• Angla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Det är bra värden och bra stegring!


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Våndas inför VUL imorgon. Det ska ju inte vara så här ... Jag går inte runt och tror men nog finns det en liten, liten strimma av naivt hopp kvar. Orkar inte ligga där igen med benen i vädret och få drömmen krossad igen. Blöder till och från. Progynonet håller väl kvar det mesta?!


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Hemma igen ... på gyn akuten i onsdags så sa hon verkligen att den ena tvillingen hade blivit ett missfall. Hon beklagade att jag blödde så mycket och sa att det inte alls ser bra ut. Jag VET att hon sa så. Jag hoppades lite naivt i helgen att den ena skulle överleva och var lättad över att det inte längre var två i en riskgraviditet. Hemskt men sant ... Men idag syntes två små pickande hjärtan - igen. De är små, ungefär en vecka för små. Men det kan de vara så här tidigt utan att det behöver betyda något. Det kan också tyda på att de kommer avstanna. Det positiva är att de sedan förra VUL för en vecka sen vuxit till sig exakt en vecka i storlek från 2mm då till 5+5,6mm idag. Hcg fortsätter att stiga och jag förundras över att jag mår så bra. I Fredags var det 38000 och nu 54000. Så här "sent" ska det fördubblas var 4:e dag eller ännu längre emellan. Nu återstår tio dagar av ny vånda. Fick en extra tid till läkaren då för uppföljning. Då måste de ha vuxit på sig!!!

    Vad ska man göra??? 


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Ja, det är väl bara att njuta här och nu. Men att ta in det är ju det svåra när det ena dagen pratas missfall och nästa är två om och om igen.


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Ja, tillväxten känns viktigare än siffran! Boka in roliga saker blev en aha-tanke Kanske ska köpa mig ett par nya byxor då mina ena jeans hade spruckit i rumpan när jag åkte in i onsdags till gyn akuten De var nog slitna innan


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Så less på att blöda. Alla nyanser och alla volymer kan det bara inte sluta ...


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Hur har ni andra gravida tänkt runt KUB?

    IVF och hormoner ger ju en ökad felmarginal av blodproven
    Tvillinggraviditet ger ju en ökad felmarginal     
    Fem dagars embryon ger ett lägre hcg värde vid IVF jmf med tredagars vilket också kan indikera en felmarginal
    Maternell blödning (?) ger sämre testprestanda

    Jag är yngre än 35 år  så i de flesta landsting skulle jag inte ens få erbjudandet ...
    Enäggstvillingar har statistiskt sett mindre risk för Downs syndrom men ökad risk för skador iom förtidig födsel så som tex CP-skador och det är ju oftast vård tyngre för en familj att leva med. Men den risken går ju inte att utesluta. Hade vi inte haft tre barn sedan innan hade valet varit så lätt. När vi funderade på adoption var vi öppna för väldigt många speciella behov men inte CP-skador och DS ...

    OM KUB skulle ge ökad risk kan man då verkligen gå vidare med fostervattensprov eller moderkaksprov iom att vi väntar enäggstvillingar i en hinnsäck dvs de delar ju fostervatten och moderkaka så hur kolla?  Det ger en ökad risk för missfall. Och OM man ska göra fosterreduktion på den sjuke (hur man nu säkert ska kunna säkerställa det?) så ger det en ökad risk för död hos den andre med 30%.

    Känns så löjligt att tänka på detta när min enda bestående rädsla är att de inte ens skal eva på torsdag - livet balans gång.   
     


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Vi lutar åt ert val men känner ett ansvar inför våra nuvarande barn att räcka till för dem. Gör vi det om ett eller båda barnen har extra kromosomer? Samtidigt kan ju alla barn födas med en cp-skada och det kan ju vara otroligt krävande. Åh andra sidan kan vi alla drabbas av handikapp när som helst. Kanske ska man sluta kontrollera sitt liv och istället bara leva det? Tack, Skogsbruden för dina tankar! Jag har alltid sagt genom hela denna resa att man får de barn man ska ha inte de man tror sig vilja ha.


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    IL har hittills gått på högkostnadsskyddet men jag tror inte längre det ingår faktiskt. En påse på 250ml kostar typ 168 kronor nu. Jodå det ska ingå ser jag nu men senaste tiden har det krånglat för mig ... skumt.


    Angla - mamma till slut
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!