Inlägg från: Solaika |Visa alla inlägg
  • Solaika

    Vems fel vid krock i rondell?

    Nog har väl den som ÄR I rondellen företräde?.. dvs den svarta bilen borde väntat på att den blå åkt ur rondellen.. 


    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    Grande Rock skrev 2011-12-29 20:03:34 följande:
    Vems felet är beror på var den svarta bilen befann sig när blå bil signalerade för utfart ur cirkulationsplats. Var svart bil redan inne i "höger körfält" när signal gavs så är det blå bil som felat, annars tvärtom.

    Att man väljer att lita på att medtrafikantgerna verkligen är på väg dit de indikerar gör dig inte vållande när medtrafikanter avviker från indikerad kurs.
    Det har inget med filerna att göra!! Bilar som ska IN i cirkulationsplatsen ska alltid, alltid, ALLTID lämna företräde för de som redan ÄR där! Finns inga undantag! Svart bil borde väntat med att köra ut tills den blå bilen passerat så enkelt är det. ALLTID! 

    Inte undra på att det sker så mkt olyckor när folk är så vansinnigt okunniga om trafikregler..  
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    Annaïck skrev 2011-12-29 20:16:35 följande:
    Om man är i innerfil ska man först byta till ytterfil innan man lämnar rondellen. Du kan inte svänga av mitt framför nosen på den andra bilen
    Man måste absolut inte byta fil för att lämna en rondell med två körfält.. 

    Shit 
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    plusplusplus skrev 2011-12-29 20:21:27 följande:
    Tastas har rätt. Det som avses är det aktuella fallet (ts), där det är tvetydigt var den svarta bilen befinner sig när den blå blinkar höger. Är den svarta inne i cirkulationsplatsen är det blå som felat vid kollisionen, är den utanför är det den svarta som felat vid kollisionen.
    Fidelis ad urnam skrev 2011-12-29 20:21:29 följande:
    Ja man har väjningsplikt för alla bilar i cirkulationsplatsen. Men i detta fall kan båda bilar redan ha varit inne i cirkulationsplatsen. Allt beror på när den blå bilen började signalera att denne skulle ut.
    Nej.. utifrån vart kollisionen inträffade är det uppenbart att den svarta bilen har gjort fel.. Du ska aldrig nånsin ge dig in i en rondell om du inte är säker på vart bilarna som redan ÄR där är på väg nånstans. Vet man inte, väntar man tills bilen passerat. Så enkelt är det. Den blå bilen var i cirkulationsplatsen innan den svarta körde in.. således har den blå företräde och den svarta har gjort fel. Det är inget snack om den saken!
     
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika

    Seriöst.. ni som ger den blå bilen skulden (vilket är TOTALT FEL).. menar ni då på fullaste allvar att en bil som är INNE I RONDELLEN ska STANNA mitt i rondellen för att släppa förbi bilar bara för att man ska "passera ett annat körfält"?? Hur tänker ni då att trafiken ska flyta? Förklara det för mig?


    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    Fidelis ad urnam skrev 2011-12-29 20:30:48 följande:
    Den blå bilen skulle ha haft bättre koll på vart de andra bilarna befann sig innan denne korsade deras körfält för att åka ut ur cirkulationsplatsen. 
    Den svarta bilen skulle haft koll på att den blå bilen signalerade att denne planerade köra ut ur cirkulationsplatsen.  
    Åter igen.. den svarta bilen skulle inte åkt in i rondellen ALLS om den var minsta osäker på vart den blå skulle. Oavsett om den blinkade eller inte. Självklart ska man blinka när man ska ut ur en rondell.. MEN! gör man inte det så ger inte det andra bilar rätt att strunta i väjningsplikten o köra ut i rondellen. Det spelar ingen roll.. att kollisionen hände där den gjorde visar att den blå bilen var i rondellen långt innan den svarta.. alltså skulle inte den svarta åkt ut alls innan han/hon visste vart den blåa tog vägen. Det ÄR så! Spelar ingen roll om den blå blinkat eller ej. 
    plusplusplus skrev 2011-12-29 20:31:17 följande:
    Problemet här är att vi inte har tillräcklig information om den svarta bilens placering! Vi vet inte om den var I cirkulationsplatsens högra/yttre fält, eller om den var på väg att köra in i cirkulationsplatsen. I det senare fallet är det svart bil som felat, men var den svarta bilen inne i cirkulationsplatsen när blå bil skulle byta körfält, är det den blå bilen som felat.
    Men käre värld! Jo, vi har visst information om den svarta bilens placering.. Titta på bilden!! Utifrån var kollisionen inträffade VET vi att den blå bilen var inne i rondellen LÅNGT före den svarta.. Alltså skulle den svarta väntat! Det handlar inte för fem j*vla ören om några filbyten! Den blå bilen låg i vänster körfält HELA tiden! Den svarta skulle inte åkt in i rondellen ALLS innan den blå passerat! Oavsett om den skulle rakt fram eller fortsätta till vänster. Är man minsta osäker på vart bilarna i rondellen ska: VÄNTA tills du vet! Det är inte svårare än så! Den blå bilen har inte gjort något filbyte!!
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    plusplusplus skrev 2011-12-29 20:36:40 följande:
    Jo är det så att det är proppfullt i det yttre körfältet när du helst vill korsa det för att kunna köra ut ur rondellen, då måste du köra ett varv till, och försöka komma ut i ytterfilen. 
    Fidelis ad urnam skrev 2011-12-29 20:37:55 följande:
    Man får åka ett varv till, inte stanna.
    Men ni kan inte vara allvarliga.. jag hoppas ni inte har körkort!! ÄR MAN I RONDELLEN HAR MAN FÖRETRÄDE FÖR BILARNA SOM VILL IN I RONDELLEN!!

    Ursäkta att jag skriker.. men ni förstår ju inte. Har ni körkort hoppas jag innerligt att ni lämnar in dem o går tillbaka till körskolan!!  
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    plusplusplus skrev 2011-12-29 20:38:51 följande:
    ...vilket man får lära sig när man tar körlektioner, inget konstigt
    Eh.. nej! I så fall har du gått på en jäkligt dålig trafikskola! 
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    Severus skrev 2011-12-29 20:43:51 följande:
    Dig slipper man iaf krocka med
    Haha, inte om man kör på rätt sätt iaf  
    Fidelis ad urnam skrev 2011-12-29 20:45:25 följande:
    Men vad är då syftet med cirkulationsplatser som har två körfält om den ändå kommer stå still tills båda fälten är tomma.
    Cirkulationsplatser är till för att trafiken ska flyta på.
    Vart står det still? I påfarten in till rondellen, ja.. så är det när du kör in i korsningar.. rondeller räknas som enskild väg och huvudled.. ska du in i rondellen har du väjningsplikt och ska således stanna om trafiken kräver det.. INNE i rondellen ska det flyta på, alltså ska den blå köra ut ur rondellen i den fil den ligger och kunna göra det, säker på att det inte kommer in nån från påfarten och kör på den.
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    Grande Rock skrev 2011-12-29 20:45:58 följande:
    vem som var inne i rondellen först är totalt irrelevant. Vem som felat avgörs av var den svarta bilen befann sig när blå bil signalerade utfart ur cirkulationsplatsen.
    Det är så relevant det bara kan bli! Den svarta skulle inte kört in eftersom den blå var i rondellen FÖRST! Det är så det funkar! Det är så reglerna är! Är man INNE i rondellen har man förkörsrätt. It's as easy as that!
    plusplusplus skrev 2011-12-29 20:48:41 följande:
    Vi är rätt många i tråden som är överens om att ts inte ger tillräcklig information om den svarta bilens placering. Den blå bilen måste passera yttre/höger körfält för att komma ut, alltså har den blå bilen ansvar för att köra där endast om där är fritt, och var den svarta bilen där så var det inte fritt. Problemet tror jag är att den blå bilen såg cirkulationsplatsen "som en korsning" som det var förr i tiden, och inte som en rund väg med flera avfarter, som det är numera vilket alltså föranleder filbyte med den väjningsplikt som tillhör. 
    Det spelar ingen roll vad ni är överens om.. att fler har fel gör inte saken rätt. Den svarta bilen har väjningsplikt för den blå för den var före i rondellen.. hade den svarta varit före den blå in i rondellen hade olyckan aldrig skett. Hur jäkla svårt ska det vara att förstå? Filen som den blå bilen ligger i går till vänster OCH rakt fram. Den har alltså rätt att åka rakt fram och den svarta bilen har PLIKT att stanna och vänta tills den blå passerat.
     
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    plusplusplus skrev 2011-12-29 20:51:54 följande:
    Lugna gärna ner dig ett hekto Vi pratar om att man inte kan byta fil om det redan finns bilar där, inte att man inte kan köra ut ur cirkulationsplatsen (förutsatt att man är ytterst i cirkulationsplatsen eller att där är fritt från andra fordon)....

    Jag har haft körkort i över 20 år, inga problem hittills och läser kontinuerligt uppdateringar av trafikregler, något jag tycker alla borde göra  
    Men sluta nu.. ingen bil har bytt körfält! Den blå bilen har legat i samma körfält hela vägen och gör så även på vägen ur rondellen. Man finns absolut inte, under några omständigheter, något "tvång" på att man måste ligga i höger körfält för att köra ut ur rondellen när rondellen ser ut som i TS.. Den blå bilen har gjort helt korrekt.

    Att du har haft ditt körkort i 20 år ger dig rätt då menar du? Det måste ju betyda att Hulda 85 som har haft sitt körkort i 60 år kan allt och kör fullkomligt felfritt? Att yrkeschauffören jag bor med, som kör tiotusentals mil varje år sedan 10 år kan mycket mindre än du. Nejdu, jag tror inte det! Du kan sätta dit så mycket flinande gubbar du vill. Du har fel!  
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    Severus skrev 2011-12-29 20:54:31 följande:
    Fast likförbannat helt fel
    Precis!

    Om den inre filen bara gick runt runt så skulle det ju vara heldraget vid avfarterna och förbjudet att köra ut ur rondellen från den filen. 
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    plusplusplus skrev 2011-12-29 21:08:01 följande:
    Och jag tycker du har fel men känner inget behov av att vara otrevlig för det Jag har sagt det jag vill ha sagt och det räcker fint nu.

    Nu ska jag göra lite annat här så hej med dig! 
    Men vad du tycker är inte relevant. Jag är inte otrevlig, men jag blir oerhört frustrerad och rädd när folk tänker som du och dessutom har körkort och finns i trafiken. Det är folk som ni, som orsakar olyckor! Uppenbarligen, eftersom det är precis vad som skett här. 
    Eleonor01 skrev 2011-12-29 21:09:32 följande:
    Solaika

    Den blåa måste åka in i det andra körfältet för att kunna lämna platsen Mao har denne gjort ett kf byte
    Nej, den blå ligger kvar i sitt körfält hela vägen eftersom körfältet går rakt fram. Sen OM det hade varit som du säger så spelar det ingen roll eftersom den var I rondellen och således har förkörsrätt före den svarta bilen som kommer in i rondellen EFTER den blå. 
    NatalieH skrev 2011-12-29 21:02:15 följande:
    Håller med, förstår inte hur folk tänker!!
    Inte fan kör jag in och blockerar en bil som är i rondellen!!!
    Eller som i detta fallet riskerar att köra på den.  
    Ni ser ju på bilden hur bilarna var placerade och det är ju solklart att den svarta bilen felaktigt körde in i rondellen. 
    Men preciiiiis.. förstår inte hur jäkla svårt det ska vara?! 

     
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    idisb skrev 2011-12-29 21:11:56 följande:
    precis pratat med min syster, hennes kompis gjorde som den svarta och åkte dit på det
    Självklart, det är ju fel gjort.
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    Severus skrev 2011-12-29 21:17:00 följande:
    Trafikpolisen lär knappt vara på den svarta bilens sida(om man nu inte känner denne privat)
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
  • Solaika
    Majuni skrev 2011-12-29 21:18:44 följande:
    jag blir rädd för DU har fel. Den blåa bilen gör körfätlsbyte vare sig du vill det eller inte!
    Nej, det gör den inte.. men det har ingen betydelse eftersom den blå var INNE I RONDELLEN och den svarta körde in innan den blå passerat. 
    Kom och gå en mil i mina mockasiner, innan du bedömer vem jag är.
Svar på tråden Vems fel vid krock i rondell?