Inlägg från: Wielkip |Visa alla inlägg
  • Wielkip

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Okej, skönt att veta... Ska till bm imorgonbitti och rutinkolla alla värden och sånt, gött att ha det inbokat när förlossningen bara säger att allt är ok sålänge barnet rör sig hyfsat som vanligt.
    Kanske kan be henne kolla på tappen också om det verkar vara på g... hur går den undersökningen till? Har inte gjort nån gynundersökning förutom vulet under hela graviditeten.

  • Wielkip

    Stinis; jag vet vad som är tappen efter att jag hade kopparspiral, fick sån sjuk mensvärk av den och tillslut stod jag inte ut mer utan drog ut den själv, haha. Trådarna sticker ju ut ur tappen så.. ja :)

  • Wielkip
    Nikis skrev 2012-02-19 16:14:20 följande:
    Alltså hur gör man för att känna om livmodertappen är mjuk eller har öppnat sig? jag hajjar inte de där :/
    min har varit mjuk och öppen hela tiden, får in ett finger hur lätt som helst, så jag tror inte man kan känna när den är "förlossningsklar" om man inte är utbildad faktiskt...
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip
    Nikis skrev 2012-02-19 16:20:35 följande:
    Vadå hela tiden, du kan väll inte ha vart öppen hela tiden?? Låter konstigt. Men så kanske de kan vara ;)
    jag vet, askonstigt, men jag har kunnat få in pekfingret i öppningen hela tiden.
    Sen har jag inte hållt på och känt asmycket, varje dag, utan typ dom gånger jag varit orolig för nånting, typ mycket samandragningar osv. Har kanske känt 5-6 gånger under hela graviditeten.
    Och då har jag fått förklarat att det alltid är som en liten öppning där, vissa har större än andra.
    Sen kände jag nu idag att det är som en till öppning längre in, och där gåre inte att komma igenom, fast det är ändå öppet, kanske 3-4 mm eller nått.
    Tappen är jäkligt lång ändå, typ 3 cm eller så, fast den är inbäddad....alltså...så himla svårt att förklara för någon som inte kan känna på sig själv, haha!
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip

    Kan man ha sex kan man känna med fingret också tänker jag, det går ju betydligt vildare till vid sex, knappast så att snoppen försiktigt försiktigt glider förbi liksom :)
    Och vad gällande bakterier så är det nog inte heller nån större skillnad, inte ofta man handspritar snoppen antar jag... :>

  • Wielkip

    Min mage hade växt från 31-32, låg preciiiis nästan på 32 sist för två veckor sen, till 35 idag i v38, är inte det väldigt mycket? :o

  • Wielkip
    micksaan skrev 2012-02-20 21:37:31 följande:
    Tycker det låter normalt. Man ska som sagt ligga +- 2 räknat i den veckan man är så låter fullt normalt. Du kanske dock klev upp lite på din egna kurva men det är helt normalt enligt min bm. Jag hade en lite topp vid förförra besöket men hade hoppat ner på min ursprungliga kurva nu sist. :)
    hamnade en prick över vanliga kurvan (som är mitt på medellinjen). Haha, typiskt, trodde jag skulle lyckas pricka in en felfri kurva men icke!
    Barnmorskan var dock fortfarande förvånad över hur "perfekt" det såg ut ändå, hon hade då aldrig sett på maaaaken (känns fint i mammahjärtat att höra, oavsett om det är sant eller inte Cool)
    Hade vuxit 2 cm på 3 veckor förra gången också bara, så det jämnade nog ut sig nu då kanske :)
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
  • Wielkip

    Men va? Att barnet inte får i sig upp till 1/3 av sitt blod känns inte 'helt riskfritt' i min värld...

  • Wielkip
    qatteriin skrev 2012-02-21 20:26:08 följande:
    Wielkip: Eller hur!! Sen menade hon att det var tidig avnavling som gällde i hela gbg, men jag har varit på infon på förlossningen i Mölndal och där berättade hon att de kör med sen avnavling och klampar manuellt för att ta proverna...
    shit...alltså...vissa barnmorskor alltså! Uppdateras dom inte kan man undra?
    Som mammy's bm som hade rått henne att vänta ett dygn på fosterrörelser och att dom avtar i slutet på graviditeten....Det känns som att dessa barnmorskor lever kvar på stenåldern verkligen!

    Jag ska bannemig ha sen avnavling, sambons enda uppgift under förlossningen är att vaka som en hök över navelsträngen har jag sagt, haha Cool
    Mitt barn ska minsann få ha sitt blod ifred!
    Väntar en flicka med BF: 8 mars 2012 Http://Minifohlinis.blogg.se
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)