• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ljusgläntan skrev 2012-08-25 14:57:50 följande:
    Cice - tack för stödet! TWH - har du tagit IL vid denna cykel fast detinte funkade??

    japp, jag tog det i förebyggande syfte precis efter äl.
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-25 15:00:58 följande:
    Såg att de tillfälligt gör ngt på sidan idag den 25.e, så imorgon går det säkert att titta igen.

    Ok, tack!
  • TWH
    TWH skrev 2012-08-25 15:08:56 följande:
    japp, jag tog det i förebyggande syfte precis efter äl.
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-25 15:00:58 följande:
    Såg att de tillfälligt gör ngt på sidan idag den 25.e, så imorgon går det säkert att titta igen.
    Ok, tack!

    På eget bevåg ska tilläggas😃
  • TWH

    Jag tänkte göra som Cice och ta il på dag 10 i cykeln - visst gör du det Cice?

  • TWH
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-25 22:53:06 följande:
    Okej.... Konstigt att inga läkare du träffat verkar tro på det med tanke på att det ju faktiskt är belagt även i Sverige att det existerar och att det tom forskas om det på flera universitet här!     Men om det nu handlar om fett, sojaolja i detta fall.....  Hur är det med Omega 3 och 6 då?  Det har jag läst också ska vara väldigt viktigt och att en del tar det i stora doser och då går det vägen.  Är inte Intralipider och IVIG totalt olika saker?    Ni tycker säkert jag är en idiot men då får det va så..... Eftersom ni behandlar er med detta så frågar jag er som vet!   Hur är det med livmoderslemhinnan? Har ni kollat den....? Vad säger läkarna?   

    Tre döttrar: i stort sett alla i den här tråden har genomgått alla utredningar som finns i Sverige (har själv genomgått två, en på sös och en på sophiahemmet), utan få svar på orsaken till barnlöshet. De svenska immunutredningarna tittar på en begränsad del av immunförsvaret där tex förhöjda värden nk celler (natural killer cells) inte upptäcks. Till slut vände vi oss till dr D, pga hans goda renomme. I grunden genomför han Alan Beers metoder, vilket det finns fler kliniker som gör - framför allt i USA. Vi fick vid första proverna bingo - mina nk celler ligger exakt dubbelt så högt än övre referensvärd. Då är bl a intralipider behandlingsmetod, för att trycka ned nk celler i blodet. Nk cellerna arbetar för att stöta bort embryot, även hos normala kvinnor, och har man för höga nivåer klarar inte embryot detta. Enkelt förklarat. Intralipider ersätter ivig mer och mer i världen. Iintralipider ersätter ivig i rasande takt i världen, förutom i Sverige där ivig förbjöds då man lyckats överföra någon farlig sjukdom till en patient. Ivig kommer från människans blod medan intralipider är naturligt soyafett, intralipider är mkt billigare och har färr biverkningar. Du kan läsa om det här www.goivf.com/docs/ivig_intralipid.pdf
  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-25 23:29:28 följande:
    Två döttrar...: Jag tror många här i tråden även tar höga doser Omega3. Även jag gör det. Min slemhinna har alltid sett tjock och fin ut vid ÄL.

    Och jag tar också fiskolja. Jag vill göra er uppmärksamma på att det är fiskolja man ska äta och inte fiskleverolja, vilket man avråds från att äta vid graviditet.
  • TWH

    En fråga: är det någon som har varit med om att tant röd inte kommer i tid trots icke gravid? Jag hade älutslag tor kväll förförra veckan, dvs bim borde ha varit i fredags. Igår hade jag krampont i magen, lite som ett missfall, och fortfarande ingen mens. Jag har ju inte fått mens efter skrapningen utan detta är första - jag blir så orolig, tänk om de har förstört ngt vid skrapningen. Jag brukar alltid ha klockrent 14 dgr mellan äl och bim. Jag har såklart tetat mig men supernegativt.

  • TWH
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-26 08:34:37 följande:
    Tack för informationen och länken! Vet du HUR denna sojaolja trycker ner nk-cellerna?  Varför påverkas dem av detta? Så Intralipiper har eg exakt samma funktion som IVIG? Skillnaden att Intralipider är mycket billigare....?  Du skriver att Intralipider ersätter IVIG irasande takt i världen, förutom i Sverige där IVIG (?) förbjöds..... Menar du eg att Intralipider förbjudits?      Är det så att om man har en eller flera autoimmuna sjukdomar så har man fler nk-celler?  Tack för att du svarar på alla mina frågor!  

    Ja, intralipider ersätter ivig men med högre verkansgrad. Ivig är förbjudet i Sverige men inte intralipider. Intralipider ges som medecin, men inte idag i fertilitetssyfte. Svenska sjukvården har helt enkelt inte följt med i utvecklingen. De känner inte ens till det (de läkare jag har pratat med) så de är inteemot bara ovetande och rädda för att skriva ut ngt de inte känner till. Det roliga är att det är ett svenskuppfunnet preparat! Att förklara hur il funkar vågar jag inte ge mig på, men om du söker på nk celler och intralipids så får du upp massa studier. Enkelt förklarat så hämmer il de farliga signaler i kroppen som gör nk cellerna stridsredo. Att du har autoimmuna sjukdomar indikerar att du med stor sannolikhet har dessa problem. Det behöver inte vara just nk cellerna, som kallas cd56, det kan vara andra celler, cd3 o oliknande, som är utanför referens. Oavsett vilket så är il tillsammans m pred, fragmin etc behandlingen.
  • TWH
    HollyGolightly skrev 2012-08-26 08:35:39 följande:
    TWH: Så hade jag efter ett FET i januari, jag kände mig annorlunda och trodde faktiskt att jag skulle plussa men trots negativt så kom inte mensen förrän en hel vecka senare! Jag var iväg på ett ultraljud innan den kom bara för att kolla att allt såg ok ut och det gjorde det, läkarna hade ingen förklaring till att min cykel var nästan 40 dagar den gången. Dock hade jag ju inte skrapats, så be att få en efterkontroll om du är orolig!

    Skönt att höra. Skumt detta! Jag ska till läkaren imorn sådå får jag kollen - hade du ont då också?
  • TWH
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-26 08:38:30 följande:
    Hur vet man att det är fiskolja i Omega 3 kapslarna och inte fisklever? Det ska väl stå isåfall?? Är det pga högt Vitamin A i fisklevern?  

    Det ska man kolla upp - vet ej. Jag äter ren flytande fiskolja som finns på apoteket.
  • TWH
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-26 09:16:43 följande:
    Jag har Vitiligo och Hypotyreos.... Då har jag stor sannolikhet för att få tidiga missfall pga många NK-celler alltså?

    Så kan man inte säga men boken av Alan Beer skriver om detta - kolla upp det, lättaste vägen att få svar. Det finns ju behandling att få🌺 har du haft många missfall el svårt att bli gravid?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!