• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ljusgläntan: du ska ta högdos omega 3 om du har immunproblem!

  • Zinfandel
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-06 13:39:47 följande:
    HCG hade ökat från 108 till 439 på 72 timmar. Det låter väl ändå helt okej?
    Jajaja, perfekt!!! Skrattande Tjohoo!!!! Solig

    Lämplig Omega-3 dos: 2500-3000 mg/dag
  • Zinfandel

    Haha, ja Poussin & Hjärte känns åtminstone helt säkert Tungan ute sen kommer du & jag Cice!! Drömmer

  • Zinfandel

    Åhhh Lully vilken underbar liten Prins!! Tänk vilket mirakel!! Underbart SoligHjärta Megastor kram till er alla 3!!

    Jam: tror inte man får skicka det digitalt, det räknas inte som tillförlitligt än år 2012 Förvånad 

    Holly: har du testat hcg igen?
     

  • Zinfandel
    Angla skrev 2012-07-07 08:45:01 följande:
    Zin eller annan klok kvinna;

    IgG 12,5 50:1 - 7,3
    IgG 12,5 25:1 - 3,7
    IgG 6,25 50:1 - 9,3
    IgG 6,25 25:1 - 7,3
    Vad innebär det om IgG ligger lågt?

    Vad skall NK assay w/ Intralipid ligga på?

    Mina 50:1, 25:1 & 12,5:1 är under 15. Men 50:1 & 25:1 är aningens högt. Hur vet man om IL fixar detta?
    CD19 som tyder på immunologisk infertilitet ligger bra.
    CD56 som tyder på misslyckade IVF ligger bra.
    CD19+ cells, CD5+ som ger antikroppar mot hormoner ligger bra.
    Varför har jag då misslyckats med 12 IVF, fått 1MF (vad jag vet)?

    CD3 ligger högt på 90,4. Detta anger starkt immunförsvar. Koppling till mina sköldkörtelproblem. Orsak till många mislsyckade IVF.
    Är det tok högt?
    Vad hjälper mot detta?

    TNF-a:IL10 (CD3+CD4+) - 31,7
    TNF-g:IL10 (CD3+CD4+) - 21,5
    Vad innebär dessa test?
    Om det fanns ett enkelt svar på dina frågor så hade ingen av oss varit här Förvånad Jag vet inte om det är nya provsvar men det verkar vara dina gamla..? I så fall är mitt tips att lägga dem åt sidan till TD.

    Men eftersom jag vet att du grubblar så ska jag ändå försöka bena upp det lite! 

    Varför man misslyckas med en massa IVFer kan bero på massor med saker, förutom immunologi kan det vara odiagnosticerad endo, vätska i eller kring äggledarna, infektioner, cystor, myom, kromsomfel, ärrbildningar, koaguleringsproblem, äggkvalité och för att inte tala om spermierna, om dem vet vi väldigt lite! Nästan 20% manlig faktor upptäcks aldrig, vi ser hur många de är och hur de rör sig men egentligen inte så mycket mer. Nu vill jag minnas att att du har en ny man och det vore en osannolik slump att drabbas 2 ggr men jag skriver lite allmänt eftersom det kan vara fler som läser. 

    Så om vi nu återgår till immuntesterna så kan man nog inte bara säga att den och den CD-markören visar det och det, de fyller ju en gemensam funktion och samarbetar så när man utgått från helheten kan man spalta upp dem vidare. Den första delen av NK-panelen, 50:1, 25:1 & 12,5:1 visar hur många procent av "K562-celler" som finns kvar efter 2 timmar och hur många som angrips av NK-celler. Man vill att den siffran ska vara under 15%, dvs NK-cellerna dödar max 15%. I den andra delen "IgG conc" gör man samma test men tillsätter IVIG i 2 omgångar för att se hur man svarar då. Nk med IL bör alltså ligga under 15% annars har man en hög killing power. Här kan man alltså se om man svarar bäst på Ivig eller IL.

    Precis, cd3 är för högt, refvärdet är 63-86% och är förknippat med "infertility issues" och har många underkategorier tex T memory cells (CD4+ and CD8+), T helper (CD4+), T regulatory (CD8+ including FoxP3).

     CD3+, CD19+ and CD56+ ska tillsammans landa på upp mot 100%. De följer varandra så om CD3 & CD 56 är höga så är ofta CD19 lågt vilket alltså inte måste vara tokigt, snarare obalans.

    Det sämsta i ditt fall, om jag får skriva så men jag antar att du vill ha ärliga svar eftersom du frågar, är ditt TNF som är liiite högt. Inte mycket men det bör helst ligga under 30,6 och det är ganska känsligt. Man kan säga att det är infektion- & inflammationssjukdomarnas grundbult och en central mekanism i immunförsvaret. Det lilla övervärdet du har borde dock dämpas med IL. TNF & IFN kan sätta fräs på koaguleringssystemet och därmed sabba livmoderslemhinnan och leda till cystor. Vid högre (mycket högre!) TNF sätter man in tex Humira, Enbrel eller Remicade, oerhört dyra mediciner men mycket effektfulla. Mycket svårt att få i Sverige pga kostnaden, endast de mest behövande får det därför. Faktum är att även ansträngande motion höjer TNF-alfa!

    Har ni testat ASA också? Har du testats för klamydia (alltså riktigt Atentest)? Har du testat D-vitamin?
     
    Sorry långt & tråkigt men kanske nån finner charmen i det FlörtDrömmer 
  • Zinfandel

    Jättebra info Lully, tack för att du delade med dig!! Sånt här borde naturligtvis Dr D ha informerat mycket noggrant om. Tror du inte att du kan trappa ner till åtminstone 5 mg nu? Så trappas ni båda ner? Tack för mycket värdefull info, det ska jag fördjupa mig mer i!

    Stor kram {#emotions_dlg.flower} 

  • Zinfandel

    Angla: här är en summering av FBC som jag skrivit till hemsidan:


    FBC Full Blood Count/Full blodstatus (2 olika ref anges)


    b-leukocyter: partikelkoncentration vita blodkroppar i blodet. Förhöjda värden kallas leukocytos orsakas av:
Infektioner, särskilt bakteriella infektioner. Ref 4,0-10,0 eller 4-11·109/L Basofila: kraftig biologisk aktivitet, t.ex. heparin, histamin och s.k. slow reacting substance.  Ref <0,2 b-lymfocyter (type-differentiation): partikelkoncentration vita blodkroppar i blodet. 1,2-4,8 Eosinofila: hämmande effekt på bl.a. bakterier och parasiter. Ref 0,1-0,6 b-erytrocyter: partikelkoncentration röda blodkroppar i blodet. Ref 3,9-5,2 eller 4,0-5,0 ·1012/L hemoglobin: mängd hemoglobin i blodet. Kallas ibland för blodvärde. Referensområde Kvinnor 120-150 g/L Män 140-170 g/L b-trombocyter: partikelkoncentration blodplättar i blodet. Ref 165-387 Mcv: genomsnittlig storlek på en röd blodkropp. Ref 82-98 eller 76 - 96 fL Mch: genomsnittlig mängd hemoglobin i en röd blodkropp. Ref 27-33 eller 28-35 pg (pikogram) Neutrofila: försvara mot bakterier. Ref 1,7-8,0 Mchc: hemoglobinkoncentration i de röda blodkropparna. Ref 317-357 eller 320-360 g/L Progesteron: mäter hormonet progesteron. <32 nmol/l på CD 21-25 Tyvärr är det ingen garanti om bra grejor bara för att någon av parterna har barn sedan tidigare. Jo, det hade antagligen Dr D sett, han vet precis vad han ska titta efter men han har inte heller fantomögon.... Nej, på röntgen behöver det inte synas, man ser inte allt det förrän man öppnar och tittar. Du svarar bra både på ivig & IL men något bättre på ivig. Det innebär inte att IL inte kan lösa det. Nej, det är totalsumman av CD3+, CD19+ and CD56+ som bör vara nära 100, är ett av dem lägre så blir något annat högre. De ligger alltså bra. 

    Snälla, ta nu detta försök och känn dig gravid till motsatsen bevisats! Om det mot förmodan inte lyckas så kan du börja nysta i allt. Nu gör du bäst i att bara vänta ditt nära förestående hcg-prov, sen kan du ta det därifrån Solig 
  • Zinfandel
    Snart lycklig skrev 2012-07-08 18:58:13 följande:
    Lycka till nu till er/oss som ska ta blodprover imorgon. Jag ska ta första HCG imorgon efter ET. Dt är alltså på embryonas 9:e levnadsdag (eg 8,5, RD 6 m 3-dgrs). Dr D sa att jag inte ska bli besviken om det inte visar ngt. Hos 90% visar dt negativt denna dag. Skönt att veta.
    Efter IL imorrn menar du..? Lycka till!!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!