• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärtefröjd skrev 2012-08-08 15:00:35 följande:
    Senaste FBC visade att Leukocyter (15,7) och Neutrofila granulo (12,9) ligger en bra bit över referensvärden, precis som tidigare. Så jag gissar på att det blir IL snart igen. HGC låg på 176 000 och progesteron på 82, och det verkar ju vara i sin ordning.

    Grattis Hjärte - det ser riktigt bra ut!! För lärdom inför il svängen - är det just Leukocyter och neutrofila granilu som dr tittar på el är det alla värden? Hur många ggr har du tagit il nu och ungefär i vilka dagar?
  • TWH
    stumpan81 skrev 2012-08-08 14:43:54 följande:
    Jag hoppas och tror att mina senaste MF berott på att jag inte börjat medicinera i tid. Dvs vid ÄL, och inte vid plus som jag blivit ordinerad av svenska läkare. Blev så otroligt besviken när jag fick MF trots IL och hela paketet, men som sagt det kanske berodde på att det sattes in för sent...Hoppas på det, annars vet jag inte vad man ska ta sig till.

    Stumpan, tänk på att det kan bli mf ändå, av koromosomskäl. I boken så brukar de flesta lyckas på 3 försök med terapin - vi håller tummarna!
  • TWH

    En helt annan fråga, vi hade en diskussion för ett tag sedan kring progesteron, om det är mer el mindre effektivt med vaggisar el att äta dem. Jag såg det på din länk från alan beer center Hjärte att vaggisar rekommenderas. Bra för alla att veta. repro-med.net/repro-med-site2/index.php&view=article&id=25&Itemid=12

  • TWH
    singhatjejen skrev 2012-08-08 21:24:15 följande:
    Hallå allihopa! Har googlat en del och hittade en svensk läkare, Leif Matthiesen, som fick forskningsmedel för att utreda detta om immunförsvarets påverkan på fertiliteten. Vet någon hur det gick med denna? Verkar som det beviljades pengar år 2008 så någon form av resultat borde ju finnas nu - någon som känner till detta?

    Ja, jag har varit i kontakt med honom - studien är inte färdig. Han har skickat studien hittils till mig, jag ska försöka ladda upp den här. Har den på annan dator. Han är en mkt sympatisk och intresserad läkare. Verkar i Skåne så kunde tyvärr inte hjälpa oss. I stora drag går hans tankar ut på blodclotting av immunreaktioner - han förespråkar innohepbehandling. (liknande fragmin)
  • TWH

    Hjärte, Leif Mattiesen förespråkar innohep till gravvecka 37 - det kan vara bra för dig att veta.

  • TWH
    L Maria skrev 2012-08-08 23:30:07 följande:
    Om jag förstått rätt var det en pilotstudie som gjordes tidigare och nu är Leif igång med en större studie; vi är par nummer 7 som är med och jag tror det var 60 eller 80 par han behövde nu. oerhört sympatisk, men - om det är officiellt, pga tryck utifrån vet jag inte - drömmer ut kortisonbehandling, vad heter det LIT, när man sensibiliseras med sin partners blod (?) och trombyl, då det inte finns rätt genomförda studier (antagligen med svenska mått mätt) och evidens för att det faktiskt fungerar på upprepade mf. Han berättade att han träffat Alan Beer och varit på hans föreläsningar, men som sagt - han menar att studierna inte är rätt gjorda. Han kör tlc +innohep och bara tlc på kontrollgruppen i sin studie.

    Hej Maria, vad har ni för bakgrund/problem? Upprepade missfall i vilka veckor? Om jag får fråga, tycker det är intressant då jag haft 9 missfall.
  • TWH
    HollyGolightly skrev 2012-08-09 12:07:39 följande:
    Tack alla - det känns väldigt omtumlande och lite overkligt! Tror jag är i 8+3, allt såg bara bra ut och de hade en tjock skiljevägg mellan sig så de verkar inte kunna gå varandra på nerverna än på ett tag...

    GRATTIS!!!! vilken härlig nyhet. jag ställer samma fråga som Ljusgläntan - hur och när har du tagit il? Vi måste ju lära oss av framgångsexemplen. var det första försöket hos dr D?
  • TWH
    Poussin skrev 2012-08-10 10:02:41 följande:
    Holly - WOW vad häftigt med tvillingar, dubbelt grattis till dig!!! Hjärte - Skönt att läkaren stöttade dig, hoppas nu att din BM gör det också. Min BM stöttar till 100% och är dessutom väldigt nyfiken på hela behandlingen. Angående symptom så hade jag knappt några heller, har inte mått illa över huvudtaget, så njut över att du slipper. Har du ingen läkare som kan skriva ut ett svenskt recept till dig på Clexane baserat på ordination från Dr D? Min gyn gjorde det åt mig utan problem. Curly - Spännande med spraystart, nu kommer det att bli bebis vännen!!! Roligt att det sån aktivitet i tråden och att antalet gravida bara blir fler! Håller tummarna för er som fortfarande kämpar, önskar er så innerligt att lyckas snart. Själv är jag tillbaka från 2 veckor i Frankrike, skönt men lite väl varmt (runt 35 grader) så jag höll mig mest i skuggan och tog det lugnt. Är nu inne i v 26 och njuter av att känna vårt lille mirakel busa runt i magen. Stor kram till er alla

    Härligt att höra att det går bra för dig😊 tar du fortfarande blodförtunnande och il?
  • TWH
    stumpan81 skrev 2012-08-11 12:51:51 följande:
    Hjälp någon, nu behöver jag ett råd! Verkar som att gubben måste åka bort på jobb veckan jag har ÄL. Hade tänkt börja ta pergo imorgon(dag 5), och ta IL på dag 10. Men han kommer att åka bort kvällen dag 12 och kommer hem eftermiddagen dag 16. Är det värt att ta medicinerna denna månad då, finns det någon chans tror ni? eller ska man hoppa över en månad(känns inte kul)? Visst är det så att pergo bruka skjuta fram ÄL litegrann? 

    Brukar du få äl dag 14? i sådana fall skulle jag hoppa mediciner och vänta en månad, det låter lite stressigt, men det är ju min tanke😃
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!