• Nykär15

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    StoraA skrev 2016-02-14 22:34:46 följande:
    Anar nåt svagt men hade testat en annan sort och hållt mig till anvisningarna för att känna mig trygg. Men tror absolut det kan vara nåt, man kan ju inte få fram ett streck om man inte har hcg i urinet...oavsett om man gör lite knasigt...
  • Nykär15
    StoraA skrev 2016-02-15 07:17:42 följande:

    Okej! Ja imorgon! Det syns så tydligt att jag vågade berätta för mannen! Alltså.. Vi skulle börja ivf efter denna cykel!! Tack!!


    Så kul ni klarat det själva, grattis!
  • Nykär15
    1900920802 skrev 2016-02-16 10:18:35 följande:
    Här är en till bild, de syns mycket tydligare i verkligheten, svårt å ta en bra bild :) men rosa är de iaf
    Tycker det ser positivt ut! Grattis! När är/var BIM?
  • Nykär15
    elinka skrev 2016-02-16 10:57:05 följande:
    Fast om du hade varit efter bim eller så långt gången så hade testet varit mycket starkare...
    Precis min tanke...det kan inte stämma. Isf hade jag varit orolig om testen var så svaga som ditt...hoppas du kan få till ett VUL som kan se om du är gravid och isf ungefär hur långt gången du är...testa ett digitalt?

  • Nykär15
    1900920802 skrev 2016-02-16 11:21:55 följande:
    Jag ska testa ett digitalt imorgon bitti!

    Ja de håller jag med om att ni tror eftersom de syns så mkt mindre på bilderna, de syns ju så himla mycket tydligare i verkligheten, jag är dålig på å knäppa, i verkligheten så är båda strecken på stickan lika tjocka och nästan lika rosa!

    Att de ska va så svårt å knäppa på dom ????????

    Fast så svårt är det väl inte eftersom det ena strecket syns tydligt? Om båda är lika starka i verkligheten, hur kan ett vara svagare på bild? ;)


    Man ser alltid mer själv i verkligheten :) jag vet hur det är. Själv hoppas jag snart kunna få en skymt och kunna lägga nåt för granskning här själv. Närmar mig ÄL så tar ju ytterligare 2,5 vecka iaf innan testgalningen i mig börjar testa...


    Jag hoppas allt ser ok ut, men hade tagit ett digitalt för att få en uppfattning om det är 1-2 veckor eller 2-3 :)

  • Nykär15
    1900920802 skrev 2016-02-16 11:42:29 följande:
    Haha ja de är en bra fråga, ställde mig samma själv, men de syns konstigt nog dubbelt så mer i verkligheten haha! Lika starkt som kontrollstrecket syns de inte, men nära på :) de kan väl kanske hända att jag hade en väldigt sen äl å därav därför som test strecket inte är lika starkt som kontroll :) ? Läst om många som är låg hormonare men får se , absolut de ska jag göra! Imon bitti blir de ett digitalt ???? :) men vad kul för dig! Hoppas de tar sig, ett tips för dig , köp bidrottninggele på hälsokost och ät 1 tablett varje kväll , de stärker äl osv. In å läs om de! :)
    Tack för tipset, har rätt tydliga ÄL dock och alltid haft. Käkade rosenrot för att få lite kortare mens och mer regelbunden cykel då den förra var lite lång. Så börjar med detta så länge och sen kanske nåt annat om det inte funkar :)
  • Nykär15
    1900920802 skrev 2016-02-17 09:44:00 följande:
    Tog ett digitalt nyss som jag skrev att jag skulle igår, de visade gravid vecka 1-2 vilket är enligt instruktionerna är vecka 3-4. Vågar jag då lita på dehär? Bilderna jag la ut i går på den här sidan så tyckte ni/dom att mina tester var för svaga för att Kunna haft äl cirka 16 de januari. Men eftersom min mens och äl varit lite halvt oregelbunden å inte kommit exakt samma dagar som den ska senaste månaderna så kan de väl kanske stämma? Vart så Nojig när ni skrev igår att dom var för svaga!

    Tacksam för svar av er igen :)
    Klart du är gravid, grattis! Då hade du nog ÄL senare än du trodde. Det var din förklaring igår som ställde till det då du fick det att verka som du var längre gången och då hade testen vart lite väl svaga. Men nu har du säkert haft ÄL en gång till efter den mensen och senare än du trodde bara. Njut!
  • Nykär15
    1900920802 skrev 2016-02-17 10:46:27 följande:
    Tack så himla mkt! :) å tusen tack att du svarade, de gjorde mig lugnare nu! :) ska jag fortsätta att ta tester nåra dar i rad eller ska man låta de vara nu i nåra veckor? Så man inte tänker å oroar sig så mkt för stegring hela tiden! :)
    Jag tycker du helt ska sluta med tester nu och njuta av din graviditet :) ett digitalt kan inte visa spökstreck och annat. Ring MVC och få en tid för inskrivning och se fram emot det i stället. Nu kan du bara lita på resultatet och ha inställningen att allt ska gå bra :)
  • Nykär15
    Villhabarn29 skrev 2016-02-17 14:14:28 följande:

    Den där känslan när man har en rfsu - sticka kvar och råkar träffa testområdet så den röda färgen liksom nästan försvinner och testet är blött. Men sen framträder en svag linje som man därför inte kan lita på. *morr*


    Kissar du direkt på stickan? Jag använder alltid en kopp och sen doppar, så slipper man såna problem...men jag tror inte man kan få rött om man inte är gravid på det stället, den läser ju fortfarande bara av HCG
  • Nykär15
    jtothee skrev 2016-02-18 08:31:30 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo bestämde oss i januari att vi ville ha barn, jag tog ut kopparspiralen och hade nu min senaste mens 26 januari. Enligt Natural Cycles beräknad ÄL 11 februari (kände dock på mig att det var någon dag tidigare). Har haft som mensvärk lite grand nästan varje dag, lite ömma bröstvårtor över helgen, som sedan gick över. Vaknade med värk idag och tänkte att jag testar med en ÄL-sticka, har hört att de ska reagera på samma sätt som gravtest? Fick detta resultat.. Hur skulle ni tolka detta? 


    Det är alldeles för tidigt för att få ett utslag som gravid om du hade ÄL den 11:, det är runt dessa dagarna som ägget börjar fästa, tar ju 5-10 dagar för det innan det fäster och det är först då som hcg går att börja mäta i urinet, så kanske 3-5 dgr efter det har fäst finns det tillräckligt med hormon som går att fånga upp med en sticka.


    Man kan få svaga utslag hela cykeln på ÄL-stickor så vet man att ÄL varit så är det ingen idé att fortsätta, de kan vara rätt höga innan mens även om du inte är gravid. Men direkt efter mens brukar de vara rätt blanka.


    Så vänta du en vecka och test med grav.test.


    Jag hade ömma bröst, molvärk och till o med mjölk i brösten förra månaden mellan ÄL och mens,,,värst sista veckan. Men inte sjutton var jag gravid för det. Så försök slappna av och invänta tills du är något närmare bim innan du börjar testa med grav.stickor skulle jag råda.

Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester