Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Niicesara skrev 2012-10-04 12:09:48 följande:
    Min sambo vet hur jag vill ha det. :) Och han har sagt att han inte lämnar oss där. Sa till min BM att han gärna sover på en stol och inte behöver en säng men hon lyssnar inte. :/
    Får han inte ens en stol så sa han att han sover ute i bilen. Haha.
    Har skrivit att han SKA vara där på nätterna, annars åker jag också hem.
    Jag vet inte än hur jag ska göra med amningen heller. Vill ju amma men känner mig så obekväm om det är folk här. Vill inte amma när vi har besök och det har jag sagt till våra familjer. Tyvärr så är dom inte så förstående och jag får känslan av att dom tycker jag är löjlig. :(
    Vill både amma och ge ersättning, eller iaf pumpa och ge flaskan till den lill* när vi har besök.
    Jag förlorade ju nästan min sambo för 2 år sedan då han fick lunginflammation. Han låg inne i 2 veckor och jag fick köra hem varje kväll. Det tog så otroligt hårt på oss båda och vi kan inte gå igenom det igen. Och framför allt inte när det gäller vår bebis. Tycker inte att papporna ska behöva åka hem. Det är precis som att dom är mindre värda då som inte får vara med sin nyfödde bebis. :(
    tänk på att blanda amning och ersättning är inte alltid så bra, då ska man helst ge i kopp för att inte sugreflexen ska tappas. OCH DU.. du kan ju gå undan och amma... nu funkade ju inte amningen för mig med sonen men jag kämpade ju ett tag och jag gick undan i ett annat rum och stängde dörren helt enkelt. Folk får tycka vad de vill, det är inte deras sak.

    Sen är det väl inte din barnmorska som avgör ? Det är ju personalen på förlossningen och bb som fattar beslutet, är du osäker tycker jag att du kan ringa dem och prata med dem om din oro, det är ju speciellt för dig med den erfarenhet du har med dig.

    Jag känner med amning att det inte är hela världen.. jag vill så klart amma... men jag tänker inte låta det bli en press och det är väl en orsak till att jag inte vill stanna på BB också, de flesta bb är ju amningsvänliga och jobbar hårt med amningen så jag måste vara tydlig i mitt brev hur jag vill ha det... jag vill fixa det själv och funkar det inte så funkar det inte och då kommer jag inte slita sönder mig, det är mitt val faktiskt.

    Jag tycker det är ganska hemskt att pappan inte får stanna faktiskt, han är ju lika viktig för barnet som man är som mamma, hur skulle det se ut om vi som mammor sa " ja men jag åker hem nu och HAN får stanna"...haha.. vore lite roligt att se reaktionen faktiskt.
  • slemtorsk i din bralla
    Petra 334 skrev 2012-10-04 16:59:51 följande:
    Idag fick jag efter 11 mån sedan vi började försöka och 2 utomkveds, se en liten böna på 9mm med ett pickande hjärta. Nu ska jag bara fatta att det faktiskt är sant med!
    ååå visst är det en fantastisk känsla....
    FIck höra efter mitt ultraljud i vecka 8 att har man sett ett hjärta som slår så minskar risken radikalt för missfall (det är en säkrare "gräns" en 12-veckor som alla pratar om)

    Nu kan du pusta ut lite iaf.... jag har inte slappnat av än fast jag är i 27:e veckan *S* och mannen säger att han tror på det först när hon kommit ut ha haha
  • slemtorsk i din bralla
    Petra 334 skrev 2012-10-04 17:09:31 följande:
    Jag är nog som din karl. Har svårt att fatta haha
    jo det har nog jag också.. är så osannolikt hela vår historia liksom. Är så många grejer som talar emot att vi skulle vänta barn och hade det inte varit för att tösen i magen är otroligt vild och ger sig till känna konstant så hade jag nog tvivlat också *S*
  • slemtorsk i din bralla
    drömmaromsmått skrev 2012-10-05 14:12:03 följande:

    Jag var in i v6+1 tror jag det var och det var precis så det gick att urskilja svag hjärtaktivitet och min läkare satt länge och kisade med ögonen innan han kunde säga att han trodde det var hjärtat han såg, läkare brukar vilja att man är i v8 för att kunna se ordentligt.
    drömmaromsmått skrev 2012-10-05 14:12:03 följande:

    Jag var in i v6+1 tror jag det var och det var precis så det gick att urskilja svag hjärtaktivitet och min läkare satt länge och kisade med ögonen innan han kunde säga att han trodde det var hjärtat han såg, läkare brukar vilja att man är i v8 för att kunna se ordentligt.

    samma här.. var i vecka 6+4 tror jag då man såg ett svagt flimmer... han hade ljud på apparaten och det var tack vare det man kunde säga att det var just hjärtat men läkaren påpekade att det är ovanligt att man lyckas se och höra det så pass bra så pass tidigt...
    Det är ju därför man inte åker på återbesök på IVF-kliniken förrän just efter vecka 8, för att kunna säkerställa att hjärtat slår, men ibland ser man ändå inget förrän lite senare, det kan bero lite på hur det lilla livet ligger....

    Förresten.. "drömmaromsmått" tror bestämt att vi har haft kontakt på facebook..skrev till dig för en tid sedan och tackade för instruktionsfilmen jag hittat
  • slemtorsk i din bralla
    Maxe83 skrev 2012-10-11 18:22:17 följande:
    Tro absolut inte på det, det spelar visst roll om barnet är för stort.
    Moderkakan bli visst påverkad. Jag gick över tre veckor och fick frågan om jag hade rök väldigt mycket under graviditeten. Jag har aldrig rökt men moderkakan var alldeles förkalkad.
    Mig trodde ville de heller inte sätta igång för mitt blodtryck var bra, har väldigt låg blodtryck från början så det dröjer väldigt länge innan det blir högt. Jag klämde i mig en massa saltlakrits innan sista kontrollen och då gick det faktiskt upp och det blev igångsättning.
    Stå på dig och säg ifrån. 
    moderkakan KAN bli påverkad men behöver inte..41+6 är sista dagen som räknas som "normalt" allt där efter räknas som överburen, då går man på kontroller, min väninna gick varannan dag innan hon fick och hon födde vecka 43+1 utan att moderkakan var påverkad.

    Man håller koll på mängden fostervatten och så länge den inte sjunker så ska det inte vara någon fara men så klart så får moderkakan arbeta lite längre och lite mer

    Ang att du hade lågt blodtryck från början det hade jag också och det behövdes inte alls mycket innan de pratade om igångsättning i förtid, men jag hade också protein i urinen, ödem, huvudvärk och andra tecken på just havandeskapsförgiftning, dock gick jag tiden ut just för att fostervattensnivån var okej, två dagar före beräknat datum kom han efter en hinnsvepning

    Det spelar egentligen ingen roll om barnet är stort eller ej, kvinnor har fött barn så stora som 6 kg det är säkert inte roligt men det GÅR, att sätta igång någon i förtid gör man bara om det finns uppenbar fara att gå tiden ut för mamma eller barn, men det allra bästa för alla parter är så klart att gå full tid.

    Sen kan man alltid be om en "second opinion"

    Men NIcesara... finns det tecken som tyder på att din bebis kommer bli stor??? Du har väl haft normala mått på symfus (eller vad det nu heter...lär mig aldrig)??
  • slemtorsk i din bralla
    jaaduu skrev 2012-10-11 18:27:46 följande:

     


    Nuså.. En prick.. Betyder det någonting?
    nej. en prick är en prick... det ser mest ut som något tillverkningsfel eller en fuktfläck...tyvärr
  • slemtorsk i din bralla
    Ankena skrev 2012-10-11 18:39:01 följande:
    Slemmis - vilken v är du i nu?
    27+1  är jag på idag.....
    Längtan efter ett syskon skrev 2012-10-11 18:49:00 följande:
    ja slemmis :) kan du inte bjuda på en magbild :) är så nyfiken

    Det kanske kommer vad det lider.....
  • slemtorsk i din bralla
    Silje92 skrev 2012-10-12 13:35:32 följande:
    Snälla! Kan nån hjälpa mig? Jag tog ett test igår morse. Negativt. Slängde det. Och skulle iväg på resa så kollade inte Så noga. Idag är jag hemma igen. Kollade testet. Man verkar se ett svagt streck. Håller man mot något ljust. Ett fönster eller lampa ser man TYDLIGT ett streck lika brett hela vägen. Kan det vara positivt?? Kan det vara så att det är så tidigt så det gav ett extremt svagt streck efter att jag slängde det?? Tack för svar!
    tester ger OFTA ett svagt streck efter tiden har gått ut, det är fukt som sugts upp vid testområdet och det är därför man inte ska kolla dem efter utgången tid, brukar vara max en halvtimma ibland kortare tid som gäller.
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester