Inlägg från: Vissla |Visa alla inlägg
  • Vissla

    Fiskar till ett akvarium på 54 liter?

    Kolla inte i djuraffären när ni är där, då kan ni bli pålurade nånting som absolut inte ska gå i så där små tankar.
    Ni gör helt rätt i att kolla först och köpa sen.

    Slöjstjärt kan ni inte ha, dom kräver minst 200l
    Som algätare så finns det lite att välja mellan som får plats i så små kar, vietnamesisk grönling är ett alternativ, sen finns det små ancistrus malar, de flesta blir för stora men det ska finnas nån dvärgvariant.
    Annars är snäckor som äppelsnäckor/posthorn ganska bra algätare, eller siamesisk algätare, en liten fisk som trivs i små akvarium.
    Utöver algätern kanske en kampfisk och ett stim neontetror kan vara nånting?


  • Vissla
    Kroken skrev 2011-12-13 14:46:23 följande:
    Har gjort lite efterforskningar kring akvarium och fiskar nu och kom ganska snart fram till att slöjstjärtar kan vi inte ha i det lilla akvariet. Men däremot så säger flera sidor på nätet med info om fiskar, akvarier m.m att de behöver minst 100 l och inte minst 200 l. Har iallafall bestämt oss (tror jag, inte riktigt säkra än) för att vänta med akvarium tills vi flyttar och har plats för ett större akvarium.

    Vad är det för fisk du har på bilden i ditt inlägg?
    Jag är lite så att jag tycker att djur av alla slag behöver större utrymme än vad som normalt anses lämpligt.. Såna där riktigt stora papegoj burar skulle jag inte ens stoppa in en undulat i tex, så har jag en ensam kampfisk hane i ett akvarium på 54l, dom ska tydligen bara behöva 10 :P
    Fisken på bilden är en av mina kampfisk hanar, cambodian crowntail
Svar på tråden Fiskar till ett akvarium på 54 liter?