• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vad härligt, grattis Skogsbruden!

  • TWH
    april12 skrev 2013-06-20 17:18:08 följande:
    Är det någon som haft email kontakt med Dr D i Aten senaste 2 veckorna?

    Ja, jag hade kontakt den 11 juni.
  • TWH
    lillebob skrev 2013-06-22 12:01:10 följande:
    hoppas att ni alla har haft en underbar midsommar!!! har äntligen fått svar från Dr D (tog 2 v) vad vi ska göra efter senaste missfallet....nu vill han att jag ska ta IL dag 14-17 lite svårt när jag är på dag 18 idag, tror ni at det är ok om jag får till IL på måndag/tisdag?  önskar dr D hade svarat lite tidigare, så hade jag kunnat lösa detta, han mailar mig och skriver att jag i stort sett borde veta vad jag ska göra, vi har ju inte fått ngn plan av honom eftersom han inte trodde jag hade för starktimmunförsvar utan bara dåliga ägg och att det bara var att köra på med dhea och angus castus och hoppas på ett fint ägg...men nu är det ju annorlunda nu när vi vet att jag har för mycket CD56... på "planen" vi fick är det både IL, clexane och barnalbyl...och det är ju mer än han sagt innan.... kram på er! 

    Det viktiga är att du tar il i samband med/innan äl.
  • TWH

    Om ni har försökt bli gravida denna månad och haft äl så skulle jag ta il mån/tis, annars avvakta till nästa månad.

  • TWH

    Lillebob och Che, man vill ju att il ska verka innan ägget ska fästa, därav ska il tas runt äl eftersom störst effekt kommer ca fem dgr efter injektionen och äggen fäster ca 5-10 dgr efter äl så då kan man ju räkna ut när man ska ta i sin egna cykel, det beror på vilken äl cykel ni har. Curly, lycka till hos Peny🍀

  • TWH
    OneLife skrev 2013-06-23 18:24:26 följande:
    Behöver lite råd.. Har äntligen (efter 11v) fått tillbaka min mens efter mf. Tanken är då att jag ska ta första il-droppet om 2v..givetvis är vi på semester då. Så antingen får jag ta droppet ca 8-9 dgr innan äl..eller 10-11 dgr efter äl. Hur hade ni gjort? Ska jag ta det innan/efter eller skippa denna månaden helt? 

    Jag hade absolut tagit innan äl! Il effekten sitter i under 6-9 v🌺
  • TWH

    Och så boka in ett il efter semestern också - ifall att😉

  • TWH
    OneLife skrev 2013-06-23 18:55:51 följande:
    Fast jag kan ju inte ta FBC 7 dgr efter och skicka till Dr.D.. Gör det något? Ska jag ta droppet ändå tycker du?  

    Absolut! Om ni satsar på att bli gravida vill säga. Du kan ta ett fbc när du är hemma, så har du ett il inbokat om det blir akut il.
  • TWH

    Bambi, trombocyter ingår i fbc och är en del av blodstatus, precis som du skriver. Vid immunrelaterade problem så kan immunförsvaret orsaka små små blodproppar för att skära av näringstillförsel och försöka stöta bort embryot. Därför så är trombocyterna viktiga att följa för att se hur proppbenägen man är. Därför går de flesta av oss på fragmin och trombyl. Det är också därför många av oss är ordinerade flödes ultraljud en bit in i graviditeten, för att vara säker på att moderkakan funkar och inte har fått några blodproppar. Fbc tas inte enbart för il utan D tittar på hur ditt immunförsvar ser ut för stunden, il är ju bara en av alla tänkbara mediciner😉

  • TWH

    April, berätta för honom när du har äl så kanske han justerar tidpunkten.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!