Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Semlan79 skrev 2012-11-07 14:03:12 följande:

    Tidigast dag 10 skulle jag säga, men helst dag 12 eller senare för säkrare resultat (antal dagar efter ÄL alltså)
    en vecka efter ägglossning är det tidigaste som ett plus kan synas om än svagt. Men testa kan man ju göra när man vill liksom
  • slemtorsk i din bralla
    Leeroy skrev 2012-11-07 16:34:01 följande:
    Jag har aldrig haft flytningar innan mens. Fick det den här månaden, men det visade sig ju sen att jag var gravid.
    nä inte jag heller.. jag har alltså ganska ofta lite småflytningar men inte något som jag reagerar över förutom vid ägglossning.. annars tror jag att jag har ganska normalt flöde så att säga *S* men när jag väl var gravid så fick jag ganska rejäla flytningar, påminde lite om ägglossningsflytningar fast något lösare, och jag kan ju säga att de har stannat kvar. Att raka sig därnere är inte så lockande då det upplevs som myyyycket rikligare då så numera ansar jag bara lite, känns fräschare så.
  • slemtorsk i din bralla
    Leeroy skrev 2012-11-07 16:44:08 följande:
    När började dessa flytningar dyka upp under din grav? Mina har redan satt igång och jag går in i v7 i morgon..
    de började i stort sett direkt... sen hade jag ju ganska rikliga blodblandade flytningar till vecka 8 så jag vet inte riktigt vad som var flytning och vad som var blod om man säger så.. men det var ständigt blött om man säger så *S*
  • slemtorsk i din bralla
    viochdu skrev 2012-11-07 16:52:34 följande:
    Jag har alltid vita flytningar några dagar innan mens.. Som sedan blir bruna eller rosa dagen innan.

    Men nu sen några dagar tillbala har jag haft vitt segt slem ist. Men det är tydligen progrstronsalvan som gör det så.. Men nu börjat dom bli mer och mer vanliga..
    progesteron blir så där slemmigt och geggigt... äckligt haha.. andra gången jag gjorde ivf fick jag istället tabletter som kördes upp... dem blev det smulor utav..Min man som har sjuk humor frågade om jag fått bullf***A eftersom jag smulade haha.. jäääättekul eller hur
  • slemtorsk i din bralla
    Juronjaure skrev 2012-11-07 17:17:16 följande:
    Hur tidigt kan man egentligen testa positivt, nån som vet? :)
    rent logiskt och biologiskt tidigast 7 dagar efter äl även om det är ovanligt. Det tar 7-10 dagar för det befruktade ägget att färdas ned till livmodern och fästa in sig och sedan börja producera MÄTBARA nivåer av hcg.

  • slemtorsk i din bralla
    Juronjaure skrev 2012-11-07 17:30:20 följande:
    Men ägget KAN ju fästa redan efter 3 dar, även om det inte är så vanligt? Då borde man ju kunna urskilja hcg efter några få dagar efter det...

    Sedan funderar jag på om man kan få tidigare utslag på ÄL-test, men det är bara en tanke jag har... När jag var gravid/höll på att få mf hade jag MEGASTARKTutslag på ÄL-test. ÄL-test reagerar på lägre hormonhalter än graviditetstest, så nog borde ett ÄL-test kunna indiktera graviditet lite tidigare än ett graviditetstest?

    Äh, jag är bara otålig ;) På dag 7 efter ÄL och vill absolut inte vänta en vecka till...
    3 dagar efter befruktning känns väl tidigt då det ska hinna med ett gäng celldelningar innan det fäster sig. Det tar tex minst 2 dygn att få 4 celler, det brukar beskrivas som att embryot bör ha 8 celler för att fästa vid livmodern och få en hälsosam utveckling även om det så klart finns undantag.
    Jag som gjort IVF fick höra att färre än 3 celler sätts sällan in med några högre förhoppningar (då är embryona odlade i två dygn alltså två dygn efter befruktning) då det är sällan det lyckas, även om det så klart sker underverk
    Det ska också ha kommit upp i ett antal celler innan hcg-halten blir mätbar så 7 dygn är nog minimum.
  • slemtorsk i din bralla

    kolla här.. saxat från en gravidsida

    Efter befruktningen förs ägget till livmodern, troligen med hjälp av flimmerhårens rörelse, sekretflöde och sammandragande rörelser i tuban(äggledaren). Man anser att höljet håller ihop cellhopen och skyddar spermoviet(befruktade ägget) på vägen mot livmodern. När ägget når fram till uterus(livmodern) 3-4 dagar efter befruktning och 5-6 dagar efter ovulationen(utlösningen), försvinner höljet.

    När ägget når livmodern befinner sig endometriet(slemhinnan) i sekretionsfas. På 7:e dagen efter befruktning anser man att ägget påbörjar sin nidation (äggets inbäddning i slemhinnan). Dessutom börjar omvandlingen av slemhinna till moderkaka.

  • slemtorsk i din bralla
    viochdu skrev 2012-11-07 17:43:21 följande:
    Min BM sa det a möjligt för ägget att fästa dag 4 men det är vanligast med 5-7.
    det kan fästa.. men höljet runt om släpper inte och därmed fäster det inte "ordentligt" vad nu menas med detta men vad jag kan läsa mig till så är det först när höljet släppt som HCG börjar stegra rejält, alltså så att man kan mäta det.
  • slemtorsk i din bralla
    Ellenvillhabebis skrev 2012-11-07 18:57:33 följande:
    Kan någon hjälpa mig med att tyda detta.. Tycker ni attv detta äl är positivt?

     


    nej det är inte positivt.

    Teststrecket ska vara lika starkt eller starkare än kontrollstrecket
  • slemtorsk i din bralla
    nica83 skrev 2012-11-08 06:19:16 följande:
    Ni som såg mina test från testlagret tidigare, både det som hade lite konstig placering och det som togs igår morse (båda ganska svaga). Här är resultatet från CB igår kväll... ser ni vad jag ser??

     


    Det beror väl på vad du ser Jag ser ett plus... grattis!!
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester