• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH skrev 2013-09-25 17:32:00 följande:
    Che, vad härligt att det ser bra ut! Dags för vul snart?? D vill att du tar il nästa vecka när du förmodligen känner dig bättre. Stumpan och ni andra, jag hade ju lyckan att lyckas hela vägen efter nio missfall. Det var 1a graviditeten med il och Ds behandlingsplan MEN jag åt också antibiotika mot några ansiktsutslag jag plötsligt fick. Jag avbröt ab kuren när jag blev gravid. Den kan ju ha inverkat på resultatet även om jag tror Ds behandlingsplan var svaret för oss.



    Tisdag em är det dags för VUL. ..så nervös...

    jag kommer skaka innan ....vi vågar knappt hoppas. .men blev så glad när jag såg hcg idag....lika glad är jag för minsta illamående. . OM det går bra så tar jag dropp samma kväll för att fira!!!
  • che71
    Maxad skrev 2013-09-26 20:55:36 följande:
    Efter min hysteroscopi som jag gjorde i Aten för 21 dagar sedan har jag mått bra. Dr D trodde jag skulle få min mens lite tidigare än 14 dagar efter ingreppet. Förra veckan var mensen på gång - trodde jag- enorm värk i ländryggen, typiska tecken på att fen var på G. Men ingenting. Nu är jag inne på 34:e dagen sedan förra menens första dag! Inte minsta lilla droppe. Någon som varit med om liknande? Är det en Humira effekt? Eller för att jag tagit st,rösta dosen Agnes Castus i ca 6 veckor. Eller gör att jag sedan en vecka tar färsk bidrottninggele? Är helt paff och ingen doktor har förklaring. Gjorde VUL idag - ingen cysta tack och lov. Någon som varit med om eller hört att mensen kan bli så förskjuten? Jag är i vanliga fall som en klocka på dag 28.
    Vet inte vad det kan bero på...kanske du ska testa om du är gravid...förra veckan kan ju ha varit en stark ÄL?!Drömmer
    I somras "försvann" min mens o kom 5 veckor försenad...kan vara efter Pergotimekuren i Juni.
  • che71
    Angel00 skrev 2013-09-28 07:46:24 följande:
    Ni tjejer som har plussat och har kommit en bit in i graviditeten? Hur har ni gjort med de löpande FBC proverna och IL?

    Nu vet jag att Dr.D ordinerar olika till olika patienter, men då jag vet att han inte svarar regelbundet på FBC uppdateringar så tänkte jag att det skulle vara smart att hitta ett eget intervall där jag tar FBC + IL och sedan FBC uppdatering på det. Med andra ord ta bort stressen som ett uteblivet svar ger. Sedan om Dr.d vill att jag tar IL med kortare intervall, kommer det ju ses i hans svar. När han väl svarar ^^ Flört

    Vad är era erfarenheter?

    Solig
    Jag är i vecka 8 nu o lämnar FBC varje vecka enligt Dr Ds önskemål.
    Innan jag ens var gravid frågade jag om det var bra o ok att jag tog ett IL dropp så fort jag fick plus så jag inte behövde vänta på hans svar o det var bra sa han.
    så det gjorde jag o det är nu nästan 4 veckor sen jag tog det droppet....han har svarat faktiskt o att mitt immunförsvar är stabilt o att jag inte behöver dropp just nu...men i tisdags när jag fortfarande var förkyld o skrev det ifall FBC påverkas av det, så svarade han att jag ska ta ett IL dropp nästa vecka när jag må bättre
    o sen FBC några dagar efter.
    Så det kanske är bara för säkerhet skull eftersom det då är 4 veckor sen sist?!
    Förra graviditeten i våras (som blev ofostrig o missfall i v 9+) tog jag IL dropp mycket oftare, hann med 4 dropp under den tiden! Så det kan vara olika hur man reagerar.
    När man är gravid verkar han svara rätt fort har jag märkt.
    De flesta gångerna har han svarat på mina FBC samma kväll eller dagen efter.
    Är förvånad att jag inte behöver dropp så ofta...men det kanske betyder att det är bra denna gång...hoppas hoppas!!!Drömmer
  • che71
    Angel00 skrev 2013-09-28 08:27:53 följande:
    Stort tack för att du delar med dig, Che!
    Jag håller alla tummar som jag kan (och en del tår) för att det ska gå bra för dig. Drömmer

    Ett FBC i veckan, det är inte omöjligt. Själv var jag lite i funderingarna att jag minst skulle ta ett IL var 4:e vecka med FBC och uppdatering på det som absolutaste minimum. - Ville dock fråga innan jag bestämde något för att få en lite bredare uppfattning om vad som är rimligt.

    Vilka ordinationer har ni andra fått när ni har varit gravida?
    Tack!!
    1 FBC i veckan är nog bara i början av graviditeten då det är som känsligast, tror att det kan bli mer sällan senare, TWH lämnade nog varannan vecka sen resten av graviditeten tror jag?!
    Det kan nog bli  dropp mycket oftare än var 4:e vecka för vissa tror jag, kanske bättre att boka in varannan vecka i början o föreslå möjliga datum för dropp till Dr D när du skickar FBC, annars kan du ju avboka om det inte behövs!
  • che71
    lill111 skrev 2013-09-29 07:04:31 följande:
    Hej igen! Står nu i mitt femte mf/ma, har fullständig panik, utom mig av oro och sorg. Vill så gärna testa Dr D, men känner mig osäker efter allt ni skriver. Jag ska nu testa kortison, fragmin inför nästa grav, trombyl har jag kört de sista två, men hjälper inte.... Visst kunde man kontakta en klinik i Köpenhamn för nk-celler? Vore oerhört tacksam för länk till kliniken, någon som varit där?? Ber verkligen om er hjälp, fattar inte vad som hänt, en son inga mf/ma innan, nu 5 st, läkarna säger bara att det är äggen det är fel på, vad tror ni. Mitt tsh steg till 2,5 i v 6, då ville jag ha levaxin liten dos men fick det ej, kan det vara orsaken? Körde även crinone denna grav, men hjärtat kommer aldrig igång, de senaste mf har de stannat exakt i samma v och dag v 6+4, ingen hjärtaktivitet.... Frågan är när man ska ge upp.....så härligt att se att många är på G iaf, stort grattis Che, TWH och skogsbruden och övriga givetvis....men de är er jag kommer på så här...var ett tag sedan jag var inne, då jag trodde det skulle gå vägen denna gång. En sak till, jag har aldrig skrapats, tror ni att detkan hjälpa/förbättra, jag har två små myom, kanske skulle ta bort dessa samtidigt, hur hade ni resonerat, läkarn säger ju att dessa inta ska påverka, men man vill ju ha en ren livmoder, eller hur? Oerhört tacksam för kloka synpunkter och tankar....litar definitivt mer på er än läkarna! Kram, kram.
    lill111 - så ledsen för din skull, det är så hemskt med missfall.
    Bra att du kan få Fragmin o kortison av din läkare o trombyl som du redan har.
    Jag hade provat barnalbyl (delat på 3) o sen Fragmin (pga Apc resistens) på flera graviditeter innan vi reste till Aten.
    Hur gammal är du eftersom de skyller på äggen?
    Läkarna skyller bara på mina ägg. Har haft 6 missfall sen jag var 39 år, är nu 42 år, en gång såg vi hjärtat slå för att sen få missfall i v 11...
    Efter det 5:e blev det Aten, o det 6:e blev ofostrig tyvärr, så då hjälpte ju inga mediciner i världen.
    Nu är jag gravid igen i v 7+5...har sen i Mars tagit 8 Intralipid dropp, det hoppas jag ska göra skillnaden denna gång, plus ett fint ägg förstås.
    VUL på tisdag o jag är så nervös. Om det går bra firar jag med IL dropp den kvällen!

    CFC är det som ska börja testa för immunförsvaret har jag förstått. Copenhagen Fertility Center.

    enligt Dr D (som TWH berättat) står IL droppet för 80 % av verkan o Fragmin för 15% o resten för 5%
    Jag har nu, förutom IL dropp när Dr D tycker att jag behöver det, 10 mg Prednisolon, Fragmin 5000, babyaspirin,
    fiskolja, tomatjuice o apelsinjuice.

    Hur gammal är din son?
    Något kan ju ha hänt med immunförsvaret efter den graviditeten?
    Har du några andra sjukdomar/symtom som kan tyda på immunproblem, som tex.eksem, ryggbesvär, inflammatorisk tarmsjukdom?
    Hoppas du får hjälp o att det ska lyckas för er snart.
    Kram
  • che71
    lill111 skrev 2013-09-29 08:35:11 följande:
    Åhh, ni fattar inte hur glad jag blir mitt i all sörja för era snabba svar!! TACK!  Jag är 38 år och vi fick vår son när jag var 35, inga mf innan honom. Första ma var i vecka 10 och hjärtat hade börjat slå övriga v 6-7...Det är ju som du säger Che om IL-dropp står för så stor andel, så känns det som att det är det jag vill komplettera....samt övriga mediciner såklart. Ingen av de läkare här vill hjälpa mig med IL såklart....
    Eftersom CFCinte har ngn behandlingsplan känns det ju ändå som att Dr D är att föredra....trots ovisshet om att få svar....
    Vår som är 3 år....jag har inga andra åkommor är frisk och är normalt sjuk, får iofs ofta sonens förkylnig och influensa varje år, därav att jag ej trott att mina bekymmer beror på immunproblematik, men nu är jag ju givetvis tveksam....MEN, jag lider oftast av att jag får blåsor i munnen ganska många också särskilt en v efter äl ochnär jag var i tonåren så fick jag läggas in då alla mina slemhinnor blev angripna jag var runt 14 år, har inte efter det varit så angripen, men fått många blåsor i munnen mellan varven. Nu under graviditeten inte en blåsa. Jag blev kraftigt förkyld denna graviditet v 5 ungefär...Är så glad för eran omtanke och nu jäklar ska det gå bra för dig Che!! Jag lär återkomma. Tror vi drar iväg ett mejl till Dr D idag....Kram!!
    Jag får också förkylningar o influensa o magsjuka, så på det sättet trodde jag inte att mitt immunförsvar var aggressivt.
    Men jag har diskbråck i nacken o Crohns sjukdom o eksem på händerna (som försvinner nu när jag tar cortison).
    Ja även om det är lite si o så med Dr D, han svarar i alla fall när man är gravid.(om du köper till "follow up" under graviditeten, som man ju vill ha när man som vi har upprepade missfall)
    Men kolla upp i förväg så att du har ett ställe som kan hjälpa dig att sätta droppet, för även med ordination på droppet o påsen i handen är det svårt att få den hjälpen på många ställen..tyvärr.
    Allt hänger på det. Men om du bor i Stockholm kan du alltid få hjälp, fast det kostar 3000 kr per gång som jag förstått. Min VC lovade hjälpa med dropp men "hoppade av" när det var dags o jag redan var gravid...panik!!
  • che71
    lill111 skrev 2013-09-29 09:21:30 följande:
    Che, tar du inte progesteron nu? Det gjorde jag denna graviditet...men gick ju inte ändå, jag har förstått att det kan lindra immunförsvaret?
    jo jag tar progesteron på eget initiativ

    follow up kostar 400 euro extra upp till fullgången lyckad graviditet
  • che71
    lill111 skrev 2013-09-29 14:44:58 följande:

    Tack för svar! Vad krävs för medicin att behandla TNF-a?
    finns inget perfekt läkemedel mot högt TNF a
    jag hade också högt värde
    har läst att vissa kan sänka det med tomatjuice varje dag, vissa fungerar Intralipid på genom att sänka NK cellerna som sen i sin tur påverkar TNFa
    kolla fertilitetsguiden - Zins sida där står mer förklarat

  • che71
    Skogsbruden skrev 2013-09-30 15:21:24 följande:
    Che71, lycka till på VUL i morgon! Jag håller tummen hårt att allt ser bra ut.



    Tack så mycket! Kram
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!