• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Criss, jag tror alla i den här tråden fått IL, men jag är inte säker... trodde han inte att ett problem var immunologiskt?

    Pregnyl och Ovitrelle är olika preparat med samma funktion. Pregnyl finns även i Sverige, det har jag använt flera gånger i samband med Pergotime.

  • Hjärtefröjd

    Vilken pärs... nålen för IL-droppet var alldeles för tunn, så efter 4 timmar hade jag bara fått i mig omkring 175 ml, men då var jag tvungen att rusa iväg på ledningsgruppsmöte.

    Hoppas det inte var förgäves...

  • Hjärtefröjd
    criss00 skrev 2012-06-27 12:40:55 följande:
    Han trodde inte att problemen var immunologiska att bli gravid eftersom jag blivit gravid så många ggr trots min ålder (ca 4-6 mån). Ev kunde mitt problem vara att immunförsvaret attackerar fostret.
    Det var samma som han sa till oss, och jag fick IL som primär behandling.
  • Hjärtefröjd
    criss00 skrev 2012-06-27 13:01:11 följande:
    Dr.D nämnde för mig att han gett kvinnor i England med mitt problem en spruta (istället för eller som kompliment till Pergotime) som resulterat i kanske 10 ägg istället. Det verkade lite som om han på något sätt försökte hinta om jag var intresserad av det. Jag svarade eg ingenting på det. Det känns lite skrämmande. Förvånad Jag är dessutom själv tvilling och det finns ju en viss genetisk chans/risk hur man nu ser på det. Tror jag provar Pergotime ett tag iaf.
    Ev kanske han tror att mitt problem bara är dålig äggkvalité? Och därför maximera chanserna med många ägg. Det får väl proverna utvisa.
    Sprutorna han menar är nog Gonal-F/Puregon/Menopur, alltså de som används för att framkalla ägg vid IVF. Jag tycker det är vansinne att okontrollerat försöka få fram (och befrukta) 10 ägg. Om jag vore du skulle jag testa med Pergotime några månader istället. Om du har möjlighet att göra VUL så kan du ju se om det  funkar  för dig eller inte.

    Jag har flera gånger fått 3-4 jämnstora äggblåsor med enkeldos Pergo, ändå tyckte Dr D att jag kunde testa dubbeldos framöver. Men det kommer jag inte att göra.  
  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-06-27 18:32:43 följande:
    Jag började innan behandlingsstart som man gör på många andra kliniker eftersom jag har ett galet immunförsvar {#emotions_dlg.djavulsk}
    Men han har inte sagt nått om det innan alltså? Jag äter pred nu mellan ÄL och BIM, men det har han inte kommenterat alls.
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-06-27 19:46:37 följande:
    Nästa fredag vill D D ha ett FCB+hcg på mig. Då får jag svaret först på måndagen. Och OM hcg då skulle visa plus så kan ju mycket hända över helgen ... Men om jag tar proverna redan på torsdagen så kanske hcg inte ens visar något ännu iom att jag får tillbaks embryon först nu på fredag dvs knapp ten veckai nnan blodprovet. Hur ksullen i ha gjort?
    Jag tycker även nästa fredag känns tidigt för HCG, men om jag skulle välja mellan torsdag och fredags, så skulle jag nog välja fredag. 
  • Hjärtefröjd
    criss00 skrev 2012-06-27 21:35:01 följande:
    Ja, helt galet. Han tyckte också att jag skulle ta dubbel dos men det fick jag inte utskrivet här och jag tror inte heller jag kommer att ta det. Däremot läste jag på fass (tror jag det var) att det var vanligt att man tog en dos första gången och dubbel andra gången.
    Dr D tyckte inte att jag behövde göra VUL varje gång eftersom det skulle bli ungefär samma resultat varje gång som denna gång. Har ingen gyn här så jag får se hur jag gör.

    Vilken pärs du hade med IL-droppet....4 tim! Gisses! Det gäller att kunna koppla av då och gilla läget.
    Det Fass menar är nog att man brukar börja med en enkel dos och sen öka upp till dubbel om man inte får ÄL av enkel dos. Om man får ÄL av enkeldos bör man alltså inte öka upp till dubbel.

    Mmm, när IL-droppet tog fyra timmar var jag rätt glad att ha ett flexibelt jobb med möjlighet att "jobba hemma" (eller från en brits).
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-06-27 21:46:07 följande:
    Vilken storlek/färg hade du på din PVK? Vart fick du droppet?
    Hm, ingen aning... nästa gång skulle sköterskan (som vanligtvis jobbar på en klinik på Sophiahemmet) ta med en grövre nål. .-)
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-06-27 22:10:34 följande:
    Hmm testa standard rosa. Späd IL med NaCl innan kanske. Om flödet går trögt så kan nålsögat ha sugit fast mot kärlkanten så lirka lite, rucka på den. Öka droppflödet en stund. Paus och spola med NaCl. Lite tips.

    Jag har idag bestämt med min kollega (tiilika chef) att OM jag behöver IL på fredag så skall hon hjälpa mig igen. Hon är så snäll! 
    Tack för alla tips, hoppas det går bättre (eller ja, snabbare) nästa gång.
  • Hjärtefröjd
    myran6801 skrev 2012-06-27 22:34:15 följande:
    Kastar in en fråga som inte hör hit men kanske ngn av er vet. Jag har ett pkt pergotime o en orgalutran kvar fr när vi gjorde inseminationer, tänkte busa lite och ta dessa för att boosta hemmaförsöken. Men är det ngn som vet när och om man ska ta orgalutran och går det att testa på ÄL-test för att veta när ÄL är? Kommer ju inte kunna göra VUL.
    Varför ska du ta orgalutran vid hemmaförsök? Du menar inte Ovitrelle?

    Du kan absolut ÄL-testa när du äter pergotime och om du vill ta Ovitrelle så gör du det när ÄL-testet visar positivt.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!