• singhatjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Skogsbruden: Kan tyvärr bara hålla med dig om dina svärord om sjukvården! Och det måste ju kännas värre att först få en öppning och SEN stängd dörr... Som Che också fick om jag inte minns fel. Hoppas det går vägen med din nya kontakt - annars såg jag att du fått kontaktuppgifter. Ja jag får det i armen förresten. Beklagar hunden, FK och trädgården också - jobbigt när allt är emot en...Rynkar på näsan

    Ni som gjort korta protokollet - hur viktigt är det att man tar blodproverna och gör ultraljudet på dag 2 egentligen? För som det ser ut nu blir min dag 2 på torsdag... Kristi Himmelfärd ...och det verkar kört att få något blodprov taget... Har en remiss jag kan hämta ut från det ställe jag brukar gå på för blodproverna, men sköterskan visste inget annat ställe som hade öppet... Och ultraljudet är väl totalkört det med...?
    Så går det på dag 3 eller måste det verkligen vara dag 2? Och annars, har någon tips på var jag kan vända mig?

  • singhatjejen
    che71 skrev 2013-05-07 21:41:49 följande:
    Hur högt hade du?
    Skickade du nya prover till USA sen o hur mycket kostade det?

    Fick du mer än IL o Humira?
    Hur lång tid behandlar man med Humira o sen efter när kan man försöka bli gravid igen?
    Var fick du tag på Humira?
    Kollade de dig innan efter infektioner o vad sa de om biverkningar?

    Någon mat som är bra mer än tomatjuice?
    Läste att ingefära, spenat, vitlök o blåbär kan sänka TNF i "Is you`r body babyfriendly"

    Che: Jag hade 49. Tog en spruta och IL och skickade om provet. Hade då fått ned det till 25. Men innan jag fick svaret hann jag ta en ny spruta. Men jag tog om TNF igen i början av april och jag låg på typ 27 eller något.
    Minns inte hur mycket proverna kostade tyvärr. Allt kostar så sjukt mycket i den här historien så till slut flyter allt ihop... :(
    Nej jag körde bara IL och Humira.
    Man tar sprutorna med två veckors mellanrum och det vanliga är väl 2 eller 4 sprutor om jag fattat rätt.
    Det var bara att försöka köra igång att bli gravid direkt sen, för mig i alla fall. Planen var att göra en IVF direkt men julen kom emellan.
    Jag lyckades inte få någon läkare att ställa upp så jag fick recept av dr D och fick kämpa för att få ut det på svenska apotek - kostade cirka 21000 för fyra sprutor. Eftersom jag inte fick någon läkare här att ställa upp kollade jag inte efter infektioner och liknande. Biverkningslistan var ju gedigen men det vet man ju aldrig vad man drabbas av så det var bara att hoppa...
    Undvik gluten och motionera är ju några av tipsen jag hört för att sänka TNF som jag minns på rak arm men Zin har ju rabblat tips flera gånger i tråden, läs tillbaka så hittar du massa tips.

    Frågar igen eftersom det brinner lite i knuten - är det någon här som vet om det är viktigt att ta blodproverna just på dag 2 och inte dag 3 i korta protokollet? Och om det finns något ställe som har öppet för blodprover på Kristi Himmelfärd? Mycket tacksam för snabbt svar!
  • singhatjejen

    Tack Zin! Dr D verkar inriktad på dag 2 koll men det går ju bara inte... Hur har ni andra gjort och dag 2 infaller på helgen exempelvis?

    Grattis till bra läkare april! Håller med maxad, varenda dörr vi kan slå in i läkarvärlden är kanon. Har inte lyckats själv än men har inte gett mig än heller ;)

  • singhatjejen

    TWH_: Fy vad läskigt! Skönt att du får bra hjälp nu! Fortsätt kräv det om det skulle svikta. Inget får hända får lilla Atenbebis nr 9 (måste det väl bli va?) Hjärta

  • singhatjejen

    TWH: skönt att du är sjukskriven - se till att ta vara extra rädd om dig nu :)

    Välkommen RobSab! Lycka till du med :)

    Ni som gjort korta protokollet IVF - när räknar man mensens första dag? Jag fick första lilla blödningen nu vid fyrasnåret... är det första blödningen eller när det kommer igång ordentligt. Jag ska ju som sagt ta blodprov dag 2 och jag vet inte om jag ska räkna det som imorgon eller på torsdag.. Hoppas någon kan svara.

  • singhatjejen

    Tack för svar Snart lycklig och Angla. Den börjar komma igång ordentligt nu och imorgon blir det syndafloden... Så jag vet inte vad jag ska tycka är riklig bara... för som den är nu är den ju en riktig blödning men inte så riklig som den kommer att bli... suck.
    Har mejlat dr D också...

    Robsab: Jag mejlar alltid slemhinnans storlek till dr D - och han kollat ultraljudet där har han tittat efter det också så jo, jag tror absolut det är viktigt.

  • singhatjejen

    Tack för svar, Snart lycklig. Har fått besked från dr D - vi kör torsdag som dag 2. Skönt att veta vad som gäller :)
    Jag slängde in min Orgalutran i kylen precis som Gonal-F:en (låg i samma påse och Gonal-F skulle ju kylförvaras... hoppas det inte var fel. Kanske borde lägga den i en byrå eller något?)

    Che: säger som alla andra , skicka till Peny hon är bäst! Och det är verkligen superlätt, står på Zins fantastiska hemsida  - längst ned i länken här:
    www.fertilitetsguiden.com/underlivet/underlivsproblem.php
    då vet du säkert hur det står till och du får hjälp!

  • singhatjejen

    Snart lycklig: Ja det är skönt att han bara bestämmer! Tack för lycka till - det behövs :) det är väl snart dags för det stora återförandet för dig också? Håller tummarna och tår så hårt jag någonsin kan för din skull!

    Ni som undrar om biverkningar - jag har inte haft några på vare sig IL eller kortison eller Humira (vad jag vet i alla fall).

    Cff: tack för tipset om "kylväskan" eller vad man ska kalla det, den passar väl bra särskilt när man ska resa ned till Aten med alla sprutor och sånt :)

  • singhatjejen

    Prickig: Vecka 20 redan? Då är du ju inte långt efter TWH :) Vad underbart! Såg på din sida att det är en liten kille du väntar - ytterligare en kille i tråden alltså Solig{#emotions_dlg.flower}

  • singhatjejen

    Aaft: Jag vet precis vad du pratar om. Jag har kämpat som en dåre med flera vårdcentraler, jag har pratat med verksamhetschefer, läkare och distriktssköterskor och visat dr D:s ordinationer och argumenterat och förklarat tills man blir alldeles blå. Men bara vägg överallt. Skrikandes
    Igår ringde jag Maria Nilsson på Socialdepartementet angående EU-direktivet om patientrördlighet som väntas gå igenom i Sverige i höst och hon kände igen mitt problem - hade säkert pratat med någon här i tråden förut? Men hon kunde inte hitta något i direktivet som gör att vårdcentraler etc måste hjälpa oss i just den här behandlingen. Vi har rätt till den men ingen kan "tvingas" ge den utan det är deras goda vilja. Och det bara för att just den här behandlingen ges inte i det här syftet i Sverige.
    Däremot tyckte hon att vi kunde gå SKL, Sveriges kommuner och landsting, för att försöka få dem till en samlad aktion om att det åtminstone ska vara möjlighet till samma vård över hela Sverige - eftersom vissa av oss får hjälp och andra inte. Men det känns ju lite riskabelt eftersom det känns som om det är fler som INTE ger hjälp än de som ger hjälp - än så länge.
    Hur som helst...NU verkar jag ha hittat rätt - någon med god vilja! Äntligen!!!!! Får se om det faktiskt håller när det väl gäller och att jag inte blir utmotad ändå, trots löften om hjälp, som vissa här i tråden blivit... Tror inget förrän jag ser det efter all denna kamp.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!