• Lindis1974

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Jenny. Du kan ju testa med den digitala och se om det ändrat sig till 2-3. Om du går om i v 6 i morgon så är det typ 3 veckor sedan befruktning så snart ska den ändra sig till 3+ oxå.
    På VUL kanske dem inte kan se så mycket nu. Jag blödde i v 5+2. Dem kunde se en hinnsäck men inget mer. Sen blödde jag igen veckan efter. Dem såg att hinnsäcken växt. I v 8 såg man hjärtat. Nu är jag snart i v 20. Så småblöda kan man.

  • Lindis1974

    Åh Nikas. Det är inte ofta man ser hjärtat så tidigt. Lycka:)

  • Lindis1974

    Ang IVF. Det som gör att embryot ofta fastnar lite snabbare vid IVF är att det är redan befruktat när det återförs i livmodern. Det behöver inte heller vandra i äggledare innan det ska fästa i livmodern. Embryot sätts direkt i livmodern för att fästa i slemhinnan. Första gången jag gjorde sattes ägget till höger och det var där det fäste. Denna gång lite mer till vänster och det fäste där med. IVF are kan ofta testa positivt tidigare än andra. Ju länge ett ägg är odlat desto tidigare kan man få positivt utslag.

    Ibland kan ett embryo vandra upp in i äggledare. Då blir ett utomkved. Risken för detta är ca 5%

  • Lindis1974

    Slemtorsk. Aldrig hört talas om att det ska ta längre tid faktiskt. Många IVF are med två dagars plussar redan på RD10, en del innan och en del ett par dagar senare. Jag plussade starkt på RD12 men hade inte testat innan. Har flera vänner med 5 dagar som testat plus på RD7. Dock svagt.
    Ägget är redan befrukta vilket bara det sparar 24 h minst. Jag vet inte riktigt vad dem menade med att det ska vandra ? På mitt första VUL så satt det lilla embryot exakt där dem stoppade det. Men har lärt mig efter alla år med IVF att kliniker kan säga så olika saker :)

  • Lindis1974

    Har mina IVF papper här nu
    Vanlig grav. Ägget fäster 5-7 efter befruktning
    2 dagars 2-5 dagar
    5- dagars 1-4 dagar

    Så skillnaden stämmer ganska bra med hur tidigt en del kan testa. :)

  • Lindis1974

    Slemtorsk. På vissa kliniker så får man lämna ett prov på RD6. Då kollar dem om ägget fäst. Vet inte om det är så bra då det är ganska vanligt ägget släpper igen. Men skulle nog inte kunna motstå om dem erbjöd. Vad tycker du ?

  • Lindis1974

    Ja jag med. Alldeles för otålig.

  • Lindis1974

    Togheter. Blöder du mycket ? Färskt blod? Jag har blödigt en del under denna grav. Dock inte färskt.

  • Lindis1974

    Bra inställning Pumann. Det ger sig för eller senare. För oss har det tagit snart 4 år ett missfall , ett utomkveds , ett sent avbrytande pga kromosomfel. Tre IVF försök. Nu gravid i v 20. Mellanåt vill man bara dra något gammalt över sig men jag försökte hela tiden att vara positiv. Man mår bättre då :)

Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester