• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly skrev 2012-07-30 15:07:33 följande:
    Criss00: Jag brukar ta FBC en vecka efter IL, så det varierar kanske lite beroende på person. Dr D brukar skriva i samband med att han ordinerar IL hur långt efter man ska ta FBC.
    Ok, tack! Då väntar jag tills Dr D talar om vad han tycker är lämpligt. Men det var bra att veta ungefär när man förväntas till FBC.
  • criss00
    Jam08 skrev 2012-07-30 15:15:30 följande:
    Har bokat en tid på VC på ons och hoppas jag kan få dem att ge mig IL men de kommer säga att det inte är en godkänd produkt för detta ändamål är jag ganska övertygad om så kommer väl få kalla handen. Börjar känna mig riktigt stressad  nu att få i mig IL, start IVF om två veckor och jag skulle fått IL förra veckan men inte lyckats fixa det. Arg på mig själv o allt just nu att det ska vara så svårt. Jag har ju en vän som är snäll och ställer upp men vi saknar materialet, känns så frustrerande. 
    Hade också ett inbokat besök hos en läkare på min VC idag. Ville inte bara ringa för då hade de avfärdat mig för enkelt men tyvärr förlorar man tid på att vänta på den bokade tiden (fick vänta en vecka på första tiden). Var nervös så jag hade ont i magen innan. Läkaren var intresserad och tyckte det var mycket intressant men tyvärr kunde han inte hjälpa mig. De fick inte ge dropp och han kunde inte heller ordinera att det var rätt då han inte kände till dessa studier. Precis som du skriver ovan menade han att det inte står något om denna behandling för preparatet på FASS.
    Han (som själv var från Spanien) höll med om att Sverige är för stelbenta och allt går för långsamt fram men menade att de är för handlingsbegränsade på en VC (iaf deras). De fick inte ge dropp och skulle de göra det får de inte någon ersättning från landstinget. Det enda han kunde göra var att skriva en remiss till en gynläkare.
    Tyvärr har jag ingen förrutom den som har gjort tidiga VUL två gånger när jag varit gravid och även en skrapning för drygt 1 år sedan. Hon har ju nekat att hjälpa mig bli gravid tidigare men det var det enda jag kom på. Han skickade med de remisser som Dr D skrivit för IL och FBC/HCG samt testsvaren från USA.
    Usch...att det ska vara det praktiska som ska vara det svåraste. Rynkar på näsan

    Dum fråga: Men om en läkare skickar en remiss till en annan läkare. Hör den nya läkaren av sig till mig för att boka en tid eller ska man stöta på själv?
  • criss00

    Holly: Men det är ju helt fantastiskt!!! Grattis och så underbart med tvillingar! Måste ha varit så fantastiskt att få se dem på ultraljudet.
    Jag får rysningar och blir helt exalterad!
    Bägge embryorna (visst var det väl 2) fastnade alltså.

  • criss00

    Hjärtefröjd: Vad härligt med ditt VUL och att lilla pyret växer så fint och dina bra HCG!
    Hoppas du kan njuta lite snart över att vara gravid. Det måste även för dig varit omtumlande och härligt att få se din mini-hjärefröjd på ultraljudet.

  • criss00

    Lully Hill: Stackare!! Det är såå tufft. Hoppas du/ni kan få lite hjälp att bara få komma undan en liten stund. Gråten är ju framförallt så påfrestande för föräldrarna. Och att aldrig få sova eller få kunna lägga ifrån sig barnet för att gå på toaletten, duscha eller äta ngt.
    Det är så orättvist att du som haft en så tuff resa att få barn även ska få ha det tufft när barnet är fött. :(
    Du får säkert en massa tips från alla håll. Tror inte vårt barn hade kolik även om det var en släng av det. Men vi blev hjälpta av Minifom som vi använde hela tiden fram till 6 mån och magmassage varje gång på skötbordet. (Men om det verkligen hjälpte med Minifom vet jag inte). Man kunde verkligen massera ut gaserna. Om du ammar tänk på vad du äter och uteslut all mjölk om det går.
    Hoppas barnläkaren kan göra en ordentlig utvärdering så att ni kan få hjälp. Så att det inte är någon annan allergi.
    Skickar dig lite styrka! En timme med kolik är hemskt, dagar i ända obeskrivligt. Men även om det inte känns så så tar det slut en dag. Kram

  • criss00

    Det mesta är äckligt för små bebisar. De har ju bara haft fostervatten i munnen. Min dotter gillade absolut inte välling när jag försökte introducera det vid kanske 8 mån ålder och inte nappflaska. Men jag gav mig inte. Jag fortsatte prova en sked här och där och efter mycket om (många veckor) och men så gillade hon det och sedan älskat det. :) Det gällde en lite kamp om vem som var mest envis och bestämd. Det tar ett tag att vänja sig med det mesta så ge inte upp även om han tycker det är äckligt. Ge lite i taget men oftare istället. Tillslut kanske han har vant sig. Lycka till på läkarbesöket imorgon. Orkar du så uppdatera oss gärna. Kram

  • criss00

    Lully: Vad skönt att du fick en så bra läkare som verkligen lyssnade och bra att du stod på dig (innan läkarbesöket) och inte bara accepterade "magont".
    Otroligt att de ger "fel" ersättning på BB. De borde ju tänka lite långsiktigt att om barnet mår dåligt och föräldrarna måste nyttja BVC och barnläkare så kostar det vården mer pengar i långa loppet. Tack för info.
    Hoppas lille Erik mår bättre snart med rätt mat.

  • criss00

    TWH: Jag har IL från Grekland.

    Hjärtefröjd: Läskigt att det blev sån reaktion på IL-droppet. Hoppas det är bättre nu.
    32 mm! Vad härligt!!

  • criss00

    Angla: Usch vad klumpigt sagt av läkaren! Hoppas han/hon insåg det iaf. :( Det är ju en mardröm att gå igenom MF. Hoppas att du börjar må bättre och att kroppen "kommit igång" igen.
    Härligt att höra att ni har en plan som ni landat i. Lycka till!

    Cice: Grattis till det fina resultatet med Pergotime! Spännande med insemination. All lycka till!

    Ljusgläntan: Fy vilken trist inställning av läkaren. Det är så jobbigt att få den inställningen kastad i ansiktet. Som om det inte var jobbigt ändå med denna barnlängtan. :( Vad var det för läkare? Jag menar var det en gyn-läkare?
    Man undrar om de helt glömmer att försöka sätta sig in i sin patient situation. Grrrr...
    Jag har inte heller lyckats få hjälp med att sätta IL-dropp annat än att betala 3000 kr/gång vilket vi har svårt att få ihop om det blir många ggr.

    Singhatjejen: Hoppas ni får svar snart. Det är jobbigt att gå o vänta när man tagit beslut om att ta hjälp.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!