• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärtefröjd skrev 2012-08-27 09:20:15 följande:
    Bebisen är föresten en riktigt "bjässe", en hel centimeter större än förväntat i vecka 11+6.  

    oj, vilken lättnad - stort grattis!!!
  • TWH

    Fick idag svaren på kromosomanalysen av embryot som jag tvingade till mig på dr Ds inrådan. Det var triploid, dvs gravt missbildad m trippel uppsättning av kön, xxx. Den hade aldrig överlevt och de flesta dör i magen innan födsel. Eftersom vi haft så många missfall så undrade jag såklart om detta kan vara orsaken men nej, detta händer när ägg o spermie ska smälta ihop, det kan vara 2 spermier som fastnar samtidigt. Skumt detta. Bara otur säger läkaren. Jag har läst på amerikanska sidor om detta nu och det finns inget som tyder på återupprepade fall, och det har inget m ålder att göra (puh). MEN eftersom detta uppstår när ägg o spermie går ihop pratar vi nu om att gå över till ivf - för att eliminera alla risker, då de borde se om ägget delar sig konstigt. Så nu till min fråga - var gör man bäst en ivf (har precis fyllt 39) med en klinik som förstår o accepterar dr Ds metoder? Vi bor i Sthlm.

  • TWH
    criss00 skrev 2012-08-27 22:04:52 följande:
    TWH: Verkligen bra jobbat att få till att ni fick göra en kromosomanalys. Det betyder mkt att få veta varför man får ett MF. Kanske också skönt att veta att det inte var ditt immunförsvar som stötte bort fostret?? Spännande med att ni kommit fram till ett beslut hur ni ska vidare. Önskar er all lycka till.

    Tack - vi har inte riktigt bestämt oss ännu men vill ta en 1a kontakt med ivf klinik. 😊
  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-27 22:20:06 följande:
    TWH: Tror tyvärr inte någon klinik kommer att backa upp Dr D:s behandling. Men det hindrar ju inte att du kör utan deras godkännande. Så tror jag de flesta här i tråden gör.

    Ok - tips på bra klinik, oavsett dr Ds metoder, 😳vi har ju aldrig varit inne på ivf så är helt ovetande om vilka som är bra el dåliga.
  • TWH

    Poussin skrev 2012-08-28 08:44:25 följande:
    TWH - Vi har gjort våra försök hos Carl von Linne i Uppsala och jag kan varmt rekommendera dem. Men de tror inte alls på immunologiska orsaker så ingen mening att ens nämna det. Jag körde Dr Ds behandling utan att berätta för dem och det blev ju ett fint resultat.

    Tack för tips - hur gör du med prenisolon, fragmin o hela köret, säger du inget om det? eller är de med på den medicineringen?
    Zinfandel skrev 2012-08-28 08:08:39 följande:
    Danmark... Glad
    Är det Köpenhamn fertilitetsklinik? Är de öppna för övrig immunbehandling (prednisolon, fragmin etc)?
  • TWH
    Vilaa skrev 2012-08-28 11:02:50 följande:

    Tror du det inte är immunproblem längre då som gör att du får missfall? Jag har kollat 2 foster med, dom brukar vilja göra det när man haft många missfall, så dom 2 senaste som har kunnat kolla på har jag kollat och båda har varit normala. Inget som förklarar missfallen.  

    Jo, jag har ju fått konstaterat för höga nivåer av nk celler - det var inget annat fel på embryot så ägg och spermie har varit ok från början men vid befruktningstillfället har ngt gått fel - detta kan upptäckas vid ivf så därför vill vi utesluta att det går fel en gång till - minimera riskerna så att säga - men såklart köra m immunbehandling a la dr D oavsett!
  • TWH
    Zinfandel skrev 2012-08-28 14:11:38 följande:
    CFC, Triangeln eller Stork är väl de vanligaste här. Ja, men de kör Medrol istället och på CFC kan du göra Irap, en typ av immunterapi. Dessutom gör de spindelmikroskop för att utesluta synliga kromosomförändringar, de är noggrannare med rätt ÄP-dag och till slut billigare Glad 

    tack! Gör de spindelmikroskop på samtliga dessa kliniker?
  • TWH
    TWH skrev 2012-08-29 09:46:51 följande:
    tack! Gör de spindelmikroskop på samtliga dessa kliniker?

    Snart lycklig skrev 2012-08-29 12:13:28 följande:
    Jag tror att det endast är CFC som har spindelmikroskop.

    Ni är guld värda☀
  • TWH
    Vilaa skrev 2012-08-28 11:02:50 följande:
    Tror du det inte är immunproblem längre då som gör att du får missfall? Jag har kollat 2 foster med, dom brukar vilja göra det när man haft många missfall, så dom 2 senaste som har kunnat kolla på har jag kollat och båda har varit normala. Inget som förklarar missfallen.  

    Vilaa, jag har inboxat dig
  • TWH
    Vilaa skrev 2012-08-29 22:22:16 följande:
    Och jag har svarat =) (Ifall att det inte skulle komma fram får du hojta till) Glömde skriva att jag även gjort en operation för att ta bort sammanväxningar i livmodern, jag har hjärtformad livmoder. Blev tyvärr missfall efter det ändå.  

    Vilaa: det är läskigt likt, glömde skriva i inboxen att jag också opererade mig för hjärtformad livmoder men utan success. Tror det är ett senare problem i graviditeten tyvärr, har inget m missfall att göra. Det är vad jag har blivit sagd ( iofs från svenska läkare som har haft 100 procent fel i allt).
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!