• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ljusgläntan skrev 2012-07-28 17:25:24 följande:
    Twh - ledsen för att det inte gick denna gång! Så trist... Hoppas ni finner styrka på nya försök. Sa Dr D något om varför han trodde att det inte gick vägen? Jag tycker din affärside låter jättebra!! Tror de finns behov för privata ställen som det.

    Ja, dr D sa väldigt tydligt när vi var hos honom att hjärtat hos embryot slogprecis som det skulle och det var så stort som det skulle men tyvärr var hinnsäcken för liten. Han bad oss ta bort det direkt då han sa att det här kommer inte gå bra. Vi försökte flytta flighter osv så vi skulle kunna skrapas hos dr D, han ordnade t om övernattning på sjukhuset till oss, men det fanns inga lediga flyg förrän 4 dgr senare till Sverige - från Aten! När vi kom hem så mätte svenska läkare embryot och det var som det skulle i storlek och då ville de inte göra ngt. Efter att vi berättat om låga hcg nivåer o hinnsäck etc så tyckte svenska läkare det var skumt o till slut slutade hjärtat slå. Fram till att det slutade slå (det började blöda ca 2 tim efter normal ul undersökning) så var det ingen anledning att se oro (förutom att hcg hade gått up och ned tre ggr på två veckor) - jag kommer absolut begära hcg framöver så man inte invaggas i falsk trygghet. Hade inte dr D tagit detta så hafe vi trott att allt var ok. Vi var trots allt i vecka 9. Vi hade en väldigt bra läkare som lyssnade o hjälpte oss med ytterligare hcg prover väl hemma. Dr Ds analys är att när embryot fäster, dvs redan 1a dagarna, så är det kritiskt. Då attackerar immunförsvaret de sköra små trådar som ska tillföra näring. Då ska il tillsättas omedelbart. Sker inte detta går inte graviditeten att rädda då enbart halva näringen kommer fram, enkelt förklarat. Vi får se vad provsavaren säger - ska ha telmöte m dr D på mån.
  • TWH
    Pechi skrev 2012-07-28 22:50:53 följande:
    Ingen som har en åsikt om SH?

    Har ingen erfarenhet av ivf över huvud taget så kan tyvärr inte rådgöra dig😳 Däremot tror jag inte att de använder sig av de immunrelaterade preparat/behandlingar som nämns här, men är inte säker. Ledsen att inte kunna hjälpa dig.
  • TWH
    stumpan81 skrev 2012-07-29 14:19:23 följande:
    TWH: jag beklagar ditt MF, jättetråkigt...  Men alltså ska man vara ganska säker om man tagit IL dagarna innan ÄL, då? Samt att man börjat med pred och blodförtunnande vid ÄL?Då bör ju inte immunförsvaret ha hunnit börja förstöra något när ägget fäster.

    Tack. Vi ska fråga dr imorgon, vi har teletid - Ljusgläntan, ska jag be dr skicka upp mer il till oss? Vi använde ju en påse på plats ochhan sa att han skulle beställa mer. Jag kollar med honom imorgon!
  • TWH
    TWH skrev 2012-07-28 23:06:57 följande:
    Har ingen erfarenhet av ivf över huvud taget så kan tyvärr inte rådgöra dig😳 Däremot tror jag inte att de använder sig av de immunrelaterade preparat/behandlingar som nämns här, men är inte säker. Ledsen att inte kunna hjälpa dig.

    En sak till - mitt enda råd från vår dåvarande läkare på Sophiahemmet, när jag var 36 år, var att jag tyvärr var för gammal och hade dåliga ägg. Detta trots att vi blir gravida jättelätt, hade bra amh värden och såg hjärtan picka i flera graviditeter. Min trovärdighet för Sophiahemmet och den läkaren är låg. Han hette Claes Nordlander.
  • TWH

    Jaha, idag hade vi resultatmöte m dr D och mina cd56 ligger på drygt 20 procent - dock så var min kropp "settled" då provet togs så det brukar förmodligen se värre ut. Vi gick inte in så mkt på provsvaren men visst var det cd56 som är den viktigaste (Zin?) indikatorn? Referensen är mellan 2-12. Eftersom vi inte kör ivf så måste vi få il direkt vid 1a antydan till graviditet. Jag brukar ju få feberkänningar inom en vecka från il så jag hoppas kunna känna nästa gång. Då är det il inom högst ett dygn. Prednisolon på dag 14-20 varje cykel vi försöker samt baby aspirin fr o m nu och framåt hela tiden.

  • TWH
    criss00 skrev 2012-07-30 22:56:25 följande:
    Hade också ett inbokat besök hos en läkare på min VC idag. Ville inte bara ringa för då hade de avfärdat mig för enkelt men tyvärr förlorar man tid på att vänta på den bokade tiden (fick vänta en vecka på första tiden). Var nervös så jag hade ont i magen innan. Läkaren var intresserad och tyckte det var mycket intressant men tyvärr kunde han inte hjälpa mig. De fick inte ge dropp och han kunde inte heller ordinera att det var rätt då han inte kände till dessa studier. Precis som du skriver ovan menade han att det inte står något om denna behandling för preparatet på FASS. Han (som själv var från Spanien) höll med om att Sverige är för stelbenta och allt går för långsamt fram men menade att de är för handlingsbegränsade på en VC (iaf deras). De fick inte ge dropp och skulle de göra det får de inte någon ersättning från landstinget. Det enda han kunde göra var att skriva en remiss till en gynläkare. Tyvärr har jag ingen förrutom den som har gjort tidiga VUL två gånger när jag varit gravid och även en skrapning för drygt 1 år sedan. Hon har ju nekat att hjälpa mig bli gravid tidigare men det var det enda jag kom på. Han skickade med de remisser som Dr D skrivit för IL och FBC/HCG samt testsvaren från USA. Usch...att det ska vara det praktiska som ska vara det svåraste. Dum fråga: Men om en läkare skickar en remiss till en annan läkare. Hör den nya läkaren av sig till mig för att boka en tid eller ska man stöta på själv?

    Av erfarenhet;stöt på själv
  • TWH
    Ljusgläntan skrev 2012-07-31 20:52:46 följande:
    Jag har nu fått mina US blodsvar och den enda som ligger utanför referensramarna är CD19 där jag har 17,9 (2-12). Kan de betyda att jag inte har autoimmunproblem utan behöver stöd av andra mediciner än IL tror ni?

    Hej, vet inte men du ligger ju utanför referensvärdena. Jag låg bara utanför på cd56 och fick konstaterat immunproblem. Men han tittar ju på hela bilden av missfallsförlopp etc och i mina amatöröron låter det otroligt om du inte har immunutmaningar, efter att vi pratade i Aten. När ska du ha uppföljningsmöte?
  • TWH
    TWH skrev 2012-07-31 21:47:23 följande:
    Hej, vet inte men du ligger ju utanför referensvärdena. Jag låg bara utanför på cd56 och fick konstaterat immunproblem. Men han tittar ju på hela bilden av missfallsförlopp etc och i mina amatöröron låter det otroligt om du inte har immunutmaningar, efter att vi pratade i Aten. När ska du ha uppföljningsmöte?

    Jag menar med tanke på alla dina missfall😳
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!