• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    singhatjejen skrev 2013-10-04 19:59:16 följande:
    Cathy: Tack för info! Blir alldeles snurrig när jag försöker googla.
    Jag läste någonstans en lista på anledningar att tappa mycket i järnvärd, och en var att man blöder mycket - men att det då ska handla om maligna orsaker.... Förvånad
     Jag blöder väldigt mycket - så mycket att jag blir rädd ibland...
    Förra hösten var det Marie E som upptäckte att jag hade låga järnvärden och fick upp dem med medicinering. Nu är de nere igen alltså!
    Tack, Snart lycklig, för att din info om Marie E, ska fundera och kolla almanackan!
    Jag har alltid haft lågt hemoglobin och järndepåer och fått upp värden endast med tillskott. En orsak är att jag dricker mycket mjölk (järn sugs inte upp) och den andra mensen. Men kan tipsa dig om att jag fick väldigt sparsam (normal) mens när jag började med levaxin. Så blöder man väldigt mycket kan en orsak vara att sköldkörteln inte fungerar som den ska (högt tsh). Mitt tsh värde låg då inom ref värden, lågt på 3 någonting..
  • Cathy

    Katt12; du ska till Dr D, eller hur? Jag hade tel konsultation då bara för att kunna avgöra om jag ska åka ner till honom men om du redan har bokat en tid och ska åka ner så ser jag egentligen ingen anledning att ha en tel konsultation. Eller? Men märkligt att han eller Mina inte svarat. Ring till dem, Mina brukar svara i iaf fm. Det ordnar sig säkert!

  • Cathy

    Tuva; varför trappa ner kortisonet redan nu..? Du vet att flera av dem som har immunproblem har lågt progesteron långt in i graviditeten, vissa hela graviditeten. Jag tog progesteron till v.16.

    Jenso; NK cellerna förändras säkert över tid av sig själv eftersom de kan höjas endast av stress men om du är nu igång med behandling så skulle jag inte gå och vänta på att det händer nåt med dem utan börja med immunmedicineringen. Och särskilt om dina värden inte är gränsvärden, alltså 50:1 strax över 15%...

      

  • Cathy

    Ser att ni diskuterat när man ska börja med pred. Här är en bra artikel, kolla punkt 6.3 sista kapitlet. http://www.hindawi.com/journals/cdi/2012/762541/ Man kan ha olika typer av antikroppar som omöjliggör för ett embryo att fästa (alltså inte bara nk cellerna eller tnf som ställer till det, det vi oftast pratar om i den här tråden). Det skadar inte att börja lite tidigare med pred än precis vid ÄP/ET och jag vet inte om jag riktigt är med på Dr D:s tanke om att 'chocka' kroppen för det tar i alla fall ett tag att sänka nivåerna på oavsett vilka värden som ligger högt (antikroppar/Nk celler, tnf osv). Jag föredrar Pennys förslag om att börja med pred tidigt!

  • Cathy

    Man behöver nog visa dessa studier för läkarna här i Sverige för att de ska tro på dem (om ens då). {#emotions_dlg.djavulsk}
    Därför tycker jag att det är så bra med pubmed.com där man hittar alla studier som gjorts och sen kan man leta fram själva studien på nätet (alla är tyvärr inte gratis men många är). Det har jag gjort, haft med mig studier (utskrivet på papper) till gynekologen! Haha.

    Borde inte vi köpa en Alan Beer bok till alla fertilitetsläkare i Sverige, vad tycker ni tjejer Glad 
    Allvarligt talat tänkte jag på det när jag gick på St G...

    Blingbling; ledsen men kan inte minnas hur gammal du är men gå inte på det där med dålig äggkvalitet. Efter mina 6 ivfer med massor av ägg men dåliga embryon började jag nästan tro på det också Skäms Tur att jag inte gick på det! Om man (som jag) gör så många ivfer och till slut med medicin som sänker prolaktin (så att hormonerna kommer i balans), Q10 och immunmedicinering plötsligt blir gravid UTAN ivf (på en månad) så kan man verkligen fråga sig om det är äggkvaliteten det handlar om?!?

    Vi får bara trumma vidare med våra kunskaper om infertilitet för till slut kommer ju även de svenska fertilitetsläkarna öka sina kunskaper till en nivå som Dr D, Penny, Dr B, Dr G och andra kunniga fertilitetsläkare utomlands har Solig  

  • Cathy
    stumpan81 skrev 2013-10-11 15:37:31 följande:
    Tror ni att 5-10 mg pred gör skillnad? Borde egentligen börja med det vid äl, men tycker inte om att ta så höga doser pred.

    Jag tycker du ska ta minst 10mg för att det ska göra nån skillnad. Det har gjorts många studier om hur kortison påverkar embryot/fostret och även om det finns en liten risk för läpp/gomspalt och låg födelsevikt så tycker jag inte du behöver oroa dig för det. kram {#emotions_dlg.flower}

  • Cathy

    Jag köpte AC för några år sedan hos Örtagubben (odengatan), det finns en hälsokost nära odenplan (tvärgata) där det också finns.

    Che: håller tummarna hårt för dig, nu ska det gå!!

    Lycka till ni som ska till Aten!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!