• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH skrev 2012-07-10 20:19:32 följande:
    En fråga till alla IL-are: jag har fått IL för ca en o en halv tim sedan, nu har jag feber, 38,1 - fick ni också det? Vill ju inte skriva till dr D om detta...
    TWH: Jag fick inte feber (inte någon av de tre gångerna), men visst är det någon mer här som fått det? Var det Cice kanske?
  • HollyGolightly

    Ok, men om vi försöker fråga så mycket som möjligt i den här tråden i första hand (vilket vi iofs redan gör, men i ännu högre grad) så anstormningen dämpas lite? Jag har definitivt mailat honom när jag undrat något eftersom man ju är så rädd att göra fel, men kunskapen och framför allt erfarenheten här är ju också rätt omfattande vid det här laget!

    Jag undrar ju tex om någon av er andra som är gravida fått förhöjda leukocytvärden (över 10) och vad har Dr D i så fall gjort åt det? Har ni justerat medicinen på något sätt för att få när värdet igen? Jag nojar ju lite över att ligga över gränsvärdet ...

  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-07-11 06:55:16 följande:
    Men hur mycket mailar ni honom egentligen..?! Jag tror jag har mailat honom en handfull  gånger sedan i januari och då bara med det viktigaste, allt samlat i ett mail i punktform. Inget "onödigt" (och får oftast svar ganska direkt förutom förra gången) som jag själv kan ta reda på genom olika forum, andra här inne, google, Pub Med eller vad det kan vara. Det kanske man kan tycka att man inte ska behöva men han ska ju räcka till til fler än mig.
    Jag har mailat honom kanske 10-12 gånger sedan maj (när jag var i Athen) varav 7-8 har varit nya testresultat alt sånt han bett mig rapportera (tex svettningar). Övriga har varit frågor när hans instruktioner varit oklara (hur stor mängd barnalbyl jag ska ta, vilken dag jag skulle börja med prednisolon, panik över medicin som börjar ta slut osv plus påminnelser på dessa mail när jag inte fått svar i tid.

    Kanske hade jag kunnat få svar här, men vi får ju lite olika ordinationer och man är ju rädd att göra fel och sabba ännu ett försök. 

    Jag ska verkligen försöka dra ner mängden mail så att alla får svar snabbare, men eftersom jag själv inte hört ett knyst på 14 dagar från honom trots två vändor blodprover med HCG-resultat och eventuell graviditet på gång så börjar jag tycka att jag snart förtjänar ett livstecken ... 
  • HollyGolightly

    Något säger mig att en annan skillnad mellan grekiska och svenska kvinnor är att de grekiska inte försöker styra upp och effektivisera patienthanteringen ...Flört

    Men jag hoppas verkligen att han nappar på några av era förbättringsförslag (han snodde ju trots allt Zins excelmall) för det behövs!

  • HollyGolightly
    Cathy skrev 2012-07-11 08:50:12 följande:
    Hej!

    Ser att ni diskuterat vad Dr D sagt om att ta prednisolon innan försök. Jag har precis besökt honom och han sa samma sak till mig, att man inte ska ta prednisolon långt innan ET/FET för det förlorar sin kraft. Han tycker man ska sätta in pred precis innan ET/FET. Själv har jag tagit pred några månader innan senaste försöket (som gav mig bästa äggen någonsin) men han trodde inte det var prednisolonet.

    Och så 'lovade' jag honom att hälsa alla här att han inte vill ta emot fler panikslagna mail om att man inte hittar en läkare som vill ta proven eller någon som kan ge IL (eller att man inte får tag på IL) eller nåt liknande för han kan inte göra nåt åt det. Så snälla, han har väldigt många patienter (min egen bedömning) och för att hans tid ska räcka åt oss alla - samla era frågor i ett mail istället för att skicka flera mail till honom.  

    För övrigt så sa han att han gillar svenska patienter som vet vad de vill och har kunskap inom området Flört

    myran; patientnr är ju en jättebra idé!  

        
    Nej att man inte hittar nån som kan sätta IL etc är ju tyvärr inget han kan påverka. Däremot recept skulle han ju faktiskt kunna skriva ut (göra en enkel mall och bara ändra namn, personnr och medicintyp) så att vi har en chans att köpa det vi behöver i Sverige.

    TWH: Skulle du kanske kunna fråga om det också? Allra bäst vore det kanske om vi kunde skicka just såna mail till någon sköterska/assistent istället som kan sköta sån administration (förnyelse av recept just). Då skulle han slippa MÅNGA mail från oss tror jag! Jag vet att han inte är så förtjust i tanken på att skriva ut recept, men om man påpekar hur många mail från oss som skulle försvinna då kanske han kan tänka om? 
  • HollyGolightly
    Cathy skrev 2012-07-11 09:07:42 följande:
    Jag håller med dig om recept, särskilt när det är svårt att få ut IL i sverige. Och jag tog upp frågan med honom men han säger att han inte har tid till det. Vet inte om det är nåt annat som ligger bakom, att han inte vill att hans IL/pred recept ska börja cirkulera på våra apotek som i sin tur kan leda till...ja, inte vet jag. Att han blir känd av att skriva ut IL recept till höger och vänster? Nu kan ju hans patienter köpa pred utan recept och köpa IL av honom i Aten.    
    Just därför vore det ju så bra om man kunde maila någon sköterska om det i stället! Särskilt om vi har patientnummer eller liknande och skickar med behandlingsplanen vi fått av Dr D så att sköterskan/assistenten ser exakt vad han ordinerat. Sen lär ju allt behöva godkännas av honom, men om någon annan kunde sätta samman alla recept och skicka dem så vore det ju toppen! 

    Dessutom – om han är rädd för att bli känd för att skriva ut medicin till höger och vänster så är det ju ännu större poäng med att ha ordentlig koll på vilka av oss som är betalande patienter. SÅ många är vi ju knappast att svenska apotek skulle börja reagera. Sen tror jag att några av oss kanske skulle lyckas få svenska läkare att utfärda recepten om vi bara fick ett ordentligt underlag från honom, så att våra egna läkare ser att vi följer en behandlingsplan.
  • HollyGolightly

    Och ni som är där nere nu – köp på er MYCKET mer medicin än Dr D ber er köpa. Det går nästan garanterat åt, och använder ni mot förmodan inte upp det själva så kan ni hjälpa andra genom att sälja det vidare. Framför allt prednisolon och Clexane. IL är ju svårt att få med sig mer än ett par påsar genom dr D, men Prednisolon och Clexane är receptfritt och relativt billigt på plats så det skadar inte att köpa så mycket man kan.

    Jag ångrar jättemycket att jag inte bunkrade. Det kan låta mycket när man får en handskriven lapp på att man ska köpa ut 5 förpackningar Clexane, men det räcker i tio dagar och de tio dagarna rinner iväg fort ... 

    Om alla på plats köper hem mer medicin kan vi förhoppningsvis också minska mailskörden åtminstone lite grann. 

  • HollyGolightly
    Snart lycklig skrev 2012-07-11 09:20:45 följande:
    Har ni som precis blivit gravida haft som mensvärk.

    Jag har klarat mig från just den känslan, men det känns som den börjar krypa på.
    Jag har det av och till, det värker i korta stunder och ibland hugger det lite. Jag har ju inte plussat än, så eventuellt går det åt skogen, men det är ju faktiskt normalt också att det känns i början: 
    www.babyornot.se/menupage.php/uid/206

    När jag har vanlig menssmärta så har jag det nästan alltid bara en enda dag, samma dag som mensen kommer, och nu har jag haft det av och till i tre dagar utan att börja blöda så jag HOPPAS att det är ett bra tecken.
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-11 09:23:55 följande:
    Håller med Holly, köp massor av pred (billigt!) och clexane (inte särskilt billigt tyvärr).

    Jag förstår inte varför Dr D säger att man ska köpa typ fyra askar av varje när man förväntas ta det hela graviditeten...
    Nej precis! Om han ändå kunde informera om att man kanske behöver käka/spruta vissa saker under många veckor eller till och med månader så kunde man ju själv avgöra hur mycket man skulle köpa. Visst, platsbrist och plånboksstorlek avgör ju, men man får lätt intrycket av att man ska äta en kort kur Pred när man ser hans medicinlista. 

    Men som sagt, ingen behöver oroa sig för att lägga ut pengar i onödan, för det man inte använder själv vill garanterat någon annan här köpa loss sen. Så bunkra tjejer!
  • HollyGolightly
    Snart lycklig skrev 2012-07-11 09:29:39 följande:
    Tack Holly,

    När har du din riktiga testdag?
    På fredag. Hu, så nervöst ... Jag är så van att få minus att jag de senaste gångerna knappt hållit hoppet uppe ens, men den här gången finns det ju skäl att hoppas ...
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!