• Maria80

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej alla!
    Är ganska ny här på forumet och ramlade på er tråd, som gav mig lite hopp igen!
     
    Vi har försökt skaffa barn i snart två och ett halvt år nu, men jag har både hormonellla problem (ingen egen mens) och endometrios. För tio år sedan hade jag regelbunden mens och blev oönskat gravid, men valde att göra abort då jag bara var 19 år. Men nu funkar ingenting  Har opererats för endometrios (grad 2) och genomgått 4 misslyckade IVF. Svarar bra på sprutorna och embryokvaliteten har blivit bättre och bättre för varje gång tack vare olika mediciner. Senaste gången stoppade vi tillbaka två ägg av bra kvalitet, men jag fick precis besked att det inte funkade denna gång heller  . Läkaren kan inte svara på vad som är fel, det verkar som att jag producerar hyfsade ägg och min mans spermier är ok, men det är framförallt en sak som oroar mig. Samtliga gånger har mensen kommit väldigt tidigt. (3-5 dagar innan testdagen). Det var samma sak när jag stimulerades med Pergotime att mensen kom redan på dag 8-10 efter ägglossningen (har som sagt ingen mens om jag inte stimuleras). Så jag funderar på om det kan vara immunologiska orsaker till att kroppen "stöter ut" embryot så tidigt. Vad tror ni?

    Är ju dessutom diagnosticerad med endometrios och det är ju en autoimmun sjukdom, men det kanske inte har med saken att göra?

    Ska nämligen till Athen på bröllop i sommar och funderar på om jag ska boka en tid hos dr D. Visserligen kommer vi inte att hinna innan nästa IVF (vi kommer att göra ett till precis innan sommaren) och sedan har vi egentligen sagt att vi ska köra äggdonation. Men oavsett skulle det vara väldigt värdefullt att komma framåt i diagnostisering, grubblar konstant på vad som kan vara fel 

    Tacksam för svar från er experter   

    // Maria   

  • Maria80

    Tack för alla svar!

    Zin - hoppas det gick bra idag! Jag har beställt boken nu Vad heter dr D mer än D? Har faktiskt inga andra immunologiska problem vad jag vet (trött och hängig är jag nog av alla mediciner jag har käkat och jag fryser alltid väldigt mycket men sköldkörtelproverna har varit ok) Inget eksem, psoriasis, svamp, ont i leder eller klåda. Har som sagt testar sköldkörteln men antikroppar vet jag inte, vad heter det testet? Ska rota fram alla mina papper och kolla. 

    Det två första gångerna körde jag korta protokollet och de två sista den långa metoden, och då svarade jag bättre. Är den kortare bättre om man har immunologiska problem?

    Vad gäller symptom förresten så har min man problem med flera av sakerna du räknade upp (eksem, psoriasis, svamp). Kan det ha någon betydelse?

    kram M   

  • Maria80

    Såg nu att jag var lite ouppdaterad..., skönt att det gick bra i fredags! Håller tummarna!

  • Maria80

    Nu känner jag mig träffad, kan inte minnas senast jag var sjuk.....

    Det blir en tid hos dr D i sommar! Har ju inget att förlora på att testa, och i vilket fall som helst innebär det att vi kommer ett steg längre i utredningen (och förhoppningsvis kanske tom får en lite knodd)  

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!