• Angla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Det som dock får mig att fundera flera vändor är det faktum att dessa tester och läkare var på tapeten redan fö 12 år sedan då jag var inne i IVF-svängen förra gången. Trots detta har svenska läkare ännu inte valt att börja arbeta med detta. Vilket enligt min förra läkare beror på den svenska etiken inom sjukvården. Hon sa att immunologi visst kan spela in men att behandlingarna har för höga risker. Jag vet att testerna i stort inte går att göra i Sverige, m en vissa tar de. Jag har gjort endel va dem.  

    Vad kostar tex IL? 


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Missbildningar på barnet tex LKG och hjärtfel. Graviditetsdiabetes hos kvinnan. Sen har jag själv läst ngn stans att (dock ej med IL) kvinnor har blivit smittade med Hepatit C men det blev man ju förr även vid nadra, idag självklara behandlingsmetoder i den somatiskavården.

    IL är jag helt klart sugen på och hade jag haft pengar hade jag gjort det. Jag var lite inne på IviG redan förra gången, för 12 år sedan.  


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Nej, nej, nej inte pred/trombyl/fragmin utan ngn behandling som gavs under huden, dock ej säker på om de nanvänds ännu iom att jag haft paus ifrån detta i några år.


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Så kan det ha hetat, jag har ju som sagt haft ledigt från denna värld i några år


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    För att man alltid forskar på läkemedel och tar ställning till om de skall tas vid graviditet eller inte. Svenska läkare följer internationell utveckling även o mde inte kan använda allt här hemma i behandling.

    Jag vet att man startat ett forskningsprojekt om detta i Sverige. När jag gjorde IVF förut så hade jag kontakt med otaliga kliniker i Sverige och alla var kritiska. En del medgav redan då att ett samband kan tänkas finnas. Jag tror elelr kanske hoppas att detta kommer slå igenom även i Sverige då jag tror på det även om jag samtidigt är kritisk. Jag förstår att IL inte ger blodsmitta, därav mitt nyfunna intresse då IL verkar som ett bättre alternativ. IL fanns inte då när jag gjorde IVF. 

    Sök på Angla så ser du endel trådar men de svar läkarna då gav mig. Sök på immunologi så får du upp endel trådar om de kvinnor som då åkte och tog dessa prover. Det är inget nytt att kvinnor på FL åker utomlands för denna hjälp. Jag valde då att inte göra det men med IL nu och en helt annat privat situation där en adoption kan bli svårt så funderra jag allvarligt på att åka, för jag vill ha ett eget barn till.  


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Fast IL var aldrig på tapeten i de samtal jag haft med läkare, det fanns inte då.


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Är det alltid provtagning på måndagar? Hur brukar ni resa, hur går flygen bäst?


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Okej, vi planerar nu att åla till Athen så snälla berätta detaljerna. Vad skall översättas? Vilka prover kan tas hemma? Vart kan jag sen hitta läkare som skriver ut svenska recept? Hur långtid tar besöket på kliniken? osv


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Läste en studie om Selen och TPO-ak. Någon som testat?

    Orkar någon svara på mina frågor ovan? SKulel så gärna vilja få er hjälp nu när ni lyckats övertala mig  


    Angla - mamma till slut
  • Angla

    Jag bor i Stockholm, kan du inboxa mig mer info om krattan? ... En viktig fråga till alla - Hur många av er har misslyckats??? Jajaja, jag är negativ och skeptisk men egentligen så skall det tolkas som livrädd inför nya besvikelser nu när alternativen inte är lika många. TSH, Tpo, TRak och Hepatit är taget nyligen.

    Måste man åka i samband med behandling? Till hösten kommer vi göra inseminationer eller IVF. Innan dess blir det bara hemmaförsök. I samband med vad är det bäst att göra behandling? Och måste då det ske efter ett nybesök i Athen? 


    Angla - mamma till slut
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!