• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zin: Men herregud... Det är ju inte direkt så man får hopp inför framtiden?

  • HollyGolightly

    TWH: Jag håller isen kanske max 10 sek, före och efter. Jag får fortfarande blåmärken i bland om jag "träffar fel", men de är mkt mindre än tidigare. Jag försöker också "picka" försiktigt så jag sprutar där jag är minst känslig, och så sprutar jag långsamt, väntar någon sekund och drar ut nålen långsamt. Men jag ska definitivt testa Weledagrejen som Zin tipsade om också!

    (Man blir för övrigt lite "hemmablind", i mina ögon ser magen toppen ut nu jfr med tidigare, knappt några blåmärken alls i mina ögon och dessutom ser de mindre ut nu när magen är stor, men jag var på massage häromdagen och massören utbrast förskräckt "men vad har hänt?!" när hon såg mig. Haha.)

  • HollyGolightly

    TWH: Jag tycker också att det låter väldigt tidigt? Nu var det iofs 2-dagars för min del den här gången så ett par dagar får man ju dra av, men 7 dagar efter FET hade jag bara hcg 4. Det dröjde först till 12 dagar efter FET som mitt var uppe i 246. 

  • HollyGolightly

    Även jag har fått mail från Dr D och nu är förvirringen total - är det någon här (Zin tex) som kan lite om TSH och Levaxin? Jag började äta Levaxin för att mitt TSH låg strax över 2 och skulle ner närmare 1. De gånger jag fått höja dosen har det berott på att TSH börjat stiga igen. På mitt senaste FBC hade TSH sjunkit från 1,0 till 0,9. Ändå skriver Dr D så här:

    Regarding your TSH level, it seems that you need more T4 and your thyroid is still under working. I think that to you could increase the dose a little bit and you will benefit from it.

    Han vill nu att jag ska höja från 550 mg/vecka till 700 mg/vecka, men då borde väl värdet sjunka ännu mer? Är inte runt 1,0 optimalt? Han har aldrig reagerat när det legat på 1,0-1,3, så det verkar ju som att han föredrar ett högre värde. Jag får inte ihop det... Han säger iofs också att han inte är expert på sköldkörteln och att jag lika gärna kan rådfråga min egen läkare, men jag går ju inte hos nog expert på just det hår hemma heller. Nån som har någon klok input?

  • HollyGolightly

    Ja, det låter ju så på Dr D, men grejen är den att jag bara mätt TSH (inte T3, T4) så i så fall är han synsk? Eller kan man se T4s status på nåt annat värde också?

  • HollyGolightly

    Tack ändå Tuvalina! Hmm, han tyckte jag skulle ta ny FBC i slutet på november, jag tror jag passar på att testa T3 och T4 då och avvaktar med att höja dosen tills dess åtminstone. Kan inte se någon anledning att höja om det inte finns siffror att gå på och TSH hade som sagt sjunkit vilket snarare skulle tyda på att jag skulle kunna sänka dosen. Jösses, vilken djungel detta är...

  • HollyGolightly

    Jo, fast ett par veckor hit eller dit tror jag knappast spelar roll för just det, han var nöjd med mina värden i övrigt och ordinerade inget nytt IL tex. Dessutom verkar han osäker själv (se hela svaret nedan), och "beware of strange symptoms" känns mest obehagligt - jag mår ju toppen med den dos jag har nu. Han baserar ju inte ordinationen på ett faktiskt T4 och då får man vara lite skeptisk tycker jag...

    Regarding your TSH level, it seems that you need more T4 and your thyroid is still under working. I think that to you could increase the dose a little bit and you will benefit from it.
    If you agree you could increase it to 100 every day, but be aware of any strange symptoms.
    The other option is to speak with your specialist there, who knows about you.

    Of course I must state that I'm not a specialist endocrinologist, and my suggestions are based on my personal experience.

  • HollyGolightly

    TWH: Kan inte svaret på det tyvärr, jag har alltid varvat ET med ostimulerad FET och då får ju kroppen "vila" av sig själv. Jag har för mig att jag var tvungen att få minst en naturlig mens efter ET för att få göra FET, kanske är det samma för ny IVF?

  • HollyGolightly

    Zin: Skickade mitt svar innan jag såg ditt, så det blev lite förvirrat. Hmm. Jag kanske borde gå och ta ett TSH/T3/T4 separat så snart som möjligt istället?
    Det jag undrar är bara varför han reagerar nu, det här är det lägsta TSH jag någonsin haft och han har aldrig reagerat när det låg över 1,0. Så eftersom han inte har något T4 att gå på undrar jag varför han plötsligt reagerar på TSH när det går åt rätt håll?

  • HollyGolightly

    Och jag har inte lämnat något T4 sen i början av sommaren, så han har inga gamla värden att gå på heller ska tilläggas.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!