VuxenAkne
Przez ca?e moje nastoletnie ?ycie mia?em pryszcze i czasami pryszcze, czy jakkolwiek ludzie nazywaj? te bolesne stworzenia.
Jako 20-23-latek praktycznie nie mia?em ?adnych pryszczy! Bardzo ?adna skóra, tylko troch? czerwona od poprzednich pryszczy, ale da si? j? zakry? szpilkami, wi?c nie jest to nic powa?nego. Teraz (wci?? 23) mam ogromn? ilo?? pryszczy.
Ma?e pryszcze, które pojawiaj? si? ot tak, ale znikaj? nast?pnego dnia, ALE jest ich du?o, tylko na brodzie.
Potem pojawia si? BARDZO du?y guz, nak?adam na niego past? do z?bów i przestaje. Mo?e tam sta? ponad tydzie?, nie ?ó?knie, a potem po prostu znika.
W tej chwili mam widoczne 4 ?ma?e?? które znikaj?, ale pojawia si? AJ.
Bior? na to ró?ne rzeczy, ale nic nie pomaga. Nawet je?li u?yj? pasty do z?bów, nie znikaj?.
Mniej o to mi chodzi. Co robi??
Jestem chwilowo bardzo zestresowany / niezrównowa?ony psychicznie z powodu dochodzenia w sprawie choroby.
Kiedy mam te pryszcze, czasami zastanawiam si?, czy nie zg?osi? si? do lekarza, bo si? wstydz?!
Odrzuci?em moich przyjació? z powodu pryszcza.... Mówimy o problemach psychicznych z ma?ymi ?yciami.
Czy kto?, kto mnie rozumie, kto mo?e mi pomóc, mo?e co? zasugerowa?? Jag känner verkligen med dig, det låter som att du har haft en riktig berg-och-dalbana när det gäller akne. Jag har själv haft liknande problem och vet hur frustrerande det kan vara när finnar bara dyker upp och stannar länge, särskilt när de är smärtsamma och dröjer sig kvar.