• Milou3

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    UngmammatillE skrev 2017-11-03 20:50:29 följande:

    Tack för ditt svar! Har ju inte haft mens på länge pga graviditet, amning och pstav. Men kan man ha molande värk innan mens också? Eller har man de bara när man har mens? Har ju haft molande värk i 2,5 dygn nu men ingen mens har kommit så de är därför jag gissar på ÄL. Kram


    Alla är olika men jag brukar ha mensvärk CD 1-3 sen CD 4-5 är det lugnt i magen trots sista mensskvättarna. Redan 2 dagar efter mensen kan jag börja känna mol av ägglossning som sen eskalerar runt CD 11-12. Direkt efter äl blir det lugnt i magen men sen efter 2-3 dagar kommer det lite mol igen då och då fram till mens :)

    Mycket mol mao ;)
  • Milou3
    UngmammatillE skrev 2017-11-04 07:49:03 följande:

    Tack för svar! Så mensvärk har man i regel bara när man har mens? Är inne på 3e dagen med dessa värkar nu och de blir bara starkare. Ingen mens. Och nu på morgonen säger CB digital bara en cirkel på Ägglossning. Känns så hopplöst när ÄL-testerna aldrig ger med sig. Kan man ha ÄL under de tiderna man inte testar sig? Testar 2 ggr om dagen.. eller är CB ägglossningstest även spökiga? Kan man vara gravid trots ÄL-test visar negativt? Kramar


    Nä det var det jag försökte förklara, men kanske inte var så tydlig :)

    Mensvärk/molvärk kan man ha lite då och då under hela cykeln. Värken som är mer koncentrerad runt äggstockarna brukar vara runt eller innan äl och den värken som är mer vid själva buken/livmodern innan/vid mens. Men även som gravid och innan positivt graviditetssvar kan man ju känna mol. Fast jag tycker den typen av mol skiljer sig något. Vid mens känns min värk ner mot livmodertappen också. Vid graviditet mer en stramande molvärk som enbart känns vid livmodern/buken.

    CB ägglossningstest funkar väldigt bra tycker jag! Det du kan göra är ju att klicka ur stickan och följa stegringen så ser du om äl närmar sig trots att ingen glad gubbe dykt upp än. Vissa kompletterar även med andra billigare äl-stickor. Min erfarenhet av CB är att de visar glad gubbe nästan en dag före andra äl-test visar positivt.
  • Milou3
    Upprepade missfall skrev 2017-11-04 16:28:57 följande:

    Äl-test kan ge starkt utslag på flera hormoner, och är därför inte alltid helt pålitliga. Exempelvis som du frågade om så kan det ge utslag vid grav, men det är oxå många som får utslag på kommande mens. Så ja hade inte taget ett äl-test som vägvisare för ev grav, speciellt inte ett som inte är positivt. Kör ett gravtest istället :)

    Nyfiken fråga till de som brukar hänga i tråden! Hur kommer det sig att ni alltid räknar svaga gravtest som inte resulterar i graviditet som spökstreck och inte en trolig kemisk graviditet? Speciellt de som fått svaga i flera dagar är jag nyfiken på varför spök är så mkt mer självklart än en kemisk graviditet, som ju faktiskt av sjukvården sägs vara väldigt vanligt. Tänker på tex Charlizee som här om dan hade mer än 1 positivt, på två olika testmärken dessutom. Jag blir smått nervös o vet inte om jag vågar lita på nått test längre när man läser här :P


    Jag tror som dig! Vanligt som tusan med kemiska graviditeter. Och just i Charlizee's fall tror jag det var kemiskt. Men just CB ger ett svagt svagt streck även om man testar äl+1 vilket jag gjort nångång för att kolla av just hur spökstreck ser ut. Men oftast tror jag som dig, att det faktiskt är kemiska graviditeter!
  • Milou3
    Charlizee skrev 2017-11-04 20:13:20 följande:

    Jag har faktiskt inte tänkt på det, men klart kan det ha varit en kemisk graviditet... vet ju också att CB är kända för sina spökstreck så tog bara för givet så var fallet.

    OM det var en kemisk graviditet påverkar det mina chanser för nästa månad negativt?


    Nä skulle säga tvärtom. Oftast lättare att bli gravid efter mf då kroppen på nåt sätt blivit lite mer van. Har jag läst.
  • Milou3
    UngmammatillE skrev 2017-11-04 20:23:25 följande:

    Och återigen så är de jag! Tog ett ÄL-test vid 12-tiden idag(de översta) och nu vid 20.00 tog jag ett till(nedersta). Och nu är min fråga. De nedersta testet: det måste väl ändå vara positivt? Alla de här värkarna som pågått i snart 4 dygn låste väl bero på något. Tacksam för alla svar!


    Nej det är inte helt positivt än. Men säkert i morgon och äl om 2 dygn kanske. Men sexa på ändå! :)
  • Milou3
    Upprepade missfall skrev 2017-11-04 22:18:58 följande:

    Usch tack då vet jag att jag ska undvika CB iaf! :P Brukar köra testlagret och får väl fortsätta med det. Men dom verkar inte heller helt pålitliga då dom vid några tillfällen råkat skicka ut felgjorda gravtest som egentligen varit ägglossningstest till sina kunder. Så man får väl se till att testa med två olika märken om man får ett + nån gång :P


    Det allra bästa är väl att vänta in bim och kommer ingen mens och man känner sig gravid så brukar det bli ett tydligt positivt plus! Men det ska till mycket kraft för att inte testa innan bim ;)
  • Milou3
    fyrapunktnoll skrev 2017-11-09 16:23:57 följande:

    Vad märklig texten blev. Cb early - grav, early predictor - grav. Cb digital - ej grav


    Du är nog bara lite tidig :) vänta 2 dagar så ska du se att det blir positivt där med!
  • Milou3
    ensamärstark skrev 2017-11-11 08:33:57 följande:

    Okej jag får avvakta. Tänkte ta ett nytt test imorgon o se om

    Strecket är starkar eller svagare :/ jag har ju en hel del symtom o de flesta har kommit nu senaste dagarna. Därav att jag testade trots att jag trodde jag hade mens


    Brukar du få mensvärk när du har mens? För om värken är mindre än vanligt ( lite mol har man ju alltid som gravid iof) och dina symptom ökar är nog ett grattis på sin plats! :)
  • Milou3
    Tuttifrutti17 skrev 2017-11-11 13:44:32 följande:

    Fick inte med bilden i texten????


    Ser negativt ut :(

    I bland kan mensen hoppa lite om äl uteblir.

    Är du säker på att du haft äl?
  • Milou3
    JohannaN2015 skrev 2017-11-11 16:34:28 följande:

    Här är ett annat, haha!:)


    Här ser man nåt svagt :)
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester