• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag rensade i lite papper igår och hittade en folder/broschyr som jag fick på Huddinge Gyn-akut våren 2010 när jag hade mitt första MF. Den är från 2007, tryckt 2009. Följande text finns att läsa: "Implantationsrubbningar:
    När det befruktade ägget ska fastna och växa in i livmoderslemhinnan händer det ibland att detta viktiga moment inte går bra. En förklaring till detta kan vara immunologisk, dvs. att moderns kropp stöter ifrån sig ägget på samma sätt som den skulle stöta bort en transplanterad njure eller något annat organ. Denna avstötningsmekanism är föremål för forskning och har stor betydelse för implantation av befruktade ägg vid ofrivillig barnlöshet (konstgjord befruktning)."

    Hmm...vad hände med den forskningen? Det är ju iaf 5 år sedan texten skrevs. Denna fick jag ju av landstinget så det är eg konstigt att vi bemöts av sådan skepticism.

  • criss00

    Zin: Det låter jättespännande! Jag förstår dig absolut att hitta en annan väg. Helt rätt att söka bästa hjälpen. Du blir om möjligt ännu mer insatt i detta med immunologi så du skulle snart kunna doktorera själv.
    Hoppas så för dig!

  • criss00

    TWH: Vad skönt att det inte var ngt allvarligt med smärtorna och blödningen. Slutade den? Men märklig attityd från läkaren och konstigt att läkare säger så olika. Tur att du vet mer.

  • criss00

    Hjärtefröjd: Ja, det är ganska vanligt med tillväxt UL i just v32 och v40. Jag hade samma när jag fick mitt barn. Oftast är det äldre eller de som man vill hålla extra kontroll på som man gör detta för. Visst är det härligt att höra hjärtljudet. Jag fick tårar i ögonen varje gång.

    Snart Lycklig: Fortsätter att hålla hårt i tummen för dig.

    Jam08: Oj! Vilket resultat! Det var häftigt!

  • criss00

    Ninninn: Vad skönt att du har lyckats få IL utskrivet här. Grattis! Har du även hittat någon som sätter droppet också?
    Men trist att behöva vänta på provsvaren. Jag fick vänta nästan 3 v innan jag fick min återkoppling och sedan fick jag inte provsvaren förrän ett par dgr senare och då fick jag påminna.
    Mailade Dr D i fredags men jag har inte fått något svar än. Det är första gången jag mailar honom på två månader.

  • criss00

    Jag vet flera i min närhet som gjort tillväxt UL utan att de haft några eg speciella orsaker. (Över 40 år t ex brukar vara en anledn). Jag hade en helt normal graviditet med bra värden, förutom att jag var äldre. Det kan ev bero på den immunologiska behandlingen som gör att man vill hålla lite extra kontroll. Däremot gjordes ingen blodflödesmätning. De mätte fostret och ville se att de fanns tillräckligt med fostervatten.

    Förstår din känsla Tuvalina. Fruktansvärt tufft.

  • criss00

    Tuvalina: Jag bor i Sthlm (eller strax utanför). Ja, jag håller med att det är vansinnigt att det är så olika regler beroende på var man bor. Här fanns det även en regel att om man var äldre eller gravid genom IVF och gick över tiden så behövde man inte vänta mer än 1 v innan de skulle sätta igång förlossningen. Medan 2 v för övriga. Anledningen var att de hade "väntat" så länge på att få sitt barn så man skulle inte behöva vänta längre.
    (Nu fick jag mitt barn 6 dgr innan BF så jag "hann" inte göra något TUV v 40).

  • criss00

    Tuvalina: Håller med dig om blodflödesmätningen. Jag känner en annan där bebisen dog i magen v34 pga propp från moderkakan. Är det en svår/kostsam kontroll? Tänk vad många barn som hade kunnat räddats.

  • criss00

    Jam08: Vilket fantastiskt resultat! Grattis!! Klart du ska känna dig hoppfull. Håller tummen för att de utvecklar sig fint.

    Poussin: Vad härligt att TUL var så bra och fint. Grattis! Den lille trivs bra där inne hos dig!

  • criss00

    Snart Lycklig: Livet är bara helt j-vl orättvist. Ville såååå att det ska gå vägen för dig denna gång. Hoppas ändå att någon av dina små rackare mår bra därinne vid testet imorgon. Stor styrkekram till dig.

    Stumpan och Vilaa: Beklagar verkligen. Hoppas ni hittar hopp och en väg framåt.

    Calimero: Välkommen till tråden. Lycka till om ni har planer på att åka till Aten.

    Jam08: Lycka till! Håller tummen att det går bra.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!