• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärtefröjd skrev 2012-07-02 21:15:45 följande:
    Om jag utgår från förra mensen är jag på BIM+3, men om jag hade ÄL (och ja, det måste jag ju ha haft så hade jag det sent (på CD18) och utifrån det är jag nog bara på BIM-1.

    Dr D tyckte jag svarade dåligt på IL, så jag fick ett dropp även förra veckan.

    Känner mig inte alls gravid, men testade för att vara på den säkra sidan eftersom jag hade bokat in massage i morgon och en utekväll senare i veckan. 
    Bra att du fick det där extra IL-droppet även om du fick kämpa länge för att få in det i kroppen. Men det verkar ha gjort susen! :)
    Bra att du testade. Det förändrade kanske dina planer för veckan. Men det är det ju värt.*
    Berätta lite längre fram hur du mår och när du börjar känna något. All lycka till! Kram
  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-02 15:52:23 följande:
    Förresten, Dr D ordinerade mig följande:
    PREDNISOLON 10mg/day (5mg morning - 5mg evening)
    Clexane 4000 iu  once a day from today
    Baby Aspirin every day after your meals
    PROGESTERONE supplement from today 200mg twice a day. 
    Är inte 10 mg prednisolon rätt lite? När jag gjorde IVF senast åt jag mellan 15-20 mg.

    Sen undrar jag hur många milligram baby aspirin innehåller. Jag brukar äta en halv Albyl Minor (alltså 125 mg), är det tillräckligt tror ni?

    För övrigt känns det bra att jag har progesteron hemma, eftersom det inte var något han sa till mig att köpa i Aten. Har ni andra köpt det där? 
    "Baby Aspirin every day after your meals" ska du ta det efter varje mål eller bara en gång om dagen?
    Jag köpte inte Progesteron i Aten. Hade lite hemma och vet att jag åtminstone via läkaren som jag gått hos vid de två senaste MF som där fostret varat längre fick det av läkaren. Så då bör jag kunna få det igen. Hade ett recept som gick ut 22 juni på det som jag inte utnyttjat allt på och jag ångrar lite att jag inte tog ut det.
  • criss00

    Lully Hill: Grattis till din lille pojke! Och välkommen till världen du förste lille Aten-bebis! Vad underbart att höra att han mår bra. Det måste vara en obeskrivlig känsla att han verkligen är här efter all tid. Grattis Lully till att du är mamma! Njut av varenda sekund och lär känna er lille pojke.

  • criss00

    Cice: Jag är gärna med på blommor. Skicka ett medd så sätter jag in pengar ikväll.
    Även om jag inte har varit med i tråden så länge så var det Lully som väckte detta om immunologi för mig i höstas i tråden "45 år o IVF". Så hon har funnits i tanken länge och jag är så glad att det ljuset gick upp för mig.
    Men, är det bra att skicka blommor till BB? Vi skickar ofta blommor till kollegor som fått barn från jobbet. Men vi väntar alltid till de har kommit hem. Det kan finnas allergiker på sjukhuset. Jag vill inte vara ngn glädjedödare, det var bara en tanke. Då kanske fler hinner se nyheten o vill vara med? :)

  • criss00

    Cice: Vad bra att du ringde o kollade. Bra också att veta att det inte var ngt problem för sjukhuset.
    Jättebra initiativ med blommorna!

  • criss00
    Jam08 skrev 2012-07-04 09:14:42 följande:
    Jag fick svar från vår käre doktor ang att jag ville ha remiss för FBC och IL, att "han inte jobbade på detta sätt, och inte såg det som brådskande att skriva papper till oss, utan måste prioritera det medicinska, och typ att det inte var hans problem hur det svenska systemet funkar men att han gärna ville hjälpa till NÄR han hade tid osv." M a o ett ganska "otrevligt" svar fast han försökte ha en vänlig ton. Det kändes som att jag bad honom om ngt helt orimligt! Och jag skrev tillbaka och bad om ursäkt men att jag förutsatte att han hade färdiga mallar för sånt, vilket han ju uppenbart har, och att om jag inte får hjälp här hemma ( vilket jag heller inte får utan ngt som helst intyg på att jag genomgår en beh utomlands) så är hela grejen omöjlig att genomföra. Jag fattar inte riktigt vad det är som "ingår" i den behandling man får av honom, uppenbarligen inte att få den hjälpen.. Det är ju ändå ganska mkt man betalar!

    Ja ja det har löst sig nu tack vare Zin som än en gång varit räddaren i nöden!
    Jam: Vad ledsen jag blir av att läsa detta och hur vår doktor har svarat dig. För det betyder ju att det är samma för oss alla. Jag fick dessutom inte IL av honom när jag var i Aten och om det behövs behöver jag ju ha det på ett recept. Jag tog också för givet att vi skulle få en remiss på FBC när det behövs.
    Helt enkelt ett jättemärkligt beteende när han åtagit oss som patienter från ett annat land. Då får han visa förståelse för vår svenska situation och anpassa sin behandling med recept/remisser. Annars ska han inte ta emot oss som patienter över huvud taget. Vi kan ju inte bra få en konstaterad immunlogiskt problem men sedan knapphändig (i mån om tid) hjälp att åtgärda detta. Tycker han att det är för mkt administration så får han väl ha en annan prislista för patienter från Sverige.

    Bra att du du stod på dig med ditt svar tillbaka! Heja du! Det var ett bra svar.

    Hur löste Zin situationen för dig?
  • criss00
    elab01 skrev 2012-07-04 19:28:33 följande:
    Jag lär mig mkt av att läsa i tråden. Vill såklart också bidra med kunskaper och hoppas kunna göra det framöver. Just nu står allt stilla. Jag har skickat två mail till dr d, ett där jag önskade bli hans patient. Fick svar från någon Mina att jag skulle svara på frågor i ett formulär och skicka tillbaka. Det gjorde jag för två v sedan men inget svar, har skickat två påminnelse mail.... Som jag märker här i tråden är dr d stressad och hinner inte ta hand om sina patienter, tycker inte att han ska ta fler om han inte anställer någon som kan hjälpa till. Önskar att jag fick ett svar dock om han tar emot mig eller ej, drygt och bara vänta o inte veta. Då är det bättre och få ett svar även om det är negativt så jag kan titta på andra vägar. kram till er alla som kämpar.
    Elab01: Jag fick också vänta nästan 3 v (i början av juni) innan jag fick svar efter att jag skickat in formuläret. Påminde och undrade om något var fel och tillslut fick jag svar. Det verkar ha blivit ett växande problem för honom.
    Hoppas han svarar dig snart och lycka till!
  • criss00
    Snart lycklig skrev 2012-07-04 11:07:21 följande:
    Fick igår tre embryon återförda i magen.  äggplockb i lördags. Av 6 äggblåsor o en pytteliten blev dt bara 4 ägg. En stor äggblåsa var en ofarlig cysta o en var tom. Av de 4 äggen blev 3 befruktade m ICSI. Alla delade sig och jag fick dem dag tre. På morgonen var dt 8, 7 o 5 celler. De hade delat sig ytterligare vid ET på em. Dr D är säker på att jag har immunproblem o jag har fått IL två ggr här. I fredags och igår. Dr D sa att de var fina och nästan utan fragment. AHA behövdes ej. Nu behöver vi luck, som han säger. Vi har oxå haft dt jättemysigt. Mkt bra f vårt förhållande! Min man åkte hem igår em/kväll och jag åker hem fre kväll. Berättar mera när jag kommer hem. Många kramar. Grattis grattis hjärtefröjd, fantastiskt!!!!

    Grattis Snart lycklig! Vad spännade med tre små embryon.
    Håller tummer för er. Ska bli spännade att höra mer hur det var i Aten för er och er IVF.


    Härligt också att ni kunnat ha några mysiga dagar i Aten. Det är ju iaf en fördel att det är en spännande stad så att man kombinera behandlingen med lite semester.

  • criss00

    Singhatjejen: Vilken bra hjälp du fick och verkligen starkt att göra allt själv! Skönt att få så många svar.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!