• Inelg

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Japp

  • Inelg

    Cicci.
    Jag trodde jag fick magsjuka en helg men det visade sig att jag var gravid då!! ;) så det kan mkt väl vara Preggo. ;)
    Jag frös och mådde illa och kraftig yrsel.

  • Inelg

    Ja jag tänkte utredningsmässigt ev och för min egen skull.
    Ok men då är det så man räknar i utredningssyfte. Men måste det vara så att man inte får kunna bli gravid för utredning. Finns det inte problem som behöver utredning som har med att man får MF att göra? Jag bara undrar för jag kan inget som detta .

  • Inelg
    BaPumba skrev 2012-05-23 00:15:44 följande:
    Inelg: Jag tycker du kan räkna hur många försök som behövs för att få en bebis, alltså fortsätta räkna på som vanligt. Om du själv vill hålla koll alltså.

    Däremot om det gäller eventuell utredning är det försök ett för er nu, eftersom man räknar antal månader det har tagit att INTE bli gravid fast man försökt. Även om det är tröstlöst jobbigt och segt att vänta är det onödigt att starta en utredning om det inte verkligen behövs. Det är så himla mycket som ska funka för att få till en graviditet och även om man vill och hoppas att det ska funka relativt snabbt är det helt normalt att det tar ett år. Tyvärr. :(

    Om man försökt mer än ett år innan man lyckades bli gravid kanske det kan vara befogat med en utredning, men det får man nog kolla upp med fertilitetskliniken isåfall.

    Själv slutade jag att räkna försök för länge sen, nu räknar jag år istället... :-/ Nästan 1,5 år i ett tidigare förhållande, ca 1,5 år med sambon, fick ett missfall (ma) i v.10-11 och nu ytterligare ett år efter det.

    Startade utredning ca 9-10 månader efter missfallet, med tanke på att jag försökt så hiskeligt länge innan.. Enligt utredningen hos gynekologen va allt lugnt så nu väntar vi på remiss till fertilitetsklinik för vidare utredning och ev. behandling.

    Jag har för länge sen slutat deppa för varje misslyckat försök, annars hade jag nog varit knäckt nu. Jag är övertygad om att min tid kommer så småningom. :)
    Wow vilken resa du har haft .. Ok jag börjar förstå grejen nu..
    Tack för att du delat med dig av din story
  • Inelg

    Vad tror ni tjejjer.. Idag ser det väl lite svagare ut va??
    OBS Har fått MF så jag vill INTE ha stegring på Grav-tester!!!!!!


  • Inelg
    Kravmärkt skrev 2012-05-23 12:41:13 följande:
    Det tycker jag nog!! Har du äl-tester hemma så du kan ha koll på när det är dags?
    Jag är laddad med ÄL tester men har hört att hcg måste gå uder 3 eller 5 för att min ÄL ska komma igång, någon som har koll på det där?

    Kan inte ÄL test visa pos av hcg?
  • Inelg
    Nellin skrev 2012-05-23 13:01:17 följande:
    Nej tjejer, idag har mensvärken börjat så det är nog kört. Ni vet den där magkänslan som bara gör att man VET. Så himla trist. Jag trodde verkligen där ett tag. :| Nåväl, förbereder mig på försök nummer 15 då. Stor kram till er! Ciccie: Du skulle lika gärna kunnat beskriva mina symptom med dina ord där. Mensvärk och också ont i vänster äggstock. Fryser också. Men på mig känns det som klassiska menssymptom. Kram till dig!
    nellin, kan va grav också.. ropa inte hej innan mensen kommit!!!!!
  • Inelg

    Har ni koll på hur lång tid det tar för kroppen att få ett ägg att mogna? Tar det 2 veckor eller? Eller börjar det typ en vecka innan man har ÄL? Försöker få ihop detta med min nästa ÄL!

  • Inelg
    Kravmärkt skrev 2012-05-23 18:11:55 följande:
    Fan råkade trycka skicka innan jag var klar. Vanligtvis tar det väl två veckor, beroende på cykellängden. Så har du 28 dgr så tar det väl ca två veckor innan ett nytt ägg släpper.
    Tack så mkt för infon :) Letade runt jag med..
    Så jag antar att de där  hormonen snackar med hypofysen och säger "höör nu äre fan missfall här så börja jobba för faaaaan din jäkla latmask, här blirre inge semester för dig i 9 månader inte"

      .. typ!

    Så då sätter Hypofysen igång, trött som han är så kan det bli några dagar senare helt enkelt!

    Voila, en härlig Ägglossning !!Tungan ute

    HAHAHAHAHA
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus