• Pechi

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Grattis Hjärtefröjd, underbart!!! Nu är det bara att börja knapra piller på Dr D:s inrådan Flört

  • Pechi

    Jag lägger till mig själv i listan oxå Skrattande

    Lista sen trådstart 17 jan 2012 Glad 
    Lully Hill - son född 120702 
    Poussin - gravid 
    Hjärtefröjd - gravid - Försökt få barn i närmare sex år. I bagaget finns 6 IVF:er (3 ET + 3 FET med totalt 9 "perfekta" embryon), ett 20-tal inseminationer och 3 tidiga MF) 
    Lillih: gravid 
    Perry6: gravid 
    Tjorven: gravid
    TWH: gravid (innan dr D men med prednisolon för 1a gången efter 6 missfall)
    Curly - 5 års försök, 2IVF och 6 FET. Inga plus på 4,5 år. Efter immunobehandling 3 plus (första på FET och två naturligt) men tyvärr MF.
    Zinfandel: 40 år, Aten i januari, immunterapi inför 6:e försöket, första + men MF 
    Angla : 30år, Aten i juni, immunterapi inför IVF/FET #12, tidigare 7ET/4FET/1MF - tot 19+2 embryon
    Cathy 
    HollyGolightly 
    Jam08 
    Cice 
    Påskliljan 
    Singhatjejen
    Ljusgläntan 
    Finafina 
    Snart Lycklig 
    Myran6801 
    criss00 
    Pechi: 33 år, försökt få barn i 5 år, 3 inseminationer,  5 IVF:er, 1 MF. Besökte Aten i maj.

  • Pechi

    Hjärtefröjd: jag har inte heller fått NaCI vid mina IL-dropp och jag frågade Dr D om det hade ngn inverkan på resultatet.
    Han sa att man kan göra det både med och utan NaCI men att det inte hade ngn större effekt.  Anledningen till att han skriver det är för att det är enligt internationella protokoll men om man inte har tillgång till det så är det ingen fara.

  • Pechi

    Hjärtefröjd: Jag ska oxå få mitt 3:e IL dropp i morgon och precis som du så har det gått 2 veckor mellan, vilket jag oxå tycker känns tajt. Jag mailade Dr D och frågade hur ofta han tyckter att jag ska ta IL, men tyvärr inte fått ngt svar.
    Däremot så tycker han att mina värden är på rätt väg, de sjunker det som ska sjunka. Dock är mitt immunförsvar alldeles för starkt.....

  • Pechi
    Ljusgläntan skrev 2012-07-05 14:25:45 följande:
    Har Dr D sagt någon lösning till dig på ditt starka immunförsvar? Ska du tex få öka pred dosen?
    Nä, jag har mailat honom om vad han vill att jag ska göra men inte fått något svar. Jag äter inte Pred idag utan han ville att jag skulle börja ta det om jag blev gravid. Just nu tar jag bara IL samt FertileXX, Omega 3 och baby aspirin för att försöka förbättra min äggkvalitet.
  • Pechi

    Hejsan tjejer,
    Är det ngn i Stockholm som får IL-dropp på annat ställe än C-kliniken? Jag hade ett ställe att gå till men de vill inte längre hjälpa mig och Dr D vill att jag ska ta 2 IL-dropp inom 2-4 dagar!!! Hur jag nu ska lyckas med det vet jag inte....
    Kram 

  • Pechi
    Ljusgläntan skrev 2012-07-21 21:15:13 följande:
    Pechi - varför vill de inte hjälpa dig längre?

    De sjuksystrar som har hjälpt mig har fått frågor och synpunkter på varför det ger mig IL så de vågar tyvärr inte längre Rynkar på näsan
  • Pechi
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-21 21:37:28 följande:
    Har tyvärr inga tips utöver C-kliniken...

    Men varför ska du ta två IL så tätt? Kan du inte få hela påsen vid ett tillfälle istället?

    Jag har frågat Dr D varför jag ska ta 2 st och om jag kan ta 2 st vid samma tillfäller eller om han vill att det ska vara vid olika tillfällen, men har inte fått ngt svar.

    Efter mitt senaste FBC så sa han att mitt immunförsvar verkar bra nu men att min kropp inte reagerar som den ska, så antar att det är därför han vill att jag ska ta dubbelt, men det är ju som sagt inte så lätt och inte med så kort varsel.
    Blir så trött på att jaga sjukhus/vårdcentral som vill hjälpa till, att det ska vara så svårt....    Obestämd
  • Pechi

    Hejsan tjejer,

    Vi planerar att göra en ny IVF till hösten om inte hemmaförsök fungerar. Det blir i så fall vårt 7:e IVF. Är det ngn som gjort IVF på Sophiahemmet i Stockholm och rekommenderar den kliniken?
    Vi har gjort IVF på St Göran i Stockhom samt Huddinge. Tycker inte det finns så många klinker att testa häromkring. Har hört att CVL i Uppsala ska vara ganska så bra. Helst skulle jag vilja göra IVF hos Dr D men det är ju en pengafråga.

    Kram

  • Pechi
    Pechi skrev 2012-07-28 13:05:41 följande:
    Hejsan tjejer,

    Vi planerar att göra en ny IVF till hösten om inte hemmaförsök fungerar. Det blir i så fall vårt 7:e IVF. Är det ngn som gjort IVF på Sophiahemmet i Stockholm och rekommenderar den kliniken?
    Vi har gjort IVF på St Göran i Stockhom samt Huddinge. Tycker inte det finns så många klinker att testa häromkring. Har hört att CVL i Uppsala ska vara ganska så bra. Helst skulle jag vilja göra IVF hos Dr D men det är ju en pengafråga.

    Kram

    Ingen som har en åsikt om SH?
  • Pechi

    Hejsan, ni tjejer som gjort IVF hos Dr D, hur länge har ni varit tvugna att stanna i Grekland? Är det ca 2 veckor med sprutbehandlingar eller räcker det att komma till bara själva ÄP och ET?

  • Pechi
    CurlyRed skrev 2012-08-06 07:33:42 följande:
    På Ackis i Uppsala, via landstings kön. Gjorde första på CVL, men nu 3 på Ackis.
    Vi funderar eventuellt på CVL eller Sophiahemmet i Stockholm om det inte blir Dr D. Tyckte du att CVL var bra?

    Vi har gått på st Göran i Stockhom innan samt Huddinge sjukhus. Har hört gott om CVL, sen är de ju mkt billigare än sophiahemmet oxå.
  • Pechi
    HollyGolightly skrev 2012-08-09 10:53:55 följande:
    Okej, nu har även jag fått se pickande hjärtan - vilken lättnad! Och ja, hjärtan i plural!

    Åhhhh GRATTIS!!! Vilken lycka {#emotions_dlg.flower}!!!
  • Pechi
    Mandelmumsa skrev 2012-08-22 15:04:16 följande:

    Holly: Du skulle sett hur jag rös när jag läste ditt inlägg!!! Vår historia är nästan identisk, bara det att vi har gjort en extra behandling, vid den senaste satte vi in två embryon, men det hjälpte inte heller. Vi har gjort fyra färskförsök och tre frysförsök, alla embryon har varit av toppkvalitet och allt annat har också sett väldigt bra ut. Så det finns ingen förklaring till att det inte har gått vägen. Vi har bedömts ha stora chanser att lyckas vid alla våra behandlingar/återföringar. Vid det första försöket fäste embryot, vid alla övriga har det inte blivit något alls. Det första klassades som ett tidigt missfall, man såg inte embryot på ultraljudet men hinnsäcken satt rätt (i livmodern) och det benämndes ofostrig graviditet. Man trodde att embryot hade tillbakabildats.


    Såg att ägget även fäste för dig, Curly, på första försöket! Det är ju nästan lite kusligt att vår historia är så lika! Man undrar ju om detta att det fäster på första och sedan inte blir något har något samband med immunologin och i så fall på vilket sätt?


    Mitt immunförsvar verkar vara ganska bra. Jag blir sjuk ibland, förkyld 1-2 ggr/år, men jag klarar mig väldigt ofta trots att jag är nära människor som är sjuka. Min man blir lätt sjuk, men det är sällan som han smittar mig. Hur ser era immunförsvar ut, Holly och Curly?


    Om man får mediciner i Aten, ingår det i dealen att man köper behandling/ar/ där också, eller gör man sina behandlingar i Sverige ändå? Informerar man då den svenska läkaren om att man har fått dessa mediciner?


    Är det någon som har varit med om att läkaren i Aten har sagt att det inte är något immunologiskt fel? Känns som det är väldigt många som har något immunologisk fel och får medicin för det, när man kommer till Grekland. Men det måste ju finnas de som inte har det felet. Finns det många olika slags immunologiska fel? Är helt ny inom detta!


    Vad har det kostat er att få hjälp i Aten? Hur lång tid har det tagit innan ni har fått tid för samtal med läkaren? Behöver man något speciellt tillstånd eller försäkring när man söker hjälp i Europa?


    Många funderingar såhär i början!


    Hej,

    Jag har varit hos Dr D och fått konstaterat aggressivt immunförsvar. Har dock en vän som var där nere med sin man i somras som försökt få barn i 7 års tid och blev gravida på egen hand förra året men fick ett sent missfall, vecka 15. Dr D sa till dem att de inte hade problem med aggressivt immunförsvar utan trodde att de skulle lyckas på egen hand med hjälp av en medicin som skulle förbättra hennes äggkvalitet pga. hennes ålder. Så med det i bagaget så känns det inte som att han drar alla över samma kant...
  • Pechi
    Tuvalina skrev 2012-08-22 16:15:22 följande:
    Pechi, nu glider jag in här på ett bananskal. Har hört att Dr D inte anser att äggkvalitet kan förbättras. Så då undrar jag nyfiket vad det kan ha varit för medicin han rek till din vän?

    Holly! Jag har haft en fullgånget graviditet och är livrädd att det du beskriver ska vara just det som drabbat oss nu. Att jag kunde genomgå en grav men att jag nu stöter bort embryot. Jag ruvar just nu för tredje gången.

    Jag kommer inte ihåg vad medicinen hon fick hette, kan kolla, men även jag har dålig äggkvalitet och han trodde definitivt att jag kunde förbättra kvaliteten genom fertile XX samt höga doser Omega 3. Har ätit fertile XX i 5 månader nu och planerar att göra en sista IVF i november. Lyckas inte den går vi vidare till ÄD.
  • Pechi

    Hejsan tjejer,

    Jag gjorde ÄD förra veckan och är nu i stort behov av Clexane sprutor 6000iu samt Prednisolon, är det ngn som har ngt över som vill sälja till mig eller hur beställer ni era mediciner? Har pratat med min läkare men hon vägrar skriva ut.
    Beställde nga stycken från Dr D men dessa är nu snart slut.

    Kram     

  • Pechi

    Hej tjejer, jag har nu gjort min första ÄD med immunmedicin. Har dessförinnan 5 IVF:er samt 3 inseminationer i bagaget. Hade samtal med Dr D i veckan och han vill nu att vi ska göra en hysto efter vårt misslyckade ÄD. Han säger att mitt immunförsvar är alldeles för aggressivt. Är det någon som gjort hysto i Sverige eller hos Dr D? Vad rekommenderar ni i så fall? Jag känner att jag orkar inte slåss mot den svenska sjukvården om en hysto, men vill gärna höra om det är svårt att få en remiss. Kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!