• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Leah, det vore fantastiskt om du får testa detta i Sverige. Är det samma nk prover? Vad har din läkare sagt, hur ska proverna tas? Lill, har du gjort en missfallsutredning?

  • TWH
    leah2012 skrev 2013-09-29 21:06:43 följande:
    Jo det har jag fått men vet som sagt inte riktigt om det blir "rätt" tester. Den gyn visste inget om de här proverna utan jag fick bearbeta henne och hon fick ringa efter hjälp. Det var på mitt initiativ och jag sa att jag bara ville ha hjälp att få ta proverna och ett papper med resultaten. Vet inte riktigt något mer.

    Det var ju en trevlig gyn, grattis det vore spännande att se vilka prover det var, kan du berätta när du får resultaten?
  • TWH

    Stumpan, det är verkligen hemskt med din upplevelse med din son. Många kramar. Fick du någonsin reda på varför han föddes tidigt?

  • TWH

    Lill, beklagar, har du haft två läkare i två olika maskiner som har tittat på hjärtat? Vet du när du blev gravid? Dvs var det genom ivf?

  • TWH

    Il ersätter ivig hos många läkare. Det trycker ned immunförsvaret men ska inte förväxlas med LiT behandling, där kvinnan hjälps att acceptera mannen. Däremot kan ju ivig vara en lösning i de fall kvinnan inte har LiT behandlats men har aggressivt immunförsvar, men man kan ju ha aggressivt immunförsvar utan att ha antikroppar mot mannen. Ja, ni förstår hoppas jag trots min invecklade förklaring 😃

  • TWH
    lill111 skrev 2013-09-30 16:58:56 följande:
    TWH, hade du testat pred och fragmin innan Dr D behandling??

    Ja, jag testade bådai graviditeten innan den som lyckades, dock så var det embryot skadat, triploid. (Jag tror ägget blev angripet av immunförsvaret o därmed kunde befruktas med två spermier vilket är fallet i triploid). I den graviditet där Viktor föddes så la vi till il. Jag tycker också du ska söka hjälp från läkare som kan immunologi och fertilitet utöver att skylla på genetiska fel!
  • TWH

    Leah, vad ligger referensvärdena för cd56 på i ditt resultat?

  • TWH
    lill111 skrev 2013-10-01 09:31:03 följande:
    Vad är cd 56? Är det ngt viktigt prov som vi med upprepade mf behöver ha koll på har aldrig hört om det?? Är det ngt Dr D tar?? Tacksam för alla svar!

    Det är en nk cell som heter så, den finns i den nk panel som testas hos dr D och G och B bland andra nk celler. Det står i ditt resultat att de har testat cd56, vad står det för referensvärden där, är nyfiken😉 jag hade för höga cd56, det förklarade alla mina missfall. I nk panelen hos Rfu så ska man ha mellan 2-12 procent. Jag hade 22.
  • TWH
    lill111 skrev 2013-10-01 15:02:56 följande:
    Ok, tusen tack igen för info! Jag har inte testat cd56, utan hoppas Dr D gör det på mig när vi väl kommer dit.... Han tar automatiskt dessa antar jag eller måste man be om de?? Kram!

    Förlåt Lill, jag är snurrig😉,det är ju Leah som har testat! Leah, står det referensvärden på dina resultat?
  • TWH

    Nu har jag läst ikapp, Che - 😃😃😃, oerhört bra! Grattis!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!