Inlägg från: lantisen02 |Visa alla inlägg
  • lantisen02

    Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!

    LillaMy001 skrev 2012-03-27 16:48:18 följande:
    Tack! =) Det ska vi göra =) Försöker tänka positivt och att jag ska unna mig saker som jag inte kan sen. Det gör att det känns lite roligare. Ett glas vin eller två, sovmorgon, extrapass på gymet och på ridskolan, hopptävlingar med hästen, spontana utlandsresor och fester.
    Så brukar jag oxå tänka, speciellt det här med sömnen, kompisar som har barn uttrycker att de saknar sömnen, och jag och min sambo "sover middag" på helgerna, en lyx man kan unna sig när man inte har barn....,
    man får se de små positiva sakerna i livet..

    vi fick ialla fall till det på ÄL denna månad, men jag har inget större hopp,
    om 2 veckor har vi tid hos läkaren, man väntar och väntar, känns som om man kommer lite närmare....
  • lantisen02
    tystlängtan skrev 2012-04-03 08:38:43 följande:
    Nu är jag väldigt nervös. Igår ringde de och sa att de fått in en avbokning idag kl.11, så snart ska jag in och göra min spolning. Förutom att jag är nervös dels över själva spolningen och dels resultatet, så är det också lite jobbigt att jag är under tidspress. De räknar med att själva spolningen ska ta ca 30 min, men ibland kan man behöva upp till 30 min efteråt för att återhämta sig. Mitt problem är att jag börjar jobba 12.10 och har ca 30 min körtid ut till jobbet. Jag jobbar som lärare, så tycker inte om att mina elever eventuellt får vänta (har dock satt upp en lapp på dörren att det finns risk att jag blir sen, men tycker det känns dumt ändå). Hoppas att jag mår bra efteråt så att jag kan ge mig iväg direkt, men hoppas framför allt på att allt ser bra ut!

    hoppas det går bra med spolingen och att du inte mår dåligt efter eftersom du ska till jobbet
     Själv e jag hemma från jobbet och är förkyld, så trist!!
  • lantisen02
    tystlängtan skrev 2012-04-03 13:01:01 följande:
    Då var det gjort. Snacka om överdramatiserat, kändes ju knappt någonting! Allt såg bra ut tack och lov, så fick pergo utskrivet och ska försöka i ett år till innan vi eventuellt går vidare med IVF.
    Va skönt att det inte gjorde ont och att det såg bra ut!

    Usch det är så jobbigt när de är där nere i "nedre regionen" och att det ska göra ont är ju än värre....usch vad man får stå ut med det mesta.
  • lantisen02

    hur går det för dig sofistikerad?

    här som vanligt, ska ha mens på måndag me nnu närmar det sig läkartiden, på onsdag 11 april... nervöst men man hoppas att det går bra!  

  • lantisen02

    Välkommen 72dagar, ju fler desto bättre,
    hur funkar det med Pergo?, jag är nästan 100 % att jag kommer att få de utskrivet, kan man äta 4 kurer irad om det inte tar sig?   

  • lantisen02

    hej hopp.
    nu har vi träffat läkaren på gyn-mottagningen... visade sig att min ÄL inte är så bra, så ska ev få behandling för det (antagligen pergotime), ska göra en gynundersökning nästa vecka på onsdag då de ville kolla min ÄL igen och ta lite mer prover.
    sambons prover var perfekta, så det var superskönt att veta!  

    Känns skönt att äntligen veta och vara lite på gång.... 

  • lantisen02

    Nu har jag fått pergo och ska börja äta det nästa gång jag får mens, i början av maj nån gång..
    va på gyn-undersöknng igår och allt såg bra ut! Skönt!
    De såg några äggblåsor eftersom jag ska ha ÄL snart, de trodde dock att de kanske inte utvecklar sig ordentligt eftersom vi inte blivit gravida på 1,5 år...BM trodde att jag kanske behövde en lite"push irätt riktning".
    Alla som jag mött har  varit supertrevliga och förklarat mkt bra, Jag är nöjd med vården.
    Så nu väntar vi med spänning igen...
    HUr går det för er andra?

  • lantisen02
    LillaMy001 skrev 2012-04-23 15:29:26 följande:

    Då är jag inne på min andra dag med pergotime (första gångsanvändare). Jag har inga biverkningar hittills. Hoppas det fortsätter så. Pratade med "min" sjuksköterska i morse. Jag ska på ultraljud nästa vecka för att se hur många äggblåsor det är och sen får vi se om det blir en liten denna gången eller inte.



    Hur går det för dig? har du känt några biverkningar av pergon? Hoppas det går bra på Ultraljudet, uppdatera gärna efter..´man blir nyfiken, ska börja snart själv med pergo..
    lycka till 
  • lantisen02
    LillaMy001 skrev 2012-05-02 15:52:54 följande:
    Inga påtagliga biverkningar av pergon (1:a gången). Och idag har jag varit på ultraljud. Äggblåsan var stor och fin vilket innebär att det finns bra förutsättningar för att det ska bli en graviditet. Så det får väl bli ett eller ett par försökt de närmaste dagarna:)

    Vår läkare tyckte dock att vi haft otur allt för läng nu, så han pratade med mig om IVF. Funkar inte pergon nu eller någon gång fram till sommaren/hösten så blir det nog IVF istället. Känns konstigt att just vi skulle börja med IVF, overkligt. Hoppas att det funkar med Pergo!

    Hur går det för dig? Har du börjat ännu?
    Va skönt att det såg bra ut med äggblåsan, nu får ni vara som kaniner
    Va skönt att du inte kände några svåra biverknngar...hoppas de funkar bra för mig med 

    Okej, ja så känner vi oxå, att man vill så gärna att det ska funka med pergon och inte behöva gå vidare i någon behandling..
    jag ska börja med första kuren enkeldos på söndag och sen blir det ultraljud på fredag. har fått mens idag och har en brutal mensvärk(som vanligt) men den känns mer ok nu med mens denna gång,  när man så länge väntat på att få börja med behandling som kan öka chanserna att bli gravid...
     
  • lantisen02

    nu har jag börjat med pergo, dag 2 idag, har inga känningar ännu,
    tar pergon precis innan jag lägger mig...kan väl inte spela roll när man tar dem eller? 
    hur gör ni anda? 

  • lantisen02

    hej hopp.
    har precis avlslutat min andra enkelkur pergo och vi är inne i en "ligga-period" nu. tror inte att det kommer att ta sig då jag tror att dosen är för låg. tog ett progesteoronprov dag 27 (var utomlands) som visade lågt, läkaren tyckte att jag skulle testa en månad till och ta blodprovet dag 21 istället.....
    men men vi får göra som han säger, nu ligga varanann dag....tog ett ÄL-test i morse som inte visade på ÄL ännu,

    Suck, jag börjar lessna lite...känner mig avtrubbad på allt det här med att bli gravid....men man kämpar ju på ändå..
    Kram

  • lantisen02
    LillaMy001 skrev 2012-05-21 13:09:58 följande:

    GRAVID!!Skrattande På första pergo omgången!! Lycka!
    Nu får jag progresteron till och med vecka 9 så babyn har bättre chans att stannar kvar denna gången.

    Mina tecken på graviditet har varit olika varje gång.

    Hopp och hej!


    Stort Grattis. underbart!
  • lantisen02

    hej hopp, uppdatering från mig
    BIM i dag (dag 28) och ingen mens men molvärk hela tiden så det känns som mensvärk, har dock bruna flytningar i varierande styrka, idag nästan inget, mer i helgen.... brukar ha det innan mens, men mensen dyker alltid upp sådär dag 27-28.

    testade i morse men visade inget +, tänker testa igen på fredag om mensen inte dykt upp....
    man lever ju på hoppet, men försöker att inte bli för upphetsad då mensen kan komma närsomhelst, den kan väl bli försenad då man ätit pergotime.

    hur går det för er andra?

  • lantisen02
    72dagar skrev 2012-06-25 21:37:21 följande:
    Lantisen, har du koll på när/om du hade äl? Sedan brukar det ju ta ca 14 dgr.

    Händer litegrann här. Sista pergodan imorrn. Ska till dr på tor å få besked om jag hade äl. Ska be om mer pergo om den nu börjat funka.
    nja, vet inte säkert, men tror att jag hade den ca dag 15-16, och den veckan låg vi som kaniner, testade med stickor som visade ÄL, tror jag.. 14 dgr är på fredag denna vecka så jag ska nog inte förvänta mig för mycket...

    min molvärk fortsätter idag, ingen mens ännu, jag väntar oxå på besked från barnmorskan om mitt blodprov om jag haft ÄL eller inte. Kanske ska ringa så man inte går och hoppas för mycket.  

    är du inne på trippelkur? har de sagt nått  om vad man gör om det inte funkar med de?
  • lantisen02

    mens kom i onsdags.... suck.....blodprov på progesteoronet var 30, BM sa att allt över 20 var bra så jag hade troligtvis ÄL i juni..... men vi hade 6 som kaniner i juni... jaja, nya tag i juli, som är en obehandlad månad....

    Ja spyr på detta snart!!!!
      

  • lantisen02
    Sofistikerad skrev 2012-07-01 16:03:28 följande:
    Jag förstår din frustration... Det mest känns piss och längtan äter upp en innifrån, jag mådde så dåligt månad efter månad när plusset aldrig dök upp.. "vad är de för fel på mig, är det inte menat att jag ska få barn?"

    Det är så surt att man aldrig kan få ett riktigt bra svar på VARFÖR alla gånger.. Hur länge va de ni hade försökt? 

    vi har försökt i ca 1,5 år, 2 år i november i år....grejen är ju att man har det huvet hela tiden.
    precis så känner jag, att min kropp inte kan bli mamma  och en massa negativa tankar....
    På fredag ska på ultraljud och kolla om det växt till några äggblåsor...

    Har semester om 5 dagar så det ska bli skönt att varva ner från jobbe, tänker att det kanske kan främja barnalstrandet...
    HUr går det för dig och magen?    
  • lantisen02
    Sofistikerad skrev 2012-07-03 09:04:01 följande:
    Ja, jag vet, tankarna snurrar i huvet HELA tiden. Även när man sagt till sig själv "nu ska jag inte bry mig" så finns det ändå där vare sig man vill eller inte..

    Det går oväntat bra för mig, är i vecka 26 nu. Förstår fortfarande inte att det faktiskt är på riktigt. Varje gång det sparkar i magen ler jag.

    Jag tror att du tillslut kommer få ditt plus, det gör jag verkligen. Jag trodde så mkt negativt om mig själv, och det funkade aldrig, men tillslut.... tillslut :) 
    tack för peppningen, det finns bra och dåliga dagar, idag lite bättre. Underbart att det går bra med graviditeten...
    jo vi måste tro att det blir ett + här framöver, frågan är bara när
    Tack för stödet...
     
  • lantisen02

    ÄL här och på en obehandlad månad....  testade med sticka idag och testtrecket var starkare än kontrollstrecket....så jag är glad

    fått till 6:er riktigt bra oxå och så har min semester börjat så livet känns ljust nu   

    Du har rätt sofistikerad, man ska hitta på saker nu när man kan, när man inte har några barn...vi lyxar nog till  nu på semestern hoppas ja.  

  • lantisen02

    har inte fått mina bruna flytningar än som jag brukar få 1vecka före mens, är på dag 22 av ca 30,
    hoppas hoppas...känner inga tecken på graviditet ännu, men kanske för tidigt ännu 

  • lantisen02

    fick mens för 1 vecka sedan, dagen innan vi skulle till sthlm på lite semster.."suck"
    så nu är vi på ruta 1 som vanligt, vi ska köra en obehandlad månad till nu i augusti och om det inte tar sig så ska jag kontakta fert.kliniken i september så får vi se troligtvis blir det ytterligare pergo, men på den senaste VUL såg det bra ut med blåsor och slemhinna, så det "borde funka".....
    Är på dag 9 idag och vi ska ta och dra igång ligga perioden, börjar bli lite segt att ligga efter en klocka tycker jag

    va skönt för er 72dagar att ni fått tid för IVF-samtal, jag börjar tänka i de banorna att det kan bli IVF för oss också.        

Svar på tråden Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!