• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Holly - Vilket toppenresultat, härligt!

    Hjärte - Usch vad jobbigt att armen svullnade idag med. Har du nämnt det för Dr D? Hur snabbt får du droppet och vilken dos?
    Vad märkligt att läkarna frågar om du vill sjukskrivas. Är allt ok, t ex blodtryck?

    Jag mailade Dr D runt v 12 och frågade om jag kunde minska pred dosen till 10. Han sa ok men att jag måste vara beredd på att höja dosen igen. Har dock inte behövt höja och nu är jag i v 30. Mina FBC ser riktigt bra ut numera, allt utom hb och de värden som påverkas av hb ligger inom ref. värdena, skönt!

    Ja det är klart att alla här i tråden ska bli gravida, önskar er alla en liten karatekid som väcker er om nätterna med sina kickar.

  • Poussin

    Grattis Curly - strålande resultat och det är som sagt "samma" som jag fick tillbaka! Nu håller vi tummarna vännen. Kram!

    Hjärte - Hittills har Dr D hela tiden sagt att jag ska ta FBC en vecka efter IL, men nu skrev han helt plötsligt 3-5 dagar. Han har säkert någon bra anledning till att korta ner tiden. :) Hur känns det i armen?

    Holly - Vad skönt att du kan minska dosen.

  • Poussin
    Hjärtefröjd skrev 2012-09-06 21:43:07 följande:
    Poussin: Armen känns bra igen!
    Skönt att höra! Glad
  • Poussin

    God morgon tjejer!

    Jag har lagt till en del av den info jag fick av Zin. Glad  Hade gärna skrivit in mer men då blir trådstarten så himla lång. En tanke är att eftersom vi självklart ska länka till Zin's hemsida så kanske det räcker med ovan och att man får resterande info från hemsidan. Eller så kan jag skapa en ren infotråd här på FL och länka till den i trådstarten. Vad säger ni?

    Trevlig helg! {#emotions_dlg.flower}

  • Poussin

    Ninnin och Singha - Stort lycka till och som Curly skriver - njut av Aten när ni är där! Glad

    Har nu lagt till boktips, bra idé Holly! Och Curlys idé om tråd med status och behandling är också en toppenidé. Någon som känner sig sugen på att starta den tråden? Flört

  • Poussin

    Jam08  -  Mitt TPO har inte gått ner alls under alla år jag ätit Levaxin, men det har däremot sjunkit från runt 400 till 23 sen jag började med immunbehandlingen. Glad Vet tyvärr inte vad det heter i Grekland.

  • Poussin

    Jam08 - mina läkare har enbart fokuserat på TSH, T4 och T3 och det var pga förhöjt TSH jag fick levaxin. När jag har frågat om mitt TPO så har jag fått svaret att det inte är något att göra åt... Men det fanns det ju helt uppenbarligen.

  • Poussin

    Snart lycklig - Håller tummarna för att det går bra på måndag och att du äntligen blir gravid efter allt detta kämpande. Låter väldigt påfrestande, men vad fantastisk Dr D är som ställer upp så sent, helt otroligt. Stor kram till dig

    Själv var jag och träffade en läkare genom BM här i veckan och hon var rätt intressant. (i a f i jämförelse med de (svenska) läkare jag tidigare träffat) Anledningen till att vi träffades var min underfunktion i sköldkörteln, vilket är hennes specialistområde. Hon informerade mig om att TPO alltid sjunker vid graviditet, men kan stiga igen efteråt. (alltså inte immunbehandlingen som fått mitt värde att sjunka) och hon sa även att man inte kan överdosera Levaxin under graviditet då kroppen binder överflödet, rätt intressant tycker jag. :)

    Resten av besöket pratade vi immunbehandling då hon var väldigt nyfiken på varför vi åkt till Aten. Jag berättade vår historia och nämde även några av era, speciellt Lully då hon fått sin lille Erik och läkaren var genuint intresserad. Men...hon efterfrågade studier i ämnet och undrade vad Dr D baserade sig på, speciellt gällande att ordinera kortison hela graviditeten. Hon förstod att man tog det fram till v 12 men ansåg att det behövs ordentliga studier som visar att det verkligen är nödvändigt under hela graviditeten. Jag är själv nyfiken på detta då Dr Gs patienter slutar i v 12 och man vill ju inte ta kortison i onödan samtidigt som man självklart inte heller vill ta några risker genom att sluta för tidigt... Hon tryckte på att långvarig behandling kunde påverka binjurarna hos både mamma och barn samt att nedtrappingen var enormt viktig. Detta har ju diskuterats en del här i tråden de senaste dagarna, så det var intressant att höra hennes uppfattning. Hon kände även till Alan E Beer och hade varit inne på hans sida för några år sedan och letat efter studier i ämnet, men då tyckt att studierna var lite tunna. Hon frågade mig om Dr D dokumenterade sina patienters resultat och vilka studier han baserar sig på för att ordinera de mediciner som han gör. Hon skulle gå in på hans hemsida på kvällen då hon blev nyfiken på hans arbetssätt. Tänkte tipsa henne om Zins hemsida sen när den kommer upp.

    Trevlig helg allesammans! {#emotions_dlg.flower}

  • Poussin

    Curly - Största kramen till dig vännen! Hjärta

    Snart lycklig - grattis till fint resultat, håller tummarna för att de befruktas och delar sig fint!

    Ninninn - Oj vad dyrt med 230 €, var helt säker på att de skrivit fel.

    Vilaa - Jag betalar också 300 kr per gång för alla blodprover och med FBC varannan vecka och TSH var 6:e så får man ju rätt snabbt ett högkostnadskort. Bor du i Stockholm?

    Det verkar som om de håller på och går igen den administratrativa delen av verksamheten, jag fick ett mail från Mina i söndags om att de inte hade något bevis på min betalning support under graviditet. Så det var bara att skicka över både faktura och bevis på betalning. Jag antar att antalet patienter ökat rätt mycket under vår och sommar så det blivit rätt många betalningar att hålla reda på...

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!