Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    jag är ju såååå frustrerad nu när jag inte kan testa *S* Inte ens ägglossningstesta för det gör ju liksom ingen nytta eftersom jag vet EXAKT på timman typ när jag ägglossar eftersom jag ska ta en spruta som utlöser ägglossningen *S*

    Kan ju ta test då iofs... men vad gör det för nytta liksom.. ska ju in till sahlgrenska och "plocka äggen" .....

    sen får man ett pekfinger höttet i ansiktet med orden "sen ska du inte testa förrän 15 dagar efter insättningen":..jojo....... säääääääkert.....

    Fast sprutorna kan ju faktiskt ge ett positivt utslag så man ska nog vara lite försiktig så man inte får ett falskt plus

  • slemtorsk i din bralla
    johanna1992 skrev 2011-11-16 10:26:56 följande:
    vad är det för några sprutor?
    jag går igenom ivf-behandling så  jag ska ta sprutor för att stimulera att det blir massor av ägg
  • slemtorsk i din bralla
    Marie-anne skrev 2011-11-17 02:44:10 följande:
    slemmis som sagt har jag tagit alla testerna, utom klamydia och Rubella, dom måste man ta på vårdcentralen, och jag vet att det kan vara svårt, men enligt henne kan jag bli med barn när jag vill, men som sagt jag vet att det kan vara svårt
    blir till att spara pengar nu då Det kostar ju en del, jag läste i går att runt 6000 svenska kronor för en inseminering och då är ju inte resorna och joursamtal och ev medicin inräknad... det kan nog rulla på en hel del.

    Sen är det ju inte helt lätt att gå igenom allt det där ensam, jag har stor beundran för alla som gör det men jag skulle aldrig i livet göra det valet, särskilt inte som jag vet vad det innebär, är ju lättare när man inte vet för sen har man ju liksom ingen återvändo när man väl är gravid ;.-)

    Det är nog viktigt att du finner stöd i vänner och familj om du ska orka, bara ett tips. Prata igenom detta med din mamma och pappa och ta reda på varför de ställer sig negativa till det, de kanske har en mycket god anledning till varför och då kanske det kan vara värt att iaf lyssna på dem.
  • slemtorsk i din bralla
    Nikas skrev 2011-11-17 08:13:32 följande:
    Jag fick ett superVITT streck istället för rosa, där gravidstrecket skulle varit :/
    aj då....trist.. men vilken dag är du på?? Så länge ingen mens är här så är det ju inte kört
  • slemtorsk i din bralla
    Nikas skrev 2011-11-17 08:39:12 följande:
    Yes. Hoppet finns kvar så länge mensen uteblir. Men har redan räknat med att istället plussa veckan före jul ;) vore ju nåt det!!!!!
    det vore ju en ganska schysst julklapp.... hoppas på det samma du
  • slemtorsk i din bralla
    Marie-anne skrev 2011-11-18 02:44:06 följande:
    slemmis, jag vet, men jag har tänkt ta ett lån och jag har mamma på min sida, pappa har ingen talan då vi knappt umgås....och visst vill mamma att jag ska hitta en kille, men hon stöttar mej till 110%!
    ett lån? men du har väl inte något jobb.. jag vill inte grusa dina förhoppningar men det finns nog ingen bank eller seriöst låneinstitut som lånar ut pengar till något sånt utan säkerhet eller fast inkomst i form av arbete. Det lär ju bli ett blancolån och de har skyhög ränta, kan du inte låna av din mamma istället tex? Eller din pappa?

    Försöker inte förstöra för dig utan snarare få dig att se realistiskt på detta, det är inte bara att "ta ett lån" hur som helst, särskilt inte om du inte har en säkerhet- äger du din egen bostad kan du kanske belåna den, då har du en utväg.

    Sen måste du ju  bestämma dig för hur mycket pengar som ska få gå till detta, hur många försök du ska göra och sätta en gräns. Det KAN ju lyckas på första försöket, men det kan också gå 10 försök utan att något hänt- har du råd till det?

    Hur ser din ekonomi ut överhuvudtaget, har du råd med ett barn sen när du lånat massa pengar för att få ett? Pengarna måste ju betalas tillbaka och den typ av lån du möjligtvis kan få för ett sådant ändamål utan arbete lär ha skyhöga amorteringar. Det känns lite som att du inte riktigt har kollat upp vad det går ut på utan du göder din dröm och hoppas men ser inte konsekvenserna. Det är därför jag tycker du ska ta ett snack med din pappa just eftersom han INTE har så god kontakt med dig, han kan se saker från ett annat håll än din mamma och kanske kan balansera dig lite så du inte skuldsätter dig totalt och får problem.

    Det är bra att ha 100% stöd, men det är också bra att ha ärlighet och människor som kan tala om för dig när något är på väg att gå galet, även om man inte vill lyssna på det i bland.
  • slemtorsk i din bralla
    Marie-anne skrev 2011-11-18 02:41:12 följande:
    men som sagt, jag var ju dum nog att inte lägga ut bilden som, även om folk ej tror mej, var starkt och det var nu i slutet av oktober som jag testade neg och nu härrom veckan när jag var på toa så kom det ut en liten geleklump som jag läste mej till senare var min bebis... även bm sa att jag hade vart gravid pga hcg men fått en spontan abort...
    nä jag tror faktiskt inte att det var din bebis-. jag förstår att du tror det men jag tror inte det. Du får nog läsa på lite till... du testade negativt innan dess eller hur och man testar inte negativt INNAN man fått missfall.. det tar ofta flera dagar - ibland flera veckor innan man testar negativt EFTER ett missfall... ??

    Du hade sex senast i augusti... vid den tiden du beskriver  skulle "din bebis" ändå inte vara synlig för blotta ögat och absolut inte vara en slemklump...du önskar och vill så mycket att du ger dig själv en större sorg än nödvändigt.

    Jag har tipsat dig förr och gör det igen...köp eller låna Lennart Nilssons bok "ett barn blir till" så lär du dig kanske lite iaf om hur bebisen verkligen utvecklas så har du något att gå på.
  • slemtorsk i din bralla

    Mari-anne du skriver i en annan tråd att du fick spontan abort FÖRRA VECKAN!!!! Det är ju inte sant.. du har testat negativt efter det, det har du själv sagt.. ditt digitala var inte positivt du måste ju försöka förstå det.

  • slemtorsk i din bralla

    grattis SOLIS....kul att det kom ett "riktigt" plus i tråden igen...

    Jag fortsätter kämpa med mina sprutor...gick lite bättre i går och jag fixar det nog men tillåter mig själv att gråta en skvätt för det känns faktikst bättre då.

    Känner redan av aktivitet i äggstockarna så då blir man ju orolig att man blir överstimulerad- jag är ju inte den som söker läkare i första taget men nu måst jag ju vara extra försiktig så jag har journummret inom räckhåll hela tiden.

    Ni andra.. kör hårt nurå så vi får massor av plus

  • slemtorsk i din bralla
    alexander2011 skrev 2011-11-19 17:57:32 följande:
    hur många dagar har man till mensen efter äl om jag vanligtvis hade en cykel på 30-32 dagar innan förlossningen? är det alltid 14 dagar efter äl?
    nej.. det är det "vanligaste" men det finns de som har 10 och de som har så många som 18, beror ju på hur just din cykel ser ut... jag har 25 dagars cykel men har alltid 14 dagar från ägglossning till mens. (+/- 1 dag)
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester