Inlägg från: faceprimer |Visa alla inlägg
  • faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    olivian skrev 2011-07-23 20:34:33 följande:
    Ok, jag tänker inte skriva ett orosinlägg efter den diskussion som uppstått idag. Tänkte bara informera om att jag hade en ljusrosa flytning i trosan efter frukosten imorse som det sen inte blivit något mer av. Visst borde väl det bero på att vi hade sex igårkväll? Har inte gjort ont eller något annat.

    Sen måste jag också fråga: Vad står MA för? MF är ju missfall men MA?

    F ö berättade jag för mor och syster idag. Är i vecka 6+0 och tycker att det blir så mycket roligare att dela med dem så man får prata, diskutera och älta så mycket man vill. Och om något (Gud förbjude) skulle gå snett kan de vara en tröst och en hjälp. De blev så glada! Mammas andra barnbarn och min syster ska bli moster och hennes dotter få en kusin! Hon blev så sugen på att börja försöka hon med :D
    Såklart du får skriva inlägg som innehåller oro. Tycker själv diskussionen började rätt otrevlig, även om det kanske inte var menat så, precis som Stinis83 skrev så är vi ju här för att stötta varandra.  Man blir ju orolig av en anledning även om det många gånger är helt ofarligt det man är orolig för. Men det jag syftar på är om man verkligen inspekterar varje lilla sak och stressar upp sig pga det, tex "idag vaknade jag och hade lite mer flytningar än vanligt" eller "idag ömmar det bara i det ena bröstet och inte i båda" och att man blir jätte orolig och tror att något är fel pga vanliga kroppssymptom, sånna saker som är helt ofarliga och normala under graviditeten. Det kan jag själv tycka det är onödigt att stressa upp sig för.
     Är det annat så är det klart att man börjar oroa sig, oftast med all rätt då man ska vara på sin vakt om man tex blöder, DOCK är det ju långt ifrån alla som faktiskt får missfall pga att de blöder, utan det kan ju bero på mycket saker som tex sex, sköra slemhinnor, etc etc. Och behöver inte alls vara farligt. Många blöder ju faktiskt mer/mindre under graviditeten. Men självklart blir man orolig. Kära nån, jag fasar för att jag ska börja blöda för typ ingenting så jag förstår om man blir orolig när man väl gör det.
    Men det kan mycket väl vara som du sa att du blöder efter att ni haft sex, det är inte alls ovanligt.
    Eftersom du inte blöder mer och det inte gör ont så är det nog ingen fara.

    MA står för Missed Abortion och innebär att fostret dött i magen och det blir inget missfall direkt utan det tar ett tag tills kroppens stöter ut fostret. Alltså så ligger fostret kvar dött i livmodern ett tag innan kroppen förstår att det är missfall skulle man kunna säga. 

    Vad roligt att dom blev glada! det blir också så mycket mer verkligt när man får berätta det
     som en bekrätelse åt sig själv kan man säga. En underbar känsla.
    Själv träffade jag mina föräldrar och vi började prata lite om vagn, (ska inte köpa en men vi bara pratade) och det var så himla härligt att prata om det och man verkligen förstod att "wow, det är jag som ska ha barn" Underbar känsla!
  • faceprimer

    Nyponblomman: högt blodtryck är inget att leka med. Min mamma fick det vid alla hennes graviditeter och blev helt sjukskriven sen i v15 och gravidteten ut. Börjar undra om de kan vara genetiskt någon som vet? Jag har haft högt blodtryck en gång, tänkte om de kan drabba mig också som gravid.
    Tur ändå att dom var så bra med att de vill kolla upp det.

  • faceprimer

    Lyckobebisen: åh så glad jag blir att dom blev så glada låter ju superhärligt! Och vad kul att eran bebis kommer få en kusin sådär tätt inpå

  • faceprimer
    BebisVagga skrev 2011-07-24 12:58:29 följande:
    Någon som fyller i graviditetskalendern här på FL??!?!?! jag gör.. vill gärna läsa era med
    Vart gör man det? Har bara hittat FLs graviditetskalender där man fyller i när man hade senaste mensen tex o så räknar den ut BF hur många dagar man gått etc... är det den du menar?
    men hur menar du med att fylla i?
  • faceprimer

    var inloggad här imorse och nu när jag kom in var det ungefär 4-5 nya sidor, inte dåligt! Kul att tråden är så aktiv. Och jättegrattis alla nya som kommit hit! Planerad graviditet som oplanerad. Vår graviditet var väldigt planerad, första försöket, men likaväl blev jag jätte chockad och nervös för det Så jag förstår er som inte planerat att bli gravida hur pass chockade ni måste ha blivit. Men jag tror ni hinner smälta det, eller det lär ni göra.

    Är det bara jag som tycker veckorna går ganska fort ändå? Visst, jag är bara i v.7, men då tänker jag att om dubbelt så lång tid så är jag redan i v.14, helt galet! Längtar till jag kommer efter v.12. över 90% av alla missfall händer ju innan v.12, så då kan man slappna av lite mer, och sen lär det vara dags för Ultra ljud för min del (troligtvis) redan i v.12 . Sen är det ju då man börjar få den riktiga bebis magen, och succesivt kommer känna barnet utvecklas, känna sparkar. Åh så underbart. Längtar tills man kan ligga i soffan och gosa med magen och känna sparkarna. Så underbart!

  • faceprimer

    Lite tidigt egentligen då det är långt kvar, men jag frågar ändå
    Hur är era tankar kring förlossning?

    Jag var jättenervös för det innan jag blev gravid, nu är jag rätt lugn av tanken på att föda barn. Jag vet att det kommer göra sååå fruktansvärt ont så det inte är sjukt, men ut måste ju barnet på något sätt och jag känner lite att "klarar alla andra det, så gör jag det också på något sätt!"
    jag har läst lite om DykMetoden och det är något jag kommer försöka använda mig så mycket som möjligt av , ska även köpa "Föda utan rädsla" boken, har hört att den är kanon.
    Ang. smärtlindring så kommer jag vilja ha en epidural och lustgas.

    Hur tänker ni ang förlossning?

  • faceprimer
    aikidoaasa skrev 2011-07-24 23:28:37 följande:
    ... jag har inte hunnit tänka så långt ännu... vill väl mest först känna att jag är gravid. Sen vill jag väl läsa på mig lite om hur det ska/ kan gå till med olika metoder och smärtlindringar etc... känner väl att jag inte alls har så mycket koll...
    förstår det jag hade redan tänkt på min förlossning och "läst på" t.o.m innan jag blev gravid, haha.
  • faceprimer

    Förresten, HEJ  och välkomna alla nya! Och grattis till era plus! Så roligt att vi blir så många!

  • faceprimer

    Om exakt en månad idag så är jag i v12 längtar!

  • faceprimer

    Vi har 2 flicknamn och 2 pojknamn hittills som vi båda gillar, dock vill killen det ena och jag det andra mest.. Så vi får se vilket det blir, och vilket kön bebisen får, det ska vi ju inte ta reda på innan kanske känns namnen helt fel när man får ett ansikte på bebisen...

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)