• L Maria

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Efter att ha kollat lite i Bibeln måste jag till slut nu fråga - vad är det IL är...? Vad jag sett så pratar man inte om det i boken? Är det en specialare som bara Aten-kliniken kör...?

  • L Maria

    Kollade FASS nu - skriver man annars ut det som näringslösning till folk...? Det känns ju som att det vore en hyvens grej att använda i immunologisammanhang - om det hjälper folk att bli gravida borde det skrivas ut och sättas in här i Sverige också; utifrån det jag läste fanns det ju knappt några biverkningar, inte ens några större problem att ta det som gravid!

  • L Maria
    Zinfandel skrev 2012-03-27 21:06:36 följande:
    Särskilt eftersom det är en svensk produkt Glad Det ges vanligen till cancerpatienter, undernärda & neobebisar så det är inget jättekonstigt preparat. Mitt argument vad "immunologiska åkommor & näringsbrist" och det funkade utan motfrågor. Kanske gör vi det själva märkligare än det är..?!
    Så du knallade till vårdcentralen och fick det med "bara" de argumenten - ingenting med dig från andra läkare eller så...?
    Jösses, det här borde vara standard om man lider av upprepade missfall eller misslyckade IVF!
  • L Maria

    Det är ju lysande!
    Och som sagt - om det används som näringslösning borde det inte vara några problem att ens erkänna att man vill ha det för fertilitetsproblem, det kan ju inte skada att ha det i sin "paketlösning" för oförklarligt barnlösa, även om man (=sjukvården) inte tror på immunologiska orsaker.
    Funderar på om (i det fall utredningarna inte visar något) jag kan få hjälp av någon av mina sjuksköterskekompisar att få det...

  • L Maria

    En fråga - jag läste någonstans, vet inte om det var här eller i någon annan tråd, att IL är "sista utvägen", alltså att det är det man använder om inget annat funkar. Vad rekommenderar Dr D i steget innan IL, dvs om ens problem inte är så stora...?

  • L Maria
    Cathy skrev 2012-04-15 16:51:38 följande:
    Beror förstås på vad man har för problem. Man kan ha antikroppar av olika slag och vissa av dem behandlas med kortison andra med t ex heparin (fragmin). Så man kan börja med kortison (prednisolon), trombyl, fragmin och av kosttillskott D-vitamin och omega 3 som även är antiinflammatoriska.
    Intresant! Jag har inte gjort några tester än, men kommer antagligen att få utskrivet Trombyl och Innohep här hemma - kanske kan man övertala läkaren om prednisolon också, om det inte funkar med Trombyl/Innohpe först. Omgea3 och D-vitamin äter jag redan.
  • L Maria
    L Maria skrev 2012-04-15 21:58:25 följande:
    Intresant! Jag har inte gjort några tester än, men kommer antagligen att få utskrivet Trombyl och Innohep här hemma - kanske kan man övertala läkaren om prednisolon också, om det inte funkar med Trombyl/Innohpe först. Omgea3 och D-vitamin äter jag redan.
    Får rätta mig själv - Dr LM ville varken skriva ut Trombyl eller Innohep, utan vill köra TLC bara...
  • L Maria

    "Keps på sig" haha, härligt!! Grattis till ruvningen nu!!

    Jam08 - bor också i Malmö-området, men har tyvärr ännu inte hittat någon gyn jag fått någon hjälp av (har i och för sig inte testat så många heller...) Platsar egentligen inte heller i den här tråden, då jag har upprepade mf som mitt problem, men har fått massa matnyttig information rörande Aten - vilket blir nästa steg, om inte TLC i Hbg fungerar för oss.

  • L Maria
    Jam08 skrev 2012-04-22 16:09:59 följande:
    Tråkigt med upprepade mf, har du fått någon utredning? TLC, hänger inte med riktigt .. ? 
    Japp, varken barnlöshets- eller missfallsutredningen visar något, vi "ska" kunna få barn och inget är fel på oss alls...
    TLC - tender loving care, som är - enligt vår mf-läkare - den enda behandlingsmetod som visat sig hjälpa mot upprepade mf. Det går ut på att ta extra hand om en när man blivit gravid - täta besök, täta VUL, att ha någon som bryr sig och lyssnar...
  • L Maria

    I know, I know, jag stöp fullständigt när det visade sig att det är det vi blir erbjudna av den enda läkaren i Sverige som jag hört trodde på immunologiska orsaker...
    Just nu orkar jag inte ta tag i något annat, vi tar det som det kommer ett tag och blir det inte något nästa gång så åker vi till Aten, rakt av.

  • L Maria

    Om jag förstått rätt var det en pilotstudie som gjordes tidigare och nu är Leif igång med en större studie; vi är par nummer 7 som är med och jag tror det var 60 eller 80 par han behövde nu. oerhört sympatisk, men - om det är officiellt, pga tryck utifrån vet jag inte - drömmer ut kortisonbehandling, vad heter det LIT, när man sensibiliseras med sin partners blod (?) och trombyl, då det inte finns rätt genomförda studier (antagligen med svenska mått mätt) och evidens för att det faktiskt fungerar på upprepade mf. Han berättade att han träffat Alan Beer och varit på hans föreläsningar, men som sagt - han menar att studierna inte är rätt gjorda. Han kör tlc +innohep och bara tlc på kontrollgruppen i sin studie.

  • L Maria

    Hollygolightly - grattis till båda!
    Twh - vi har haft fyra väldigt tidiga mf, i v 5+0, 5+0, 4+3 och 4+0 - grejen var att jag hade koll på äl och bara elva dagars lutealfas, gick jag över två dagar var jag väldigt säker på att det tagit, men i praktiken var jag ju bara i 3+6 då tex... Det är väl på gränsen att jag överhuvudtaget får kalla iaf de två sista för mf, då det ju i princip varit positivt ena dagen och blödningar dagen efter. Vi har inte gjort något vul under något av de graviditeterna, så jag vet inte alls något om anledningen. Vi har blivit utredda på rmc i Malmö - helt utan anmärkning, och likaså mf-utredningen som vi gjorde inför studien.
    Ang tlc så är jag på inga vis övertygad om dess effekt - i mitt fall tror jag att det var d-vitaminbrist som var en del av problemet iallafall. Jag började med det innan fjärde positiva testet och den gången kändes det annorlunda - testade positivt långt efter blödningen börjat, brösten ömmade, tempen höll sig uppe - som om min kropp den gången ville vara gravid, men det var något fel på embryot.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!