• JZ79

    Vi som försökt ett tag utan plus

    BaPumba, ja det borde ju upplysa dig om alla alternativ och sen är det ju upp till dig att välja hur du vill göra. Hoppas du får bra svar på dina frågor när du ringer denna veckan!

    Rebster,  va jobbigt med denna väntan! Varför tar det så lång tid att få svar på ett spermaprov?? Känns som de "bara" tittar på sperman i ett mikroskop för att se hur de rör sig och hur många de är..eller kanske är mkt mer avancerat än så. Hoppas läkaren ringer upp dig snart och förklarar dina prover och hur ni ska gå vidare efter sommaren isf. Kram!
  • JZ79

    Vi har fått tid till gyn i Strömstad...IDAG!!!!

    De ringde för en stund sen, någon har lämnat återbud å då får vi komma in för att starta vår utredning!!

    Återkommer senare, måste åka nu!

    Kram :)

  • JZ79
    Då ska jag berätta om min dag..Solig (varning för lång inlägg Förvånad, detaljerat för jag tänkte nån vill veta hur det kan gå till när man startar en utredning)

    Idag har vi varit på gyn och det känns riktigt bra nu!! Äntligen händer det nått på bebisfronten Glad Vi blev väckta av telefonen i morse faktiskt å det var en sköterska som sa de fått ett återbud och undrade om vi hade möjlighet att åka till Strömstad för ett gynbesök idag (ca 8-10 mil dit) Vi kommer sa jag Glad Sen kom jag på att vår bil inte funkar riktigt *panik*, men ringde våra vänner å fick låna deras bil Skrattande

    Sköterskan och läkaren var riktigt bra! Kändes lugnt och tryggt. Läkaren frågade en massa frågor, han tyckte det var mkt bra vi kollat med äl-tester och de var tillförlitliga. Sen gjorde han gynundersökning på mig, tog klamydiaprov och sen gjorde han ett vul och han kunde se äggblåsor och väldigt mycket "aktivitet" i höger äggstock. Beräknad äl på fredag enligt min app och doktor tyckte det kunde stämma. Labbet var stängt på sjukhuset när vi va där, så vi fick med oss provtagningsremisser så kan vi ta proverna på vårdcentral eller på sjukhusets lab.

    Det jag ska kolla är: TSH, Tyroxin-fritt, FSH, LH, Progesteron, Prolaktin, SHBG, Testosteron total, anti-TPO, Hepatit A+B+C, HIV, Syfilis, anti HTLV I/II och Rubella ak. (De flesta prover är hormonprover och sköldkörtel och prover för vissa infektionssjukdomar..å så är det några prover jag inte riktigt vet vad det är, ovanliga prover iaf, för inget jag ser på mitt jobb så ofta och jag arbetar ju på lab på en vårdcentral.
    Maken ska kolla:Hepatit A+B+C, HIV, Syfilis och anti HTLV I/II + lämna spermaprov.
    Mannen har tur och får göra sitt spermaprov hemma om han vill, måste sen förvaras nära kroppen för att lämnas in på sjukhusets lab inom 1 timme.

    Om vi tar våra prover denna vecka får vi svar inom 2 veckor. Sen går läkaren på semester och vi får då vänta på svar till augusti. Helt ok! Blodprover tar vi på torsdag hos mina kollegor då maken ändå ska skjutsa mig till jobbet när jag ska hälsa på och lämna läkarintyg., frågan är om maken lyckas med sitt prov den enda förmiddagen han är ledig denna vecka. Är inte avundsjuk på honom...vilken press Flört Ganska litet rör fick han också och han fick absolut inte "satsa" i en mugg och sen hälla över Förvånad

    Om inget fel hittas skickas remiss till IVF så fort provsvar kommit..om de hittar nått "fel" som kan åtgärdas så slussar de mannen vidare till rätt mottagning för just det problemet eller ger mig nån medicin å sen kan vi köra på själva..men verkar som läkaren var rätt inne på ivf ändå. Om nån av oss är steril eller liknande vet jag inte om det skickas ivf-remiss..blir säkert nån annan sorts remiss till Gbg isf. Hoppas vi inte behöver ta reda på hur det funkar då!!

    Äntligen händer det något och vi är nöjda med dagens besök och känns riktigt bra att det går fort att få provsvar! En del får ju vänta jättelänge på svar! Ska försöka att inte tjata för mycket på mannen om hans prov..men jag vill han ska göra det denna veckan, men kan ju inte pressa honom för mkt om det. Obestämd

    Jag är helt slut nu..värker i foten och det var långa korridorer på sjukhuset så mannen fick köra mig i rullstol till gynmott..Kan inte hoppa så långt på kryckorna, blir svimfärdig och helt slut. Flera ggr om dagen blir jag svimmig och yr så fort jag anstränger mig, tror det är mina starka smärtstillande..ska kolla upp biverkningarna lite..annars får jag ringa ortopeden imorgon och kolla om det är vanligt att må så efter operation eller om jag ska gå till min vårdcentral och kolla läget...

    KRAM alla godinar!
  • JZ79

    72dagar: trist å va snuvig :/ Det finns förhoppningsvis en snäll sköterska som kan underhålla sonen när du är där, så gör vi på mitt jobb om en förälder ska göra nått hos läkaren å det inte passar så bra om barnet är med vid en viss undersökning. Det löser sig :) Hoppas läkarbesöket går bra!!

  • JZ79
    72dagar skrev 2012-06-28 10:07:47 följande:
    Uppdatering: verkar som om den efterlängtade äl ändå inte var äl. Neg svar på blodprov. Blir en sista trippelkur i väntan på aug då det blir puregon :(
    Nej va tråkigt Rynkar på näsan Kramar till dig!!! {#emotions_dlg.flower}
    kanske 4a skrev 2012-06-28 10:10:55 följande:
    Nu kommer jag tillbaka till er och hoppas det inte tar 11:a försök igen. Har börjat blöda nu så det är skönt att kroppen verkar klara av det själv och jag hoppas allt kommer ut smidigt och att äl kommer som den ska.

    kram  
    Usch va tråkigt med mf vännen, många kramar till dig Hjärta Hoppas du plussar direkt på nästa försök!! {#emotions_dlg.flower}
  • JZ79

    Pastell, jag hoppas iaf på plus för din skulle...så länge mensen håller sig borta kan allt hända Glad

    BaPumba, men ååh va bra!! Dumt av den sköterskan att inte ha koll, men tur du fick veta att det ändå fanns en annan medicin, härligt!!

  • JZ79

    Rebster: hoppas du bara testade lite förtidigt, det finns fortfarande hopp om plus!!!

    Ciccie: låter mysigt att båtlugga med mamma. Vart ska ni?

    Här händer inte mkt, äl imorgon enl app å fortfarande inget mys. Äl-flytningar har inte kommit igång än..Mår inte så bra då min opererade fot gör väldigt ont..får se om vi lyckas få till ett ligg eller två i helgen ;) Vill verkligen försöka denna månad eftersom läkaren sa han såg full aktivitet på äggstockarna på mitt vul.

    Kram å ha en bra dag!

  • JZ79
    mammave skrev 2012-06-29 10:42:30 följande:
    JZ79: testar du med äl-stickor oxå? Visar appen när själva äl är elr mer som stickor som visar starkast före äl? Jag hade som starkast igår morse, men funderar på när äl var då? Eller är det inte säkert att det varit? Imorse var det svagt igen. Har bara lyckats få till det två ggr (för tre dar sen och igår) innan och undrar om det är försent nu?
    Använder inte äl-tester nu längre, äl kommer som en klocka och exakt efter min app "period tracker" Appen visar äl samtidigt som jag får gladgubbe eller fullt utslag på stickor. Appen visar också fertila dagar, både före och efter äl. Skaffa den om du inte har den =) Får även tydliga känningar av äl + äl-sekret,  så egentligen är inte appen så viktigt, men har bra koll på mens, äl osv med den.. Äl brukar väl ske 1-2 dygn efter pos test. Kör på idag också om ni orkar Glad Annars räcker det nog ändå, spermier lever ju oftast i flera dagar.

    Jag får nog ta lite extra smärtstillande ikväll så jag orkar med lite sex Flört Hade varit skönt att meddela utredningsläkare att vi blivit gravida istället för att remiss skickas till ivf på SU.
  • JZ79
    Rebster skrev 2012-06-29 12:01:41 följande:
    Idag fick jag hem ett brev angående våra prover. Alla mina hormonnivåer visade på helt normala värden och min sambos värden var också utan anmärkning och med bra utbyte efter preparation (antar att det är värdet man får när man har vaskat fram de bästa spermierna?). Min gyn har skrivit att förutsättningarna för en spontan graviditet är goda, TJIHOO!

    Nu återstår dock äggledarspolning om inget annat händer däremellan, och den kommer antagligen ske i slutet på augusti början på september eftersom det är då jag får min mens och sen ska man vänta några dagar efter mensen.
    Åh va skönt att proverna är bra!! Då hoppas vi på spontan graviditet innan spolningen Skrattande kram!
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus