• lilaemma

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    LinaLinus skrev 2016-09-25 15:09:09 följande:

    Hej. Undrar om detta bara är önsketänkande eller om det kan finnas kvar. Tror ju inte det själv men ville fråga.

    Första månaden vi försökt bli gravida igen. Äl+13 kom mensen. Slutade efter tre dagar. Testade då och plussade på två test. På em samma dag började det blöda igen. Och dagen efter var testet jätte svagt. Slutade blöda på dag 5 (brukar ha 7 dagar mens) så det var ju tidigt missfall enligt gyn tyvärr :( .... tog test i morse igen som visade starkare än de test jag tog på dag 4. Idag är det dag 6. Det är ju inte starkt alltså men starkare än de svaga jag fick. Kan det möjligtvis vara kvar eller kan det bli lite starkare fastän det är borta?

    Förtydligar... testet nu idag är inte starkt alls. Men starkare än de test dag 4.... (som va svagt)

    Dag 3 var det tydliga streck. Inte nu.


    Tror tyvärr att om det minskat i styrka från det starkaste så är det kört... Men fortsätt trsta du..
  • lilaemma
    Mylilla86 skrev 2016-09-26 10:27:26 följande:

    Är inte jättebra på sånt här men har i alla fall aldrig hört att det stigit och sedan sjunkit...? Brukar väl bara sjunka nedåt och det ganska snabbt.

    Har du tagit något nytt test?

    Ring BM / gyn och fråga? Tråkigt att du drabbades av detta, håller tummarna att det skulle kunna finnas ett litet friskt foster kvar som gömde sig lite.


    Tog ju CB igår som sa 3+ testar med stickor som är starkt positiva (teststrecket kommer innom 5 sec från att man doppat)
    Nykär15 skrev 2016-09-26 10:30:53 följande:

    Hcg kommer ju stötvis så kan skilja från när på dagen du testat med. Vissa har mer på morgonen, andra på em/kväll. 

    Sen kan de ju såklart missa nåt så tidigt på VUL med, men tror inte det är så vanligt. Ha lite koll om nån vecka och om det fortfarande är starkt så kan du ju be om en koll till? Vid va 7+ bör man ju se ett hjärta slå om någon skulle bo kvar därinne. 


    Alla testen är med morgonurin....

    Ska få mäta hormonhalten i blodet, så får vi väl se...
  • lilaemma
    emelieB skrev 2016-09-26 15:01:54 följande:

    20/8. Tog digitalt som inte slog över, sen två dagar efter blödningen startat som visade mindre veckor och då tog jag inget mer. MF innan senaste MF vart det blankt direkt. Hade väl gått 5-6v sist..


    Hej, vi verkar ju ha haft nästan samma scenario du och jag. Kanske att jag gått några dagar längre... Har du fått kolla med vul?
  • lilaemma
    emelieB skrev 2016-09-26 18:53:11 följande:

    Ok! Beklagar ditt MF :(

    Jo jag gjorde vul efter och det var rent.. Dudå?


    Var inne för att kolla att det inte satt i äggledarna och hon sa att det såg ut som att det mesta var ute. Men så testade jag med CB och då hade det ökat till 3+ så jag blev lite nojjig.. Var och lämnade blodprov idag så får vi väl se vad som händer...
  • lilaemma
    Cecilah skrev 2016-09-26 18:50:49 följande:

    Har jag blivit helt galen eller finns det något där? Är det någon som får spök med testlagret? Jag trodde jag fick min mens igår men det var ingen mens.. Sitter här på BIM+3 och känner hur jag börjar bli galen


    Ser ut som ett svagt positivt. Hur mycket blödde du? Testa om några dagar igen och se om det blir starkare...
  • lilaemma
    Cecilah skrev 2016-09-26 20:11:16 följande:

    Blödde knappt, bara rosa blandat med flytningar på pappret. Men hur är det möjligt att om det skulle vara en graviditet att det inte blir starkare från bim-2 till bim-3. Känns ju som spökstreck då...

    Har du erfarenhet av testlagrets stickor?


    Det är ju så låg halt i början att det tar ett tag innan ökningen syns... Vänta några dagar.(en fördubbling var tredje dag om du ligger på 8 ger 16 medan om du ligger på 25 ger 50 om testen då mäter 25 och ger svagt vid 15 så gör det nästan ingen skillnad i fätsta läget, men jätteskillnad vid det andra.)
  • lilaemma
    emelieB skrev 2016-09-26 20:22:28 följande:

    Ok.. Men är det bekräftat MF? Hur långt var du gången? Förstår att du nojar då :/


    Ja, som sagt, hon sa ju att nästan allt var ute och så avslutade hon graviditeten i sin dator. Så då måste hin ju varit säker. Jag skulle ha varit 6+2 när klumpen kom ut. Testade med CB 5 dagar efter klumpen kom. Och der var då det hade ökat. Det hade ju stått stilla veckan innan så trodde verkligen att det skulle minskat till 1-2 eller åtminstone stå stilla på 2-3... Känns så bissart att det ökat... Det gjorde ju inte accepterandet av mf enklare...
  • lilaemma

    Någon här som fått mäta hormonnivåerna i graviditet/efter mf eller så? Mina tester känns så märkliga...

  • lilaemma
    citrus skrev 2016-10-01 21:50:20 följande:

    Behöver jag glasögon? Ser verkligen inte era svaga test alls. Kanske ska lägga upp ett på mitt test nu senast och se ifall ni ser ngt för vissa test där flera skriver att bi ser jag inte ett skvatt på.


    Det kan också handla om vilken skärm man tittar på. Bildåtergivningen är inte lika på alla skärmar...
  • lilaemma

    Är testet längst till höger starkare? Testar efter mf ich förväntade mig att det skulle bli svagare snabbt... Men det verkar snarare öka? Eller är jag knäpp? Kan det vara hookeffekten som gör att det ser starkare ut trots att det är svagare?

Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester