• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly skrev 2012-08-23 10:16:06 följande:
    Hjärte: Nu har jag fått min senaste FBC och i princip alla värden hade sjunkit trots mindre mängd IL. Leukocyterna från 18,6 till 15,9, neutrofila från 16 till 13,7 osv. Flera är ju fortfarande högt över referensvärdena, men jag tänker nog sluta oroa mig och lita på att Dr D skulle justera nåt om det vara fara på taket.
    Däremot så var trombocyterna på 134 och de ligger vanligtvis på 260-300, men labbet hade skickat med en anteckning om att värdet kunde vara högre än angivet pga "trombocytaggregat i provet". Ingen aning om vad det innebär, men jag antar att siffran är fel då...
    Usch, blir jag ju jätteorolig över mina stigande värden. Gissar på att jag behöver IL snart igen. Inte minst då förra droppet blev lite misslyckat.
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-08-23 10:46:50 följande:
    Hjärte: fast fram tills den här omgången hade de stigit varje gång utan att Dr D verkade oroa sig! Så jag menade inte att skrämma upp dig, tvärtom! Jag menade att jag tror han har järnkoll och att så länge han inte oroar sig så ska vi inte heller göra det.
    Hoppas det inte är nån fara, vi får se vad Dr D svarar.
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-08-23 15:32:38 följande:
    Nähä, jag som tyckte att mina värden förbättrats, men Dr D tycker mitt immunförsvar verkar ur balans och vill att jag tar ett till dropp så snart som möjligt. Blir inte klok på vad han bedömer efter egentligen?
    Men vad konstigt, mig har han inte svarat alls än.

    Jag tycker det känns väl ofta att få dropp var 16-20 dag som jag har fått hittills, men men, jag får väl lita på Dr D:s bedömning.
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-08-23 15:32:38 följande:
    Nähä, jag som tyckte att mina värden förbättrats, men Dr D tycker mitt immunförsvar verkar ur balans och vill att jag tar ett till dropp så snart som möjligt. Blir inte klok på vad han bedömer efter egentligen?
    Ändrade han några andra ordnationer förresten? 
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-08-23 16:18:00 följande:
    Hjärte: Nej, inget annat förutom att han höjde IL till 150 ml. Han svarade inte heller på hur länge jag ska äta Pred och barnalbyl, har du fått svar på det?
    Det var i alla fall inte mer akut med IL än att jag kunde vänta till mitten/slutet på nästa vecka, även om jag tror jag ska kolla om jag kan få det på måndag för säkerhets skull.

    Kom precis hem från andra VUL, två 3,5-centimeterssprattlisar som lever och växer som de ska!
    Nä, jag har frågat i varje mejl, men får inga svar...

    Vad härligt med 3,5-mm-bebisarna!
  • Hjärtefröjd

    Kors i taket, nu fick jag svar från Dr D. Jag ska tydligen ta pred och fragmin/clexane hela graviditeten. Frågan är bara hur tusan ska jag få tag i så många sprutor utan att behöva ruinera mig på Greklandsinköp.

    Däremot tyckte han mina resultat var bara bra och att det inte fanns anledning att planera in någon nästa IL. Istället skulle jag ta FBC om två veckor. 

    Så jag får väl helt enkelt lita på hans ordinationer, även om jag tycker de är lite smålustiga ibland.  

  • Hjärtefröjd
    stumpan81 skrev 2012-08-23 16:21:02 följande:
    Ni som har konsultation med Dr D under graviditeten, vad kostar det?
    Hollygolightly: grattis till sprattlisarna! 
    Jag minns inte riktigt, 4000 kr kanske?
  • Hjärtefröjd
    stumpan81 skrev 2012-08-23 16:29:59 följande:
    4000 låter ju rimligt. Men tar han ut den summan även om det går åt skogen redan efter någon/några veckor?
    Ja, det tror jag.. nu har jag dubbelkollar och vi betalade 400 euro, så 3 400 kr. 

    Dock ska man inte räkna med särskilt mycket "support". Han mejlar helt enkelt bara nya instruktioner efter varje FBC och svarar mycket sällan på de frågor man ställer.  
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-08-23 17:05:09 följande:
    Och tack för alla grattis, jag var inte särskilt nervös den här gången - tills jag läste Dr Ds mail i väntrummet och fick för mig att immunförsvaret ställt till med något så det var skönt att se pickande hjärtan och att åtminstone en av dem vinkade åt oss.
    Gjorde ni VUL i samband med inskrivningen? Och fick du i så fall en extra tid hos deras läkare? Om du fick det kanske du kan fiska efter fragmin-recept hos henne. Tror inte hon är helt omöjlig.
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-08-23 17:17:44 följande:
    Hjärte: ska inte på inskrivning förrän nästa vecka, är fortfarande på Gotland. Men jag har också tänkt den tanken, så jag ska definitivt fråga om jag kan få hjälp med recept via deras läkare!
    Undrar om jag också ska äta prednisolon hela graviditeten då? Och hur länge man ska knapra barnalbyl? Det är ju iaf receptfritt, man får vara glad för det lilla...
    Dr D skrev att jag skulle äta pred till BF och ytterligare fyra veckor, men ärligt talat tror jag att jag ska försöka trappa ner lite tidigare.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!