Inlägg från: Adamama |Visa alla inlägg
  • Adamama

    Våningssäng, när???

    Vår son började sova i loftsäng (som ju är som en våningssäng, fast utan säng under) när han var fem. fast både han och brorsan sover i våningssäng när vi är i fjällen. (Två våningssängar, båda barnen vil ligga i överslafar förstås, föräldrarna nere. ) De fick börja sova uppe då när de var tre, innan dess i nereslaf. 

    Man får väl väga in hur mycket barnen nattvandrar också. Och hur hög den är. Man kan ju alltid lägga en madrass på golvet de första månaderna om man är orolig. Eller bygga på sidoskyddet om det känns osäkert.


    ♥ tvåbarnsmamma på god väg att bli trebarnsmamma ♥
  • Adamama
    mag22 skrev 2011-10-13 12:39:46 följande:
    Åhh tack för era snabba svar.

    Min tanke var att mina 2 flickor, 4 och 2 och ett halvt, skulle få dela på denna, stora tjejen upp e och lilla nere. Ingen av dem nattvandrar eller så.

    Ni får gärna fortsätta svara, ni andra som läser detta.
    Det låter helt OK tycker jag.
    Man kan ju såga av benen lite både nere och mellan sängarna om man vill sänka den lite. Många våningsängar är ju gjorda för vuxna och har lite onödigt mycket höjd och rymd mellan sängarna.
    ♥ tvåbarnsmamma på god väg att bli trebarnsmamma ♥
  • Adamama
    mag22 skrev 2011-10-13 12:54:28 följande:

    Adamama - det låter som en bra ide, ska testa den hemma så får vi se hur det går, är lite orolig att stora tjejen inte vill sova där... men vi har ett par nära vänner som har en våningssäng (av läskigare slag dock) som hon är väldigt imponerad av


    Men det är väl en stor säng nere? Om hon är tveksam till överslafen till att börja med får väl både hon och syrran plats nere?
    ♥ tvåbarnsmamma på god väg att bli trebarnsmamma ♥
Svar på tråden Våningssäng, när???