• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zin: Tack för att du orkar bidra med kunskap till oss alla hela tiden! Jag tar 100 mg fyra dagar i veckan och 50 mg tre dagar i veckan. Dr D föreslog att jag skulle öka till 100 mg alla dagar, och först kändes det så onödigt eftersom TSH då låg på 1,0 men om det får upp T4 så är det kanske en bra idé ändå.

  • HollyGolightly

    Nu har vi varit på 3D/4D-ultraljud, vilket faktiskt inte var en fullt så cool upplevelse som vi hade hört - vi föredrar nog 2D trots allt eftersom det är så mycket lättare att fatta vad man ser på det. Men visst är det lite häftigt att se ansiktena på dem även om det förvrängs lite! Den ena låg dessutom och sparkade den andra i ansiktet, syskonkärlek på hög nivå...
    Och de ligger prick på tillväxtkurvan respektive lite över till och med (618 och 680 g), vilket känns himla bra med tanke på att prednisolon ju kan ge lägre födelsevikt.

  • HollyGolightly

    Haha! Nä, jag har faktiskt inte kollat än och idag blundade vi när hon kollade de regionerna. Det funkar fint att inte kolla i kuvertet nu, det var värst i början, och nu är planen att hålla mig så länge som möjligt för att minska risken att försäga mig för maken. Jag funderar på att ge mig själv kuvertet i julklapp! Vad gulliga ni är!

    Stumpan: Åh vad jag hoppas att du får ett bra besked på VUL! Det är dags att vi blir fler med växande magar nu, helst allihopa förstås. Stor kram!

  • HollyGolightly

    Möte på spec-MVC SÖS idag, och den läkaren gav ett bättre intryck (inte svårt iofs) än idioten på Karolinska. Självklart ville även denna läkare att jag skulle sluta med Prednisolon, men var lite mer kompromissvillig - hon föreslog att jag skulle äta fram till v 28 och sen trappa ner. (Vilket jag ska ta upp med Dr D, för jag vill ju gärna slippa jag med.)

    Men - det nya i ekvationen är att det inte var på grund av läpp/gomspalt (som vi redan uteslutit) eller låg födelsevikt (som är en konstaterad risk), utan kognitiva hjärnfunktioner! Jag ska få träffa en barnläkare som kan berätta mer, men har någon av er hört talas om den biverkningen? Tycker det är så himla märkligt att alla läkare säger olika, även inom Sverige. Jag är inte särskilt orolig, men det är väl alltid bra med info så jag är mest nyfiken om någon annan hört talas om den risken?

    Singhatjejen: Fy vad struligt du har det, jag hoppas det löser sig med Dr D så snart som möjligt så att du slipper den stressen i alla fall! 

  • HollyGolightly

    Hjärte: Tänk om läkarna kunde tycka likadant nån gång. Du verkar ha mer flyt med dina i alla fall. Läste något om binjuresuppression när jag googlade, men det handlar väl just om att binjurarna producerar kortisol och det är därför man måste trappa ner långsamt. Jaja, jag får väl be om något slags bevis på det läkarna påstår. Har mailat dr D och frågat om jag kan trappa ner 5 mg redan nu, så kan han ju se vad som händer på FBC sen.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!