Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Anilorak82 skrev 2012-11-21 16:19:12 följande:
    Åh får inte upp bilden! Det står att bilden laddas upp men den bifogas inte. Vad gör jag för fel?
    jag antar att du försöker ladda från telefonen då?? Det går inte. Du måste ladda från en dator
  • slemtorsk i din bralla
    babben87 skrev 2012-11-23 12:57:11 följande:

    Sorry, läste ditt inlägg första gången lite för snabbt! Dessa gravidhormoner får en verkligen med taggarna utåt direkt! Solig
    Det är tråkigt om det verkligen är så i många fall att man väljer o ta bort barn med DS.
    Däremot så kan de ju även se grövre kromosomfel i den veckan o i det läget skulle jag nog överväga om barnet ens får ett bra liv.. Men men sånt kan ju debatteras med hur länge som helst Flört
    Det handlar ju också om förutsättningar som man har i familjen. Är det ens första barn, eller kanske en sladdis så har man andra förutsättningar att ta hand om ett barn som har extra behov, för även om ett DS barn kan födas relativt friskt så behövs det ganska mycket extra energi och styrka att ta hand om det, att fajtas med myndigheter och skolor osv. Har en vän som helt oväntat vid 30 års ålder fick en son med DS, hon har en dotter som är några få år äldre bara och det är ett HELVETE kan jag lugnt säga, hon fixar det för att hon inte har något val och hon blev dessutom ensam för något år sedan för mannen orkade inte....

    I vårat fall var det solklart att OM vårat barn hade visat sig ha DS hade vi tagit bort det. Jag har en son som har väldigt mycket extra behov trots att han inte har någon diagnos, en känslig kille som behöver oss vuxna, min man har en ryggmärgsskada och är fullt kapabel att ta hand om sig själv och ett litet barn, men det blir svårt om det kommer in extra behov, Givetvis är KUB ingen garanti men vi har även gjort extra undersökningar längs vägen som bekräftar att det troligtvis inte finns några kromosomfel iaf.

    Dessutom är jag uppväxt med ett syskon som hade en hjärnskada på frontalloben, jag ska ärligt säga att jag nog inte orkar med ett barn med ett så pass allvarligt handikapp som just DS, har jobbat med både barn o vuxna med det handikappet (ja jag vet att man inte ska kalla det handikapp men nu gör jag det för att vara konsekvent) och det räcker för mig. Ett barn med DS skulle inte få ett värdigt liv hos mig, då skulle jag lämna bort barnet och det är ju inte heller värdigt. Känner en tjej med en MYCKET lindrig cp-skada vars mamma lämnade bort henne vid födseln och just att hon blev bortlämnad har nog skadat henne mer än skadan, så det var väl igenomtänkt för oss vad som skulle ske OM något visat sig vara fel.

    Jag kan störa mig lite på de som ser KUB som en chans till ett extra ultraljud, inte nog med att de tar resurser för vården så är de ofta väldigt lättsamt intställda till vad man faktiskt kan få reda på vid undersökningen och har inte funderat igenom riktigt vad de ska göra med den  information man får. Detta är ju mödravårdens fel som inte talar igenom detta NOGA med sina patienter utan ofta bara slänger fram någon broschyr och frågar "vill du ha?"... Ett extra ultraljud är inga problem att få privat och betala för det... men så resonerar JAG och det är inte sagt att jag har rätt eller fel.

    Men oavsett varför man gör KUB så har man rätt att fatta beslutet efteråt själv. Att göra abort baserat på enbart KUB anser jag som rent idiotiskt faktiskt, känner ju folk som fått risken 1:3 på Kub men efter fvp visat sig bära på ett fullt friskt barn, då har man ju heller inte fått rätt information och stöd från sin barnmorskemottagning om man fattar ett beslut på så vaga grunder.
  • slemtorsk i din bralla
    viochdu skrev 2012-11-23 14:20:18 följande:
    Slemmis: Läste på ett annat forum att din BM misstänkte havandeskapsförgiftning? Hur går det??
    jaa.. hur går det?? jag sitter här och försöker slappna av *S*

    Får åka in nästa vecka igen för att kolla... blodtrycket hade ju stigit en del och det KAN ju göra det på slutet men eftersom det redan låg på gränsen innan så ville BM att vi håller koll, jag hade ju havandeskapsförgiftning förra gången så risken är ju större för mig så att säga.
    Inget protein i urinen dock så det är ju positivt.... fick stränga order att ringa direkt om jag hade huvudvärk, men jag får ofta huvudvärk frampå eftermiddagen pga jag är KASS på att tända lampor när jag sitter vid datorn och att jag dricker för dåligt så jag vet liksom inte när det är läge, men mannen håller stenkoll på mig i helgen och fick order att åka in till Borås till specförlossningen om något förvärras i helgen...*suck* NOOOG för att jag önskat att hon kommer tidigare än utsatt datum.. men 7 veckor är ju lite väl tidigt..Nu kommer jag ju inte sättas igång pronto men jag vill ju helst att allt ska gå så "naturligt till" som möjligt att bebisen kommer av sig självt så att säga... men man kan inte göra så mycket.

    Ska fokusera på att få ner blodtrycket först o främst nu, mycket mejeriprodukter, avslappning och fick okej från barnmorskan att ligga på spikmattan vilket hjälpte mig för 3 år sedan då jag hade jätteproblem med mitt blodtryck pga stress... så får vi se vad blodtrycket säger på torsdag när jag åker in igen
  • slemtorsk i din bralla
    Knasten83 skrev 2012-11-23 14:45:40 följande:
    Slemmis: du skriver att du hade tagit bort barnet om det hade DS. Men efter vilken undersökning hade du litat så mkt på det att du hade gjort det? För du skriver också att det är rent idiotiskt att göra abort efter kub.
    Om man får 1:3 på testet och ändå får ett friskt barn, då kanske man tar bort friska barn alldeles för ofta.
    hade inte tagit bort något efter KUB (skrev jag inte det??) utan gått vidare till fvp om det varit dåliga siffor, för precis som du skriver så tar man nog bort barn alldeles för ofta.
    Jag har precis som andra här läst om folk som gått direkt från KUB med låga siffror gått o bokat tid för abort, jag har haft folk i min närhet som vägrat göra fvp för att det upplevs som "obehagligt med en stor nål i magen" men de utan att blinka har gått och gjort abort med ett foster som faktiskt kan ha varit helt friskt och utan skador....sånt gör mig lite illamående. Det tyder ju också på att informationen är bristfällig kring provtagningarna.

    FVP eller moderkaksprov är ju garanterat säkert när det gäller att fastställa ev kromosomfel så det hade jag litat på så att säga, men ett KUB är ju bara en uppskattning och jag fick väldigt höga siffror trots min ålder, men ska ärligt säga att jag trots det är orolig för att något ska vara fel ändå trots att risken är liten, men då får vi ta det då i så fall, man kan liksom inte styra över allt, men det jag KAN styra över väljer jag att styra över om du fattar.
  • slemtorsk i din bralla
    MrsC74 skrev 2012-11-23 14:54:17 följande:
    Jag hittar faktiskt inte så mycket vi och du att folk gör abort pga dåligt kub. Däremot att man väljer att gå vidare med andra testet eller struntar i det helt.
    nä det finns inte mycket.. men jag har hört och läst om det... men absolut ingen majoritet.  Då det händer handlar det nog om dålig information eller att resultatet på KUB-testet lagts fram felaktigt. Vi fick ju vårat resultat samtidigt med ultraljudet, barnmorskan satte sig ned med oss och gick igenom varje siffra och förklarade vad allt stod för, vad som var snitt-resultatet för någon i min ålder osv. Tänker att hade det varit dåliga siffror hade det ju funnits tid att fråga, undra och få mer info, till skillnad från när någon ringer hem eller sänder ett brev hem (som i många landsting) där det bara står risksiffror..
  • slemtorsk i din bralla
    viochdu skrev 2012-11-23 17:27:53 följande:
    inte jag heller.

    Jag visste inte en som att det fanns MKP?!   så till och med jag har lärt mig ngt nytt IDAG!
    se där... man lär en rad var dag som mitt exs gamla moster alltid sa
  • slemtorsk i din bralla
    viochdu skrev 2012-11-23 17:35:28 följande:
    Nä och min jobbarkompis som är lika gammal som mig(26) lärde sig IGÅR av mig att man bara kan bli gravid cirkus 24-48 timmar på en cykel. Jodå jag förklarade om att spermierna kan överleva oxå och allt det där.

    Hon va i chock och trodde man kunde bli gravid när som bara man hade oskyddat sex.


    puuuh.. say no more....................
  • slemtorsk i din bralla
    ElinJR skrev 2012-11-24 17:08:06 följande:
    detta e ett annat test som är taget tidigare och det syns absolut inge annat streck!

     


    Elin.. det går absolut inte att se något överhuvudtaget på dina foton... du måste ta bättre foton, på avstånd...de är för suddiga
  • slemtorsk i din bralla
    2villbli3 skrev 2012-11-24 17:51:01 följande:
    Elin- jag tror inte man ska läsa av testen en hel dag efter utom som anvisningarna säger, ca 5min efter! Vissa tester kan visa fel annars, har ja hört!
    ja absolut... inte mer än 30 min efter!!!!
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester