Vårt väntrum skrev 2017-03-06 11:12:27 följande:
Hej brudar!
Är så orolig så frågar proffsen här inne.
Har ruvat 10 gr innan denna. Första gången fick jag en redig magsjuka nån dag efter et. Minus. Men ja, det har blivit minus alla 10 gånger så de kanske inte var magsjukans fel. Vem vet.
MEN med detta i bakhuvudet går jag i bitar av oro nu då jag i torsdags satte in 2 perfekta 3dagars embryon. Lördag kväll/natt vände sig magen ut och in tre gr. Mådde bra efter det. Såklart trött som man blir. Kanske va det nått jag ätit. Ingen annan är dålig.
Men hur kan detta ha påverkat eller inte påverkat embryona? Är så himla orolig att dom "pajjade" eller allt gick åt skogen pga mitt kräkkalas :( :(
Hej ! Har du gjort någon immunutredning hos Serum eller Dr D i Aten?
Tar du några stödmediciner som Trombyl, Fragmin, kortisontabletter och
IL-dropp? Tänker att visst kan du råkat få magsjuka/matförgiftning
eller så är det ditt immunförsvar som reagerar mot att embryot försöker fästa och
kroppen försöker stöta bort det. Speciellt med tanke på att du sa du gjort
10 tidigare insättningar men det alltid blivit minus, så kan du ha för starkt immunförsvar som motarbetar graviditeter.
Mer info hittar du i denna bok:
www.bokus.com/bok/9780978507800/is-your-body-baby-friendly/
Här hittar du lite info från hemsidan
Ferilitetsguiden.com
Har du försökt bli gravid länge, kanske gjort flera IVFer eller fått många missfall och börjat undra vad som är fel? Får du inte de svar du önskar? Är du/ni kanske diagnosticerade som oförklarligt barnlösa? Det är ingen diagnos ? det finns naturligtvis alltid en anledning. Om man tar sig tid att finna den. Ett av sex par i Sverige har problem att få barn trots att de har försökt under minst ett års tid. Barnlöshet kan ha både genetiska, immunologiska och miljömässiga förklaringar. När det kommer till immunologi, misslyckade IVF & missfall är Sverige tyvärr långt eftersatt. Det görs inga ordentliga utredningar innan något så tufft som IVF sätts igång och det görs inte många efterföljande undersökningar heller. Istället för att odla myten om att missfall alltid beror på att det är något fel på embryot eller kvinnans ålder borde läkare anstränga sig för att finna det verkliga felet.
Immunförsvar & befruktning
Vårt immunförsvar är ett mycket kraftfullt system som skyddar oss mot infektioner. Ett bra immunförsvar håller virus & bakterier borta.
Ett för aggressivt immunförsvar stöter bort främmande celler såsom embryon. Det är ett paradoxalt förhållande att immunsystemet är hämmat för att undvika avstötning av fostret, medan det samtidigt har (i stort sett) bibehållen förmåga att bekämpa infektioner. Graviditet är alltså en immunologisk paradox, eftersom immunförsvaret normalt stöter bort allt som inte är kroppseget.
Det finns dock belägg för att under graviditet styrs immunförsvaret om till en mindre aggressiv reaktivitet som skyddar placenta och foster från avstötning. Vissa typer av graviditetskomplikationer som preeklampsi kan bero på en misslyckad styrning av immunförsvaret. En observation som styrker immunsystemets betydelse är att risken för preeklampsi är störst vid första graviditeten, för att sedan succesivt minska vid efterföljande graviditeter vilket inte gäller vid byte av partner, då risken åter ökar till samma nivå som vid första graviditeten.
Immunsystemets T-hjälparceller (Th) lymfocyter har en överordnad styrande funktion inom immunsystemet, där reaktiviteten kan indelas i Typ 1 (Th1) som karakteriseras av inflammation, cytotoxicitet och avstötningsreaktioner, medan Typ 2 (Th2) styr mot produktion av antikroppar och aktivering av eosinofila celler och mastceller.
Åtgärd
Hos många måste man alltså förhindra bortstötning. Det vanligaste och effektivaste är genom kortison, tex Prednisolon, Medrol, Intralipider eller biologiska läkemedel.
www.fertilitetsguiden.com/wp/immunforsvar/
Serums hemsida (Penny är chef där):
www.ivfserum.com/
Life Clinics hemsida (Dr D är chef där):
www.lifeclinic.gr/index.html