt. Håller alla tummar för vidare stegring och ett hjärta nästa vecka.

    I morgon ska jag tillbringa dagen på kvinnokliniken för att få hjälp att starta blödning. Kommer att resa bort sen så min läkare tyckte det var bra att sätta igång det medan jag är på hemmaplan, jag är tacksam för det.


    Lycka till imorgon!
  • MissWe
    UndrandeSökare skrev 2017-03-03 16:58:45 följande:

    Jo, det stämmer, hcg kan stiga vid fosterlös gravidetet. Hinnsäck och allt annat utvecklas då men finns inget foster. Det råkade jag ut för vid min första graviditet. Jag kände mig gravid etc men började störtblöda i v. 10 och vid vul såg de endast hinnsäck. Fostret hade tillbakabildats eller aldrig funnits.

    Hade inte varit på vul då innan, men varit och skrivit in mig hos BM i v.9.

    Fick då gå och ta hcg-prover några gånger sen, för att se att hcg minskade.

    Men jag hoppas det går bra för dig, boka tid hos en annan läkare för vul om en vecka så hoppas jag se kan se mer då.

    Egentligen är det bättre att vänta med första vul till v.7 eller v.8 för då ska man se hjärtslag om allt är ok. Går man in och kollar tidigare är det osäkert hur mycket man kan se. Man kan inte alls vara säker på att se något foster eller hjärtslag i v.5.

    Lycka till nu !


    Det du refererar till kallas Druvbörd, när det inte finns något foster alls. Då rusar HCG. Jätteviktigt att undersöka och behandla det, då det kan fall bli livshotande. En indikator är dock att HCG rusar i en takt som är fullkomligt onormalt - inga vanliga värden med andra ord.

    Det är dock aldrig fallet vid en IVF. Och det är något helt annat än när foster tillbakabildas, eller en graviditet avstannar.

    Mätte du HCG nivåerna och inga läkare/BM reagerade på onormala värden, var det troligen en tillbakabildning.

    Med det sagt, har aldrig hört talas om att HCG stiger (i normal takt) vid en graviditet som inte pågår..



    Allt gott!
  • MissWe
    minaimaginärabarn skrev 2017-03-04 06:27:37 följande:

    God morgon!

    Jag fick ett STARKT PLUS på stickan!

    Det är skönt när teststrecket blir lika starkt som kontrolstrecket. Vågade mig på ett test efter att ha sett ett fint HCG-värde som jag tog till Dr D igår. Just nu är jag lugn och otroligt glad, snart kommer nog åter oron smygande. Men just nu skall jag njuta!

    Jag vet att folk tror på slumpen, det gör INTE jag! Det här är helt klart Dr D:s förtjänst!  


    Stort stort GRATTIS!!
  • MissWe
    Hera B skrev 2017-03-06 21:46:15 följande:

    Hej alla kloka här inne!

    Jag har stöt på patrull med mitt intralipdropp, än har jag inte panik men det är otroligt jobbigt att det ska vara så svårt att få till! Kommer mensen som planerat är tanken att jag börjar med stimuleringen den 13/3 och då måste jag senast ha tagit droppet?

    Min bekant som skulle hjälpa mig sätta droppet hemma har fått kalla fötter och jag har nu ingen som kan hjälpa mig. Till saken hör att jag har ring några vårdcentraler redan, jag har kontaktat min klinik i DK (CFC) och frågat några andra sjuksystrar i nätverket men ingen vill eller kan hjälpa.

    Imorgon ska jag fortsätta att ringa VC, kontakta CURA Öresund som är systerklinik till IVF kliniken i Falun, fråga min dr i Danmark om han kan hänvisa mig till någon annan? Har ni några andra smarta tips, tankar på vart jag kan vända mig? Jag bor i Malmö.

    Plan B är ju att vända mig till Fertilitetsplus i Stockholm. Eller finns det någon klinik som hjälper till och som ligger närmare Skåne?


    Vad besvärligt för dig!

    Vet någon som bad en ssk på ett ålderdomshem att sätta droppet och fick hjälp den vägen. Kanske kan vara ett alternativ.

    Har du ett EU-recept och ett intyg från utländsk läkare kan det hjälpa för att VC ska hjälpa dig.

    Stå på dig! Du kommer hitta någon som hjälper dig

    Stort lycka till!!
  • MissWe
    Cao skrev 2017-03-17 12:32:18 följande:

    Ursäkta att jag hoppa in här. Har läst tråden då och då men inte varit aktiv.

    Jag ska börjar IVF igen efter  långt uppehåll och flera misslyckande. Dr. D tycker att jag ska prova med egna ägg först innan äggdonation. Jag är 42 år förresten.

    Min fråga:

    Dr. D skickade mig EU recept igår. Var varit på apotek men medicinerna skulle kosta över 11000kr, eftersom receptet är inte från en svensk läkare. Suck!

    Är det någon här inne som har menopur och orgalutran över? Kanse i Stockholm?


    Tips kan vara att träffa en gyn här i Sverige som skriver ut medicinen åt dig. Dr Eva Svanborg i Solna hjälpte mig. Lycka till!
  • MissWe
    lill111 skrev 2017-03-20 12:47:12 följande:

    Hej alla kloka! Måste fråga? Jag får så himla ont i brösten direkt efter ÄL...

    Fått det senaste tiden?! Känner ni igen det??

    Bör jag vara orolig över ngt? Hormonellt??


    Så blev det för mig också efter att jag började med AC. Liksom jag fick "ont" i magen vid äl, Dr D menade att det var positivt, tydde på starkare äl.
  • MissWe
    Yrla76 skrev 2017-03-20 21:18:29 följande:

    Hej allihop!

    Jag är ny i tråden. Har försökt läsa en del bakåt men fantastiskt många inlägg sedan tråden startade så svårt att läsa allt Jag har en lite annan situation än vad de flesta verkar ha. Vårt problem har inte varit fertilitet utan många missfall, jag har haft nio stycken. Efter fyra MF/MA fick jag trombyl, fragmin och levaxin och vår son föddes. Efter det har jag dock med samma mediciner fått fem MF/MA till. För att göra en lång historia kort så kom jag i höstas kontakt med Marie på fertilitet plus och fick tips om prednisolon och intralipid. Har även hört om det via en bekant som varit aktiv här i tråden och varit i Aten. Sedan i dec tar jag 20 mg prednisolon och får 100 ml intralipid två ggr/cykel. Tar även fragmin, trombyl och progesteron. Har lite frågor till er om ni har möjlighet att svara.

    -Undrar först om det är någon mer här i tråden som behandlas pga upprepade MF?

    -Jag har gått upp 8 kilo av prednisolonet, fler än jag som reagerat så?

    -Funderar nu på att trappa ned kortisonet till 5 mg el 0 och trappa upp om jag blir gravid. Hur har ni gjort med prednisolon? Känns inte bra att bara äta kortison månad ut och månad in. Vet ju inte hur lång tid det tar att bli gravid denna gång. Har en historia av att ha haft lätt att bli gravid så funderar lite på om det kan ha ngt med alla mediciner att göra att jag inte blivit det nu.

    -Hur mkt intralipid har ni tagit? Jag tar bara 100 ml men flera här verkar ta 200?

    Varmt lycka till, till er alla och grattis ni som lyckats! ?


    Hej!

    Jag har också gått upp mkt pga prednosolon, är förvisso även gravid i vecka 12, men har fått det klassiska plufsiga ansiktet. Inte kul alls.

    Dr. D har som jag förstått det väldigt individuell behandlingsplan. För min del ville han att jag skulle börja med 5 mg inför behandlande cykel och sedan trappa upp inför ÄP och ET.

    Jag fick ta ganska många dropp första tiden efter konstaterad graviditet (8st), minst 1 dropp i veckan och ibland två - då 200 ml. Fick också bitvis höja predn dosen rejält. Nu i vecka 12 har kroppen dock lugnat sig rejält, fick dropp igår men då var det tre veckor sedan sist, liksom predn.dosen idag ligger på 15 mg.

    Enligt Dr. D utvärderar vi medicineringen om ngr veckor, har jag tur kan jag då börja trappa ut predn.

    Ett tips kan vara att även be Marie skriva ut Fragmin när du blir gravid, tror alla här tar fragmin genom graviditeten - iaf i början.

    Intralipider kan ju aldrig skada, tvärtom, därför skulle jag om jag vore dig absolut gå på 200 ml. Det kanske i sin tur bidrar till att du kan hålla en lägre dos predn.

    Lycka till!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!