• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Tuvalina skrev 2012-09-01 15:25:21 följande:
    Twh, eller är det pergotime som du menar?

    Hej, nej det är serpafar jag ska äta på menscykelns dag 2-6, för att få fler ägg vid ägglossningen. Serpafar och dhea verkar vara liknande preparat vad jag förstår
  • TWH
    Ninninn skrev 2012-09-02 19:15:57 följande:
    Hur många påsar dropp borde man köpa med sig från Dr D??

    Jag håller med Holly, köp så många du bara orkar (han hade inte så många när jag var där heller)
  • TWH
    Ninninn skrev 2012-09-02 22:09:47 följande:
    Betalar man droppet på plats eller får man de på samma faktura som utredningen? Måste ju växla pengar denna veckan och de är svårt att veta hur mycket man ska ta med och vad man betalar på plats.

    Vi fick det på fakturan, på plats betalade vi sjukhusavgift, ca 15 euro, och intralipiddropp på hotellet, 30 euro.
  • TWH
    criss00 skrev 2012-09-03 08:33:02 följande:
    Holly: Ja eller hur! Jag försökte säga ungefär samma sak flera ggr om i vädjan till läkaren men lönlöst. Jag har också så innerligt svårt att förstå deras rädsla.
    Tack för omtanken!

    Criss, jag kommer förhoppningsvis få en sammanställning av il-resultat för ivf-er och upprepade mf av min goda vän. hittade precis en ny studie genomförd i Canada i år, man kan ju knappast prata om högre poäng i verkningsgrad. kolla sista sidan (övrigt behöver ni inte läsa)
    http://www.cfas2.ca/Ottawa2012/source/PPTs/Clinical_Research_I.pdf
  • TWH
    linköping68 skrev 2012-09-03 15:58:55 följande:
    Jag skulle gärna ta del av din sammanställning sen om det går bra för dig. Tack på förhand.

    Självklart, inboxa din mailadress till mig så skickar jag den när den är klar!
  • TWH
    HollyGolightly skrev 2012-09-03 23:21:04 följande:
    Nu måste jag fråga - har Dr D ordinerat Omega3 i höga doser till er allihop? Mig har han inte nämnt det alls för, så jag har inte ätit det alls varken innan eller under graviditeten, men jag läser ju med jämna mellanrum att "alla" äter det. Vad är orsaken till att ni äter det?

    Till mig ordinerade han fiskolja - han var nmkt tydlig m det, ej processad och ren fiskolja. Och jag förstår varför då jag hade höga nk celler. Det har hänt ett litet mirakel - jag har haft kronisk inflammation i hälsenan vilket jag fick efter för mkt idrottande för ca 15 år sedan. Läkarna har förbjudit mig att tex jogga, ngt jag gillade mkt. Trodet el ej - men all min smärta är borta i hälsenan, den enda förklaringen jag kan se är fiskoljan!!
  • TWH
    Ljusgläntan skrev 2012-09-04 07:12:10 följande:
    TWH - börjar du på ny cykel nu när du ska prova att ta dropp tidigare?

    nej, vi ska såklart prova men Dr vill inte att vi tar il-dropp hela tiden utan att vi väntar tills att vi har konstaterat graviditet. Jag fick idag reda på att ryska, lettiska och finska kliniker skriver ut intralipider på recept som man kan ta med sig hem. Om någon tycker det är ett projekt att ta sig till Grekland så ligger ju dessa grannar nära.
  • TWH
    Lully Hill skrev 2012-09-04 20:35:03 följande:
    Grattis Curly! Härligt! Ego - Något har hänt i min kropp nu efter förlossning och avslutad immunbehandling. Jag har fått så enormt ont i lederna. Jag kan knappt gå i trappor och att resa mig upp från golvet är en plåga. Jag går som jag är 90 år! Jag har ont överallt! Mest knän o höfter så jag stapplar fram när jag suttit ett tag. Men också ont i händer, handleder fötter mm. Det här har bara blivit värre o värre. Trodde det var överansträngning som skulle gå över. Ingen idé att maila Dr D om detta har jag tänkt. Måste i alla fall få hjälp av sjukvården med det här.Nu väntar jag på en tid hos en reumatolog för att få en utredning    Ps. Erik är de senaste dagarna bättre i magen så tillvaron börjar lugna ner sig.  Kram från Lully 
    Varje litet steg är ett steg framåt

    Fy sjutton, jag tycker verkligen du ska fråga dr D om detta - man måste ju alltid uppväga biverkningar😳 jag hoppas verkligen att det går över för dig🌺 Gällande kliniker i Finland så kollas det upp right now😃, det verkar som att AVA faktiskt skriver ut. Jag hade ett telemöte m dr Svend xx på fertilitestkliniken i köpenhamn gällande att vi skulle vilja prova ivf för att utesluta triploidgraviditet igen. Han ansåg inte att ivf var ett alternativ utan det är bara slumpmässigt o det är dumt att störa naturen. Jag berättade om våra provsvar från usa, nk cellerna, o han förstod problematiken. Han kände till att intralipider "det funkar" hjälper till vid förhöjda nk celler, dock kommer han inte skriva ut det. Jag fick tips om att Ryssland, Lettland o Finland skriver ut.....han påstår att det kan orsaka dödlighet, bl a ett fall han själv varit med om på intensiven??!! Någon annan som hört om detta? Jag har skrivit till tillverkaren o frågat - verkar märkligt att usa, canada, england o massor andra länder använder och rekommenderar il om det var så farligt? Drsvend rekommenderade oss högre dos av kortison istället, känns ju inte så bra med tanke på dig Lully Hill😥
  • TWH

    Det är flera som har skrivit till mig o frågat om den finska kliniken. jag håller på att kolal upp det - Svend nämnde bara att man fick tag i detta i Finland. Återkommer så fort jag vet.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!