• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Perry, stort grattis!!! Till er som undrar om dr D så fick jag svar inatt av honom då jag skrev att jag är gravid, han ska skicka il och vill se mina provsvar på måndag. Han lever.

  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-12-07 20:26:18 följande:
    TWH: Om du behöver IL snabbt så har jag!

    Tack Hjärte💝💝💝 Det känns lite skakigt med il leverans och att julen är i antågande, kliniken som brukar hjälpa mig m admin av il har stängt, jag försöker få sjukhuset att hjälpa till. Vad är det kortaste intervall ni har fått il på? Efter att ni har plussat. Jag tänkte att jag kanske ska ta det nästa fredag, dvs m 8 dgr mellanrum, då vi åker på semester en vecka nästa lör och kommer hem den 22a då kliniken är stängd fram till den 7 jan....hjärte, Holly, Perry och ni andra, vad är det kortaste intervallet ni har fått det på?
  • TWH
    linköping68 skrev 2012-12-07 22:06:11 följande:
    Jag har efter att ha varit hos dr D jagat läkare eller VC som kan ge IL och ta FBC. Det har gått sådär. Hittade en läkare som kan ta FBC, men inte IL.  Ilsknade till efter att ha talat med min VC så då började jag kolla upp lite om vad som gäller när man fått behandling utomlands. Jag letade material på nätet, jag pratade med en lätt otrevlig kvinna på Socialstyrelsen och sen med en mycket trevlig kvinna på EU-kommissionen om detta med vård utomlands och efterföljande vård i Sverige. Jag hat klippt och klistrat lite i allt material jag fann och ska sammanställa en lista en Internet-adresserna. Lägger in informationen och hoppas att fler än jag kan ta tag i problemet att inte få vård av sin VC. Som jag har förstått faktan så har vi rätt till eftervård och att våra VC inte kan säga nej pga av tex rädsla för att det inte är de som ordinerat IL. Har varit på min VC och lämnat in massa information om IL osv till chefen, och sagt rent ut till dem att de faktsikt inte kan neka mig vård. De skulle återkomma. Nu har det gått 1 vecka och jag har inget hört så nu tänker jag författa en skrivelse som jag skickar till Socialstyrelsen och till Socialdepartementet där det framgår att svenska VC och läkare inte följer EUs direktiv. Jag meddelar er vidare och hoppas att fler än jag kan stå bakom skrivelsen för att få mer tyngd, då vi är rejält många som drabbats av stelbenta svenska VC som inte kan ge IL och göra FBC.            

    Fantastiskt, jag skriver under!!
  • TWH
    HollyGolightly skrev 2012-12-07 21:11:42 följande:
    TWH: Kollade precis, 12 dagar är det tätaste intervallet. Det har hänt två gånger, dels direkt efter plus och dels i vecka 10-11 då han tyckte att värdena var lite dåliga (fick mindre mängd då).

    Tack Holly, hm, kanske ska lite mindre mängd då, nästa vecka, ska rådfråga dr om det.😘
  • TWH

    Bra Linköping, klockrent! Denna ska jag ha med mig till läkaren på fredag😃

  • TWH

    Jag är med på att anmäla, kan det inte vara så att en läkare kan vägra en behandling utan skäl? Samtidigt så är det ju inte sverigeläkaren som har föreskrivit behandlingen så ansvaret ligger ju någon annanstans.

  • TWH
    Hemliga damen skrev 2012-12-08 07:26:39 följande:
    Stumpan-lider med dig. Styrkekramar! Pennys hysto är annorlunda än vad som.görs i Sverige och England vad jag förstått. Mer grundlig. Gå in på Fertilityfriends sida. Agate har som vanligt bra info om det också. Twh-stort grattis! Häng i hela vägen nu! Perry-grattis! Ett babymirakel till! Linlöping-så bra! Så bra när någon orkar gräva fram sånt här när man själv inte gör det. Önskar jag hade haft det när jag sätt här med mina påsar i oktober och misslyckades med hjälpen att få droppet. Har två IL-påsar till salu samt progynon om någon är intresserad. Och motgångarna fortsätter. Fick inte jobben jag sökt och där jag bord fått en av tjänsterna. 2012 är ett år jag vill glömma. Missfall, pappas död, minus på stickan och därmed slut på hoppet om att bli mamma samt snart arbetslös. Vore fint om 2013 blir snällare. Kram till alla kämpare!

    Hemliga damen, dina upplevelser i år är för taskiga att gå igenom på så kort tid. Jag önskar och hoppas att det faktiskt vänder för dig så snart som möjligt, många lyckönskningar och kramar🍀
  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-12-07 22:25:27 följande:
    11 dagar är det mellan mina tätaste IL.

    Tack Hjärte
  • TWH

    Linköping, denna text tillsammans med våra upplevelser borde ju hamna i händerna på journalisten som Zin varit i kontakt med. Svenska läkare bryter mot EU regler, inte bara i en stad utan i hela Sverige! Zin, har du kontakten fortfarande?

  • TWH

    Bra info mumwannabe, Linköping - det spelar ingen större roll tycker jag, Sverige har ju varit med och beslutat detta och därmed accepterat de andra ländernas läkarvård. Våra läkare måste ju agera utifrån detta den 1 okt så de borde ju redan nu kunna anta reglementet - eftersom det borde funka så redan nu. Urbra info att ha med - tror inte många läkare känner till detta. Visste ni att vi har rätt att genomföra en behandling el operation, som är godkänd i Sverige, i vilket EU land vi vill, utan att behöva motivera detta - både på privata och statliga sjukhus, och sedan få ersättning för utläggen av Sverige. Tex en kromosomanalys på embryot hos dr D el en ivf hos honom - för de som är inom den svenska åldersgränsen.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!