Vi som försökt ett tag utan plus
Fantastiska besked Jz! Hoppas verkligen det fortsätter i denna positiva inriktningen nu.
Fantastiska besked Jz! Hoppas verkligen det fortsätter i denna positiva inriktningen nu.
Jennso: Jag har recept! Fast det är ingen regelrätt tårta utan en chokladkaka med chokladglasyr. Jag bjöd på den när vi hade födelsedagsfest för ett tag sen och det kändes festligt med hallon på. Den glutenintoleranta tyckte den var väldigt god! Ska jag skriva in det här? (Tänkte att det inte är nån idé om det är en mer klassisk tårta du är ute efter..)
Här kommer receptet på den glutenfria kakan/tårtan. Det är från en vegankakbok (av Karolina Tegelaar) så den passar även mjölk- och äggallergiker. Men man kan såklart byta ut NoEgg mot riktiga ägg och sojagrädden mot riktig grädde.
Moussekaka:
100g smör
200 g mörk choklad
2 dl vatten
1/2 dl olja
1 dl NoEgg
1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 dl florsocker
Smält smör och bryt ner chokladen, rör tills det smält. Vispa upp vatten, olja och NoEgg med elvisp tills smeten blir tjock. Vispa ner kakao och salt och sedan florsocker lite i taget i den luftiga blandningen. När smeten är jämn vänd försiktigt ner den smälta chokladblandningen och häll sedan i smörad form. Grädda mitt i ugnen 200 grader, 15-20 min. Testa med provsticka på kanten, den ska inte bli helt kladdig. Låt kakan kallna helt innan den serveras, gärna över natten i kylskåp.
Glasyr:
3/4 dl sojagrädde
150 g mörk choklad
Koka upp grädden och ta av från plattan. Bryt ner choklad och låt smälta. Bred glasyren på den kalla kakan. Lägg på hallon. Ställ i kyl för att stelna.
Jennso: Vad blev det för bakverk du knåpade ihop?
Jz: Gött att Finlandsresan ser ut att verkligen bli av, helt rätt att ni stannar lite extra. Tiden har gått snabbt! Det kanske inte du tycker...men det känns som att det inte var alls längesen ni bestämde er för Finland och nu ska ni plötsligt åka!
Jennso: Mmm låter gott! Den jag skickade recept på smakade väldigt mycket choklad (väldigt mastig) så det kanske blir bra till ett annat tillfälle. Lät väldigt gott med hallonmousse på.
Det stämmer att det är dags snart, mellan 1,5-5,5 vecka bara. (Känns helt otroligt att skriva att det kanske är så lite som 1,5 vecka kvar..!) Jag har mått väldigt bra hela tiden så jag känner ingen längtan efter att graviditeten ska ta slut, däremot har jag börjat längta efter bebisen. Det är som att det är först nu de sista veckorna som vi faktiskt på allvar börjat förstå att vi snart ska få en bebis. En bebis som VI ska ta hand om och älska och som ska va hos oss hela tiden. Men nästan allt är förberett så nu är det mest bara att vänta och njuta av sista tiden i den här eran i livet.
Jz: Jag vill önska er en riktigt trevlig resa med förhoppningsvis god mat, fint väder och skönt hotellhäng. Lycka till på Fertinova. Kram
Jz: Härligt att höra! Det blir ju bara 5 månader att vänta då egentligen eftersom du får besked om medicineringen 2 månader innan, så 5 månader innan det händer nåt. Det kommer gå jättefort! Dessutom är 2 av månaderna under sommaren och september brukar ju oxå vara fint, så de tre första månaderna i kön kommer ni beta av av bara farten!
Hej töser!
Här kommer en liten uppdatering från en av trådveteranerna I söndags morse byttes den stora kulan på magen ut mot en prima liten bebiskille. Eller snarare ganska stor bebiskille..3,9kg och 50cm. Allt gick bra och igår kunde hela lilla familjen äntligen få komma hem från BB. Hoppas ni andra har det skönt i sommarvärmen och har möjlighet att vara lite lediga så ni kan vara ute och samla D-vitamin. Kram