• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ninninn skrev 2012-12-26 21:35:13 följande:
    En fråga till er alla: är ni stenhårda med att inte äta Gluten? Tänker mest på er som e gravida? Fasen de är ju gluten i massa grejer! Hur ska ja klara mig utan grill chips :(
    Jag äter precis som vanligt (förutom vanliga preggoförbud som vissa ostar, kött som inte är genomstekt osv). Och så undviker jag koffein så gått det går, dricker bara rött te förutom när det inte finns på kaféer etc. Gluten däremot undviker jag inte alls, men så verkar ju inte mitt immunförsvar reagera särskilt mycket på det heller.
  • HollyGolightly

    Mba12: Tack! Inga problem, fråga på du. Jag är 35, fyller 36 om ett par månader. Ingen aning om mitt amh-värde faktiskt, det är möjligt att det togs under utredningen för tre år sen men då måste det ha varit normalt eftersom vi fick diagnosen oförklarligt barnlösa. Jag har aldrig tagit DHEA heller. Det enda fel som någonsin hittats på mig (innan Aten) var en smula högt TSH som jag äter Levaxin för, men enbart det räckte inte för att bli gravid.

    Jag har bara varit en gång i Aten, i april, såvida man inte ska göra IVF på plats behöver man sällan åka mer än en gång. Där togs blodproverna som jag fick svar på när jag kom hem. Först ordinerade Dr D enbart IL, prednisolon och barnalbyl, men när vårt första FET misslyckades justerade han doserna och lade till Fragmin/Clexane och då lyckades nästa FET.

  • HollyGolightly

    Stumpan: Så ledsen för din skull. Jag tror var och en måste hitta sin gräns för hur länge man orkar kämpa. Hade immunbehandlingen inte funkat för oss så hade vi förstås använt upp våra återstående försök på Karolinska, men därefter vet jag faktiskt inte om vi hade orkat fortsätta med just IVF. Vi ställde oss i adoptionskön för ett år sen, det hade nog blivit vårt nästa steg, men det är ju inte heller för alla.

    Vad säger Dr D - är han också inne på att behandlingen inte fungerar? Vad rekommenderar han att nästa steg blir?

  • HollyGolightly
    TWH skrev 2012-12-27 19:51:20 följande:
    Ego: tog hcg och fbc idag, hcg har gått upp till 47400 och jag är 6+4, det ser m a o bra ut!! Nästa vecka är det ultraljud på onsdag, känns redan lite ångestladdat. De senaste 20 ul vi har gjort har ju inneburit tråkiga besked så det är skräckfyllt. Jag får nu ta en paus m il, dr tycker mina immunvärden ser bra ut - trots att neutrofila o leukocyterna har stuckit iväg ordentligt. Ska ta nytt fbc om 2 v.
    Hejaheja! Det ser ju väldigt lovande ut, även om jag förstår att du är toknervös. Mitt hcg låg på 6900 i 5+1 och 158 000 i 7+2 så det låter ju väldigt rätt med 47400 därimellan. Och precis i de veckorna stack mina neutrofila och leukocyter också iväg utan att Dr D blev särskilt orolig, så det verkar inte vara någon större fara utan snarare en konsekvens av graviditeten. {#emotions_dlg.flower}
  • HollyGolightly

    Fenan: Inget äggplock alls antar jag utan ni har i frysen? Är det ert enda frysembryo eller har ni flera kvar? Jag hamnade lite i samma situation när jag kom hem från Grekland, vi hann iofs ta IL innan FET men det blev så tätt inpå att det nog inte hann verka. Så vårt första FET misslyckades, men det andra lyckades (en månad senare) och då tänker jag att det första ILet ju trots allt kan ha gjort lite nytta eftersom jag då i princip hade förberett kroppen under längre tid än nödvändigt till och med. Så om du har många embryon i frysen och känner att det är ok om första försöket inte lyckas så kan det ju vara värt att chansa eftersom du då "bäddar" lite för försök nr 2 om det första skulle misslyckas. Har du däremot bara ett embryo kvar då skulle jag hellre vänta så att Dr Ds behandlingsplan kan följas till punkt och pricka.

  • HollyGolightly

    Instämmer i Hjärtes fina ord och önskar er alla ett riktigt gott nytt år! 2013 blir det många fler plus här i tråden, det är jag övertygad om!

  • HollyGolightly

    Ninninn: Kom ihåg att trappa ner Pred långsamt när du slutar med det, så att kroppen vänjer sig. Nu hoppas jag ju att du inte har någon anledning att sluta med det på ett bra tag iofs, men minska tex 2,5 g i veckan när det blir dags. Kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!