• Missne

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HRE skrev 2015-03-28 11:28:47 följande:

    Ni som haft mycket nattsvettningar - när har de avtagit? Nästan varje morgon vaknar jag och fryser i dyngsur tröja. Får gå upp och byta.

    Tänker att det kan väl inte bara vara immunförsvaret utan biverkan från mediciner + helt vanligt gravidsymptom? Trots allt trycker vi ju i oss massor med östrogen och progesteron.


    Jag får alltid mycket nattsvettningar av kortisonet vilket gör att jag ibland undrar om det kan vara en nackdel för mig? Någon som vet?
  • Missne
    AnnC skrev 2015-03-30 20:11:32 följande:

    Tjejer, jag har druckit tomatjuice varje dag denna månaden, vet inte om jag har höga tnf men jag har ju autoimmuna problem med antikroppar så tänkte det kan ju inte skada.

    Frågan är, fortsätter man dricka efter man blivit gravid, gör det någon nytta då eller är det bara under försök och implantation det gör nytta? Nån som vet?


    Låter som något jag missat, vad gör tomatjuicen för nytta? Dricker ni alla tomatjuice?
  • Missne
    Zinfandel skrev 2015-04-16 21:49:40 följande:
    Jag tror att de är precis lika duktiga båda två. Peny har ett bättre fungerande team runt omkring sig och korrespondensen funkar bättre även om Dr D har bättrat sig avsevärt Glad. Dr D är en jäkel på VUL. Peny är bättre på livmoderns condition och älskar antibiotika, Dr D är bättre på immunologi och medicinerar kraftigare. Peny gör tuffare hystero med implanteringssnitt, Dr D har noggrannare uppföljning. Så det är en smaksak och särskilt tror jag var man har för åkommor och vad som behöver behandlas. Sen gäller det att man fixar (=har möjlighet att lägga all tid och har möjlighet att med kort varsel boka tid) alla Dr Ds blodprover & infusioner ;) Båda är lika goa & engagerade med hjärtat på rätta stället. Kyss

    Värt att veta är att Peny har börjat prata om att gå i pension, om jag har förstått det rätt under nästa år. Dimitri håller på att bygga en ny klinik som öppnar fram emot sommaren och planerna på en samarbetsklinik i Sverige fortskrider. Så av naturliga skäl är de kanske är lite olika kunskapstörstande!
    Spännande med planer på en samarbetsklinik i Sverige, det kan behövas.
  • Missne
    xxx4 skrev 2015-04-18 19:00:44 följande:

    Tack för info om klinikerna Zin. Tror jag kommer köra på Serum men ska även prata med drD. Bara en fråga om dosen på intralipid. Min gyn ska skriva ut men ska det vara 200mg /ml ? Plastbehållana är också olika 100ml 250 ml 500 ml? Vad brukar ni få? Hur mycket kostar det min gyn sa att intralipid inte går på högkostnadskydd stämmer det? 

     Jobbigt Solkatt känner med dig!


    Jag får 200 ml + 100 ml NaCl ordinerat av Dr D innan jag är gravid. Som andra sagt så var priset bara nån hundralapp. Minns ej exakt.
  • Missne

    Är det förresten någon som vet varför Dr Dimitri anger att man skata trombyl efter lunchen? Jag har hittills tagit det efter frukost för att slippa ta med till jobbet och inte glömma. Men är det viktigt tror  av någon anledning så att jag bör byta till lunch? Nån som vet?

  • Missne

    Hjärtefröjd och JZ79. Tack för svar. Då fortsätter jag nog ta trombylen på morgonen, då det är större risk att glömma vid lunch. Skafråga Dr D när jag maila nästa follw up-fil på tisdag men det är ju inte säkert han svarar på frågan.

  • Missne
    Snart lycklig skrev 2015-04-20 06:02:59 följande:
    Enligt ordination från Dr D tar jag alltid min Trombyl/Baby Aspirin efter lunch. Jag tar min em-dos av Prednisolon samtidigt, allt kl. 13.00. Ställer mobilen. Aldrig glömt.
    Ok, jag har mailat Dimitri idag och frågat om jag n ta det på morgonen istället. Får se vad han svarar. Prednisolon ska jag ta morgon och kväll, endast trombyl efter lunch.
  • Missne
    Solkattan skrev 2015-04-21 07:11:14 följande:

    Mailat dimitri och fått svar. Tycker att han gjort en kovändning. Förra gången jag misslyckades så skrev han att jag var så fertil och jag borde fortsätta med egna ägg. Nu så har han vänt totalt. Skriver att åldern är emot mig ( hmm inte 40 än?) Att jag haft orimlig tur som plussat tre gånger på raken och att plusen är pga immunmedicinerna. Skriver sedan att jag har 1% chans om jag fortsätter med egna ägg men hela 75% om jag använder donerade ägg ? Sen slutklämmen att han gärna hjälper till med typ embryodonation. Hmm. Känner mig just nu skeptisk. Vi kommer åka till Tjeckien o köpa de billigaste embryona. Har inte råd med annat. Är det så att immunmedicinerna "fungerar" så bra som de nu tycks ha gjort i tre vändor på raken så är det väl bara att köra på likadant igen ? Fast med Embryodonationsägg ?

    Känner mensvärk och den har börjat dra igång så hoppet totalt ute denna gång.

    Det som gör mig lite ledsen i ögat är just det faktum att mina ägg tycks vara så dåliga. Jag trodde att det skulle typ märkas ? Alltså att de var fragmenterade ? Delade sig dåligt ? Osv. Nu säger "alla" att de ser så fina ut? Tänk om pdg var en möjlighet... Kan det vara så att jag ändå har nån genetisk rubbning som gör att mina ägg slutar dela sig i ett visst skede ? kan spekulera i timtal ....


    Lider så med dig,även om det inte är helt kört så länge du inte fått mensen på riktigt. Är själv rädd precis för detta att det ska avstanna. Jag har också alltid fått höra att mina embryon sett så fina ut men så fastnar det inte. Är rädd att detska bli så även när jag nu gör ÄD. Stor kraam
  • Missne

    Jag håller även på att  velar när jag ska öka prednisolondosen. Enligt Dimitri ska jag öka från 15 till 20 på transferdagen (ET), medan AVA RIGA sagt att jag ska börja med 20 mg 7 dagar innan ET (idag) men inget innan dess. Jag har dock följt Dimitris plan hittills och ätit prednisolon sedan jag började med progynon och ökat dosen från 10 till 15 på dag 10. Nu är frågan om jag ska öka till 20 idag eller på ET-dagen? Kan det ha någon negativ effekt om jag ökar till 20 mg redan idag tror ni?

  • Missne
    Solkattan skrev 2015-04-22 06:28:59 följande:

    Missne: jag hittade en sak på nätet som fick mig att hoppas lite på donerade äggen. Läste om att visa ägg kan se superfina ut. Inte fragmenterade och dela sig korrekt enligt embryoskåpet. ( mina har ju sett sååå bra ut). MEN sen så är de som dåligt laddade batterier. När de ska till o fästa i livmodern så tar energin i dem slut. De orkar inte längre än till ett visst stadium. Sen det faktum att jag har blodgrupp O. De ska ju enligt forskning få sämre ägg vid högre ålder. Så jag hoppas nu att de donerade äggen är fulladdade. Att mina misslyckanden berott på dåligt laddade ägg. Måste försöka hitta små positiva bitar... :)

    Här kommer blodet mer rejält. Skrattar lite åt mig själv då jag redan förra veckan inhandlade två stora paket med bindor. ( glömde bort andra gången att jag köpt .. Snurrig)...


    Hmm, det skulle kunna stämma även på mig. Känns ungefär som du beskriver att de är dåligt laddade och att energin tar slut för tidigt. Jag har också blodgrupp noll . Har inte hört talas om den forskningen förut. Men även det stämmer ju på mig då. Det som oroar lite är ju att även donatorn har blodgrupp 0, även om hon är yngre (ändock inte purung (31 år men donerat förra året som lett till barn). I Riga verkar de välja samma blodgrupp vid matchning, vilket kanske är dumt när det gäller blodgrupp 0 i så fall. an ju förklara att jag inte är fertil som min mamma som har en annan blodgrupp och fick min lillasyster när hon var 43 på naturlig väg utan problem.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!