Inlägg från: Två döttrar och en son |Visa alla inlägg
  • Två döttrar och en son

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Stora My skrev 2012-08-13 10:41:04 följande:

    Med första barnet tog det 14 månader, sen blev jag gravid på 5:e försöket men det blev mf och sen blev jag gravid 1.5 månad efter mf. Så jag vet ju att det kan ta tid, är ju mycket som ska klaffa och det är inte varje månad vi har fått till mer än ett försök. Hoppas, hoppas det tar sig nu.

    Har du två barn alltså?
    Och första graviditeten/barnet tog 14 mån att bli till?
    Och då hade du gjort kontraströntgen av äggledarna efter 12 mån försök?

    Sen blev du gravid på 5.e försöket med barn nr 2?
    Men mf.
    Och sen gravid igen på 2.a cykeln efter det?   

    Förlåt att jag frågar så   men det är intressant för mig!
    Jag har detta lite som ett specialområde sas.

     
  • Två döttrar och en son
    Nellin skrev 2012-08-15 15:55:15 följande:
    Hej!

    Det gick jättebra idag. Jag fick en supertrevlig läkare som verkligen tog sig tid. Vi talade i över en timme, och han ställde massor av frågor som visar på att han är både kunnig och att han bryr sig. Känns skönt!

    Han skickade en remiss till fertilitetskliniken direkt och bad mig kontakta dem på måndag och be dem skynda på. Han tog blodprov och kollar TSH och Prolaktin. Resten måste ju kollas på särskilda dagar i cykeln, så de testen får fertilitetskliniken ta. Han lovade att ringa mig när provsvaren kommit, så att jag får veta direkt om det finns något vi kan göra i väntan på att få komma till kliniken eller om de ser bra ut.

    Han sa att han såklart inte kan säga något säkert innan alla test har gjorts (även mannen ska ju testas), men han sa att han misstänker att boven i dramat är min PCO och att vi ska ha alla förutsättningar i världen att få barn bara jag får tabletter och får igång ägglossning.

    Så det känns jättebra att vara igång nu. Lite konstigt, för jag trodde aldrig att det skulle behöva gå så här långt, men är otroligt tacksam att det finns hjälp. Så nu lever vi på som vanligt och försöker såklart under tiden, men väntar dels på svar på THS och Prolaktin, samt väntar på att få komma till kliniken. Det kan ju ta några månader.

    Så idag är en bra dag! :)

    Hur mår ni raringar?
    SUPER!!! Solig
  • Två döttrar och en son
    FridaF skrev 2012-08-15 16:09:34 följande:
    Två döttrar och en son...
    japp äl kommer snaaaaart inträffa här! Inget sexförbud men han mummlade att jag somsagt var på gränsen till överatimulerad..
    tvillingar kan jag ta men fyrlingar....njaaaaa. haha.
    hoppas för allt vad jag är värd nu..skulle ju vara underbart att få landa i turkiet och få ett plus dagen efter

    Förstår det!
  • Två döttrar och en son
    Solrosen 83 skrev 2012-08-15 17:16:33 följande:
    Visst det skulle det kunna vara. Känner mig dock inte så hoppfull även om det inte blivit mer under dagen. Haft så här ett par gånger tidigare i våras. Man tror mensen kommer och sen blir det inget av den utan det försvinner igen. Då kom det tillbaka igen efter bara 1-2 veckor och höll på så några gånger. Så jag känner mig på att det är samma sak nu. Min läkare trodde det beror på att jag inte har äl varje cykel pga min PCO. Har ju testat med äl-test denna månaden och fick inget utslag alls trots att jag testat 2 gånger per dag så jag har inga förhoppningar om att jag haft äl men det lär ju blodproven visa.

    Skulle jag mot förmoda ha haft äl vilket varken jag eller läkaren trodde är sannolikheten att det blivit någon graviditet denna månaden minimal. Vid undersökningen i fredags sprutade läkaren nämligen in saltlösning för att kunna se hur väggarna i min livmoder ser ut. Detta gjorde hon bara för att hon trodde att jag inte var gravid för annars är risken att ett befruktat ägg spolas bort då.

    Har det fortfarande inte kommit någon mens på dag 28 (söndag) får jag väl testa för säkerhetsskull så jag inte är gravid. Sen funderar jag på att börja ta Proveran då så jag får slut på denna cykel och kommer igång med nästa någon gång och kan få kollat om det blir någon äl då. Eller hur skulle ni gjort?

    Har börjat tempa här denna veckan också för att börja få koll på hur min temperaturkurva ser ut. Så med både tempning och äl-stickor borde jag ju inte kunna missa att få utslag om jag skulle ha äl nästa cykel.
    Okej, då förstår jag att du inte har så stort hopp om det just nu.

    Vad säger läkaren ang proveran?
    Har du inte fått några "regler" för när du ska börja med dem ifall du ej fått ÄL/är gravid?

    Förstår att du vill ha en ny cykel och förhoppningsvis en ÄL snabbare ist för att bara vänta på en mens som du ej har en aning om när den kommer....

    Du tar pergo nu va?
    Eller....?   
  • Två döttrar och en son
    Solrosen 83 skrev 2012-08-15 19:55:18 följande:
    Hade redan passerat tiden för äl när jag var där i fredags  Var då på dag 19. Då pratade hon först om att jag skulle börja ta dem direkt då men ändrade sig sen när jag frågade om jag inte kunde ta prover för att se om jag haft äl redan denna cykeln. Vi pratade då om att jag skulle börja ta proveran om mensen inte kom som den skulle. Hon sa ingenting om att jag skulle göra ett gravtest innan jag började men det känns ju mest logiskt att göra det ändå för säkerhetsskull.

    Jag har tyvärr inte fått börja med pergotime än utan hon ville först se om jag hade äl av mig själv samt kolla upp hur sambons spermier ser ut. Så jag räknar väl inte direkt med att det ska bli någon äl nästa cykel heller Rynkar på näsan Men sen hoppas jag att jag kan få börja med något som stimulerar fram äl så vi förhoppningsvis kan bli gravida. För nu är jag trött på att vänta!!!

    Jag hade också testat efter typ 30 dgr el nåt och var det neg så hade jag börjat med Proveran.
    Men om det visar sig att du inte har egen ÄL så är det väl bara att skriva ut pergo....
    När ska han lämna sitt prov?  
    Får ni svar på det snabbt då eller ska det också ta 3 mån som för Pastell?
    Isfl är det väl bara att börja med pergo kan man tycka.....
    Men men, läkare är läkare. De gör som de vill. Ibland har man tur, ibland inte. 
    Fast hon kanske har sina skäl vad vet jag!  
  • Två döttrar och en son
    Nellin skrev 2012-08-15 23:27:37 följande:
    Men vilken hagga! Du skulle frågat henne om hon inte vet hur man gör när man tänker innan man öppnar käften. "Vet du inte hur man skäms?", skulle jag fråga henne. Usch!

    Så småningom kommer du också få ett plus, och du kommer att vara så himla glad även för din systers tvillingar. Hon kanske är chockad själv att det är två. Hon kanske behöver lite tid på sig innan hon också kan glädjas. Det är ju trots allt en stor nyhet och en stor omställning. Jag förstår såklart hur du känner, och du får känna så så länge det behövs! En vacker dag kommer den känslan att försvinna och bytas ut mot en mycket härligare. :)
  • Två döttrar och en son
    FridaF skrev 2012-08-16 09:45:28 följande:
    i will!!!

    tack för svar... är så jäkla nervös nu..
    har ju legat två dagar nu så bör va nån som hittar rätt 

    Kanske blir trillingar!!! Förvånad

    Brukar du inte ha ägglosssning?
    Är det det som är hindret sas...?
    Isåfall är det ju väldigt stor risk för flerbörd.......Tyst
    Kanske därför läkaren sökt dig..... Men han borde ju ha sagt det igår!

    Tycker också det är sjukt om han talade om för fel person att han var från fert och sökte dig! Det är ju brott mot tystnadsplikten... Undra om det var väldigt angeläget då...  
  • Två döttrar och en son
    FridaF skrev 2012-08-16 07:35:01 följande:
    om man haft gööööör ont i äggstockarna pga äggen är på g, och sen bara "släpper" det onda... har äggen då släppt och ramlat ner i tomma intet i väntan på befruktning?

    aaaah vill att läkaren ska ringa 

    Troligtvis....

    Förstår att du gärna skulle ta tvillingar (om det gick bra...) men fler än det är ju enorma risker tyvärr....

    Men det blir säkert en, eller två!    
  • Två döttrar och en son
    FridaF skrev 2012-08-16 10:37:49 följande:
    haha ja å i värsta fall fyrlingar...:o
    haft regelbunden cykel förr men ville förstärka den med pergotime.. dessutom va min egna väldigt kort så hinnan kanske inte hann byggas upp m andra ord.. iaf så hängde sig kroppen efter en enkel kur och jag fick varken äl eller mens. 70 dagar senare, en primolut kur å dubbel pergotime kur så har uppenbarligen kroppen fattat vinken å slängde därför iväg fyra ägg nu...  
    min syster jobbar som uska, hon är ursinnig över att detta hände.. å dessutom vet hon inget om vår utredning så klart hon funderar vad som händer...

    ska ringa växeln nu så vi får se då
     

    Så eg har du egen ÄL?
    Men oregelbunden.....?
    Har ni försökt länge?

    Allttså det är ju hemskt eg att en annan främmande person fick veta att ni har kontakt med fert pga att läkaren klantar sig och ringer fel person...... jag tycker du ska iaf ska ta upp det med läkaren och även med vårdcentralchefen.... Personligen hade jag utan tvekan anmält.  
  • Två döttrar och en son
    FridaF skrev 2012-08-16 15:35:39 följande:


    japp har egen äl men i väntan på ivf fick vi pergotime för att förstärka den..
    Vi är inne på tredje året..jag har ett barn sedan innan dock. inget fel på nån av oss och därav pergotime..

    nu vet jag inte hur mkt läkaren hann säga men hoppas jag hör av hon som han pratade med så jag får veta det. han hann iaf säga att han ringde från kvinnokliniken... å det räcker väl..
    kanske blor en anmälan..vet inte än
    Jahaja. Då får ni samma schema som jag och min före detta när vi försökte. Fick också Pergo efter 1,5 års försök bara för att göra "något" i väntan på IVF (ICSI).
    Men eg var det ju bara dumt eftersom hans simmare var både så få och dåliga att de inte ens klarade att befrukta ägg i en provskål.... Och det hade läkaren sett redan i två prover. Men men, kanske fanns nån procent chans......

    Jag håller iaf tummarna för er nu! :)

    Förstår om du tycker det känns jobbigt att anmäla..... men du ska väl fråga läkaren om vad han sagt eg till den andra kvinnan han trodde var du?
    Det är ju för tusan känsliga saker.... och i en liten stad dessutom! Skrikandes    
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus